Πώς να θυμάστε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μαντέψετε με επιτυχία τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης

Εάν ο κωδικός σας δεν δημιουργήθηκε τυχαία, πιθανώς είναι κλειδωμένος κάπου στο μυαλό σας.

Η βίαιη ανάκτηση μνήμης δύναμης (δηλαδή "σκεφτόμαστε πραγματικά σκληρά") δεν είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική, έτσι τι μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να θυμηθείτε ποιος ήταν ο κωδικός σας;

Εύκολος! Χρειάζεστε ενδείξεις! Οι περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν κωδικούς πρόσβασης, ακόμα και πολύπλοκους, με βάση τους ανθρώπους, τους τόπους και τα πράγματα στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Γνωρίζοντας αυτό, ελέγξτε τις ενδείξεις παρακάτω. Μπορεί να σας δώσουν αρκετή άκρη για να θυμηθείτε τελικά αυτόν τον κωδικό πρόσβασης!

Συμβουλή: Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή που να θυμάται τους κωδικούς πρόσβασης για εσάς , ελέγξτε τη λίστα των Διευθυντών Δωρεάν κωδικού πρόσβασης για μερικές ιδέες. Αυτός είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να χειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας προς τα εμπρός.

Σημαντικό: Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ ... μην χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω ιδέες για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Αυτοί είναι απολύτως φρικτοί κωδικοί πρόσβασης οι οποίοι, δυστυχώς, ίσως είναι ακριβώς αυτοί που δημιουργήσατε. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν τυχαίο κωδικό πρόσβασης και αποθηκεύστε τον με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Δοκιμάστε τους άλλους κωδικούς σας

Η πιο προφανής συμβουλή είναι να δοκιμάσετε μερικούς από τους άλλους κωδικούς πρόσβασής σας!

Δυστυχώς, πολύ λίγοι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών (εσείς, ίσως;) δημιουργούν πραγματικά μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό που απαιτεί ένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έναν ή δύο κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν σε όλους τους λογαριασμούς τους.

Αν αυτό λειτουργεί ... σταματήστε να το κάνετε αυτό! Οι χάκερ γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι επαναχρησιμοποιούν συχνά κωδικούς πρόσβασης και μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις για να έχουν πρόσβαση στους άλλους λογαριασμούς σας.

Το όνομα σου

Δοκιμάστε παραλλαγές του δικού σας ονόματος. Ενώ αυτό, φυσικά, δεν είναι ένας ασφαλής τρόπος για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, είναι πολύ συνηθισμένο και ίσως έχετε δημιουργήσει τον κωδικό πρόσβασης με παρόμοιο τρόπο.

Για παράδειγμα, αν το όνομά σας ήταν ο Michael P Archer , οι συνήθεις κωδικοί πρόσβασης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

Έχετε την ιδέα. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς του ονόματος ή του ψευδωνύμου σας εάν έχετε ένα.

Ονόματα φίλων και οικογενειών

Πολλοί χρησιμοποιούν ονόματα ή συνδυασμούς ονομάτων μελών της οικογένειας και φίλων για τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης. Αν κάτι κουδουνίζει εδώ ένα κουδούνι ή έχετε δημιουργήσει προηγουμένως κωδικούς πρόσβασης, δώστε στο δοκιμαστικό αυτό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση σχετικών ονομάτων είναι ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά είναι πραγματικά μόνο λίγο πιο ασφαλής από τη χρήση της δικής σας.

Πληροφορίες Pet

Αγαπάμε τα κατοικίδια ζώα μας, γι 'αυτό πολλοί κωδικοί πρόσβασης περιλαμβάνουν ονόματα κατοικίδιων ζώων και γενέθλια ζώων συντροφιάς. Εάν αντιμετωπίζετε τη γάτα σας όπως το παιδί σας, πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει το όνομα του ως κωδικό πρόσβασης. Ίσως το χρησιμοποιούσατε αυτή τη φορά!

Γενέθλια

Τα γενέθλια είναι επίσης πολύ δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης, ειδικά όταν συνδυάζονται με ονόματα. Εάν τα γενέθλια του Michael P Archer ήταν στις 5 Ιουνίου 1975, τότε μερικοί κωδικοί πρόσβασης που ίσως είχε καταλήξει περιλαμβάνουν:

Υπάρχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες εδώ. Εάν νομίζετε ότι έχετε ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης όπως αυτό, δοκιμάστε μερικούς συνδυασμούς με τις πληροφορίες σας.

Και πάλι, όπως με όλα όσα έχετε διαβάσει μέχρι στιγμής, αυτοί δεν είναι καλοί τρόποι για να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης , απλά λάθη που μπορεί να έχετε κάνει εσείς.

Αρχική & amp; Διευθύνσεις γραφείου

Ολοκληρωμένα ή τμήματα διευθύνσεων σημαντικών στη ζωή σας θα μπορούσαν να αποτελέσουν έμπνευση για έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε.

Σκεφτείτε για το πού μεγάλωσε και για όλα τα μέρη που έχετε ζήσει από τότε. Τμήματα διευθύνσεων, όπως οι αριθμοί των οδών και τα ονόματα των οδών, είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των μη-πολύ-μεγάλων κατασκευαστών κωδικών πρόσβασης μεταξύ μας.

Ιδέες από την παιδική ηλικία

Κάτι σημαντικό για εσάς ως παιδί μπορεί να είναι ένα θέμα σε όλους τους κωδικούς σας.

Παραδείγματα εδώ είναι ατελείωτες, αλλά ίσως είχατε ένα αγαπημένο κατοικίδιο ζώο που μεγαλώνει, ένα όνομα για έναν φανταστικό φίλο κ.λπ. Αυτά τα είδη ιδεών είναι δημοφιλείς τρόποι για να δημιουργήσετε εύκολα να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης ... καλά, συνήθως.

Σημαντικοί αριθμοί

Μερικοί αριθμοί που παίζουν συχνά ρόλο στους κωδικούς πρόσβασης περιλαμβάνουν τους αριθμούς τηλεφώνου (κυρίως τους προηγούμενους), τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τα αξιοσημείωτα αθλητικά αποτελέσματα, τις σημαντικές ιστορικές ημερομηνίες, τους αριθμούς αδειών οδήγησης κ.λπ.

Ένας άλλος ενδιαφέρονς τρόπος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αριθμούς ως κωδικοί πρόσβασης είναι από τον τρόπο με τον οποίο είναι διατεταγμένοι στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Για παράδειγμα, ένας δημοφιλής συνδυασμός περιλαμβάνει 1793 επειδή αυτοί οι αριθμοί είναι και στις τέσσερις γωνίες του πληκτρολογίου. Μήπως αυτό ακούγεται οικείο; Αν ναι, δοκιμάστε κάποια πράγματα εδώ.

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις ιδέες αριθμού σε συνδυασμό με μερικές άλλες ιδέες σε αυτό το άρθρο, όπως τα ονόματα των οικογενειών και των κατοικίδιων ζώων.

Κάποιες άλλες ιδέες

Άλλες δημοφιλείς εμπνεύσεις κωδικού πρόσβασης περιλαμβάνουν αγαπημένα τρόφιμα, αγαπημένα μέρη, σημεία διακοπών, ονόματα διασημοτήτων και αθλητικές ομάδες.

Αν είστε πολύ καλοί στη δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης, έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό των παραπάνω ιδεών για τη δημιουργία του κωδικού σας που ξεχάσατε τώρα.

Μια τελική συμβουλή

Παρόλο που δεν είμαι ακριβώς μια στρατηγική εικασίας, είχα πολλούς αναγνώστες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και προτείνω να μοιραστώ αυτή την πολύ απλή συμβουλή για τον κωδικό πρόσβασης: Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε αυτό που νομίζετε ότι μπαίνετε!

Εφόσον οι κωδικοί πρόσβασης εμφανίζονται συνήθως στην οθόνη χωρίς να χρησιμοποιούνται μόνο οι αστερίσκοι, είναι συχνά αδύνατο να επιβεβαιώσετε οπτικά αυτό που μόλις πληκτρολογήσατε.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε κατά την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασής σας:

Εάν είστε τυχεροί, ανεξάρτητα από την υπηρεσία ή τη συσκευή στην οποία συνδέεστε, θα συμπεριλαμβάνεται ένα κουμπί στην οθόνη που μπορείτε να πατήσετε, το οποίο θα σας δείξει προσωρινά τον κωδικό πρόσβασης που μόλις εισαγάγατε. Το βλέπω όλο και περισσότερο και είναι εξαιρετικά χρήσιμος τρόπος για να αποφύγετε απλά λάθη στην πληκτρολόγηση.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ένα από τα παραπάνω ζητήματα δεν συμβαίνει είναι να ανοίξετε το Notepad ή άλλο επεξεργαστή κειμένου και να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Ίσως παρατηρήσετε ότι ένα κλειδί δεν λειτουργεί σωστά, όλα είναι τυχαία σε κεφαλαία, κλπ.

Ακόμα δεν μπορώ να θυμηθώ τον κωδικό πρόσβασης;

Αν μετά από όλη αυτή την ψυχική εργασία δεν μπορείτε ακόμα να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε κάτι λίγο πιο υψηλής τεχνολογίας, όπως ένα πρόγραμμα αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης.

Αν χρειάζεστε τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης των Windows, δείτε τους τρόπους να βρείτε τους χαμένους κωδικούς πρόσβασης των Windows , ο οποίος περιλαμβάνει την επιλογή χρήσης ενός δωρεάν προγράμματος ανάκτησης κωδικού πρόσβασης των Windows .

Για άλλους τύπους κωδικών πρόσβασης, ανατρέξτε στη λίστα μου για το Free Password Crackers .