Πώς μπορώ να βρω μια φωτογραφική μηχανή HD;

Συχνές ερωτήσεις ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής: Ερωτήσεις σχετικά με την εργασία με εικόνες

Αν στοχεύετε σε ένα σημείο και τραβάτε φωτογραφική μηχανή HD, αποφασίστε ποια είναι πιο σημαντική, τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες που εμφανίζονται στην τηλεόρασή σας HD - αυτό που καλείτε φωτογραφίες HD - ή τη δυνατότητα λήψης σύντομων βίντεο HD.

Λάβετε υπόψη ότι οι φωτογραφίες HD δεν είναι πραγματικά ένας τεχνικός όρος για την ψηφιακή φωτογραφία. HD, ή υψηλής ευκρίνειας, είναι πραγματικά μόνο ένας όρος βίντεο. Ο ορισμός των φωτογραφιών HD μπορεί να διαφέρει από κάποιον άλλον. Για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, οι φωτογραφίες HD θα αναφέρονται σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε υψηλή ανάλυση.

Λήψη ακίνητων εικόνων

Με αυτό το ξεκίνημα, ας αρχίσουμε συζητώντας ακίνητες εικόνες. Για να πετύχετε απότομες και καθαρές εικόνες στην τηλεόρασή σας, φροντίστε να πυροβολείτε με την υψηλότερη ανάλυση που μπορεί να επιτύχει η φωτογραφική μηχανή σας ή τα πιο megapixel (MP). Οι περισσότερες νέες κάμερες θα εγγράψουν φωτογραφίες στα 20 MP ή και περισσότερο.

Αν θέλετε να φωτογραφίζετε εικόνες που φαίνονται εξαιρετικά σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, κοιτάξτε να συνθέσετε τις εικόνες σε αναλογία λήψης 16: 9, που θα ταιριάζει με την οθόνη HDTV. Εάν φωτογραφίζετε σε οποιαδήποτε άλλη αναλογία λήψης, η HDTV είτε θα περικόψει τη φωτογραφία ώστε να ταιριάζει με την αναλογία διαστάσεων 16: 9 της οθόνης HDTV, είτε θα τοποθετήσει μαύρες ράβδους στις πλευρές της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας για να φιλοξενήσει τη στενότερη φωτογραφία. Ευτυχώς, τα περισσότερα μοντέλα νεότερων σημείων και βλαστών μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη λήψης σε αναλογία διαστάσεων 16: 9. Ίσως μπορείτε να βρείτε δεκάδες μοντέλα για λιγότερο από $ 300 με αυτές τις δυνατότητες.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε με φωτογραφίες αναλογίας 16: 9: Ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να πυροβολούν μόνο σε αναλογίες 16: 9 σε περιορισμένες αναλύσεις . Για παράδειγμα, μια φωτογραφική μηχανή μπορεί να έχει μέγιστη ανάλυση 16 MP, αλλά μπορεί να εγγράψει μόνο φωτογραφίες με αναλογία 16: 9 στα 8 MP ή 10 MP. Για πραγματικές εικόνες υψηλής ποιότητας που προβάλλονται σε μια μεγάλη τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, βεβαιωθείτε ότι η κάμερα μπορεί να φωτογραφίζει σε αναλογία 16: 9 με ανάλυση όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μέγιστη δυνατή ανάλυση. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να τραβήξει μία φωτογραφική μηχανή σε αναλογία 16: 9 στη λίστα προδιαγραφών , την οποία μπορείτε να βρείτε στο κουτί της φωτογραφικής μηχανής ή στην τοποθεσία Web του κατασκευαστή της κάμερας. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να δείτε την ανάλυση στην οποία μπορεί να καταγράψει η κάμερα με αναλογία διαστάσεων 16: 9 μέσω των μενού στην οθόνη της κάμερας. (Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εικόνες που προβάλλονται σε τηλεόραση ή οθόνη ενδέχεται να φαίνονται πολύ καλά, ακόμη και αν φωτογραφίζονται σε χαμηλότερες αναλύσεις ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα της οθόνης σας.)

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες αργότερα ή εάν θέλετε να προβάλλετε τις φωτογραφίες σε περιοχές εκτός από την τηλεόραση HDTV, ίσως είναι πιο έξυπνο να φωτογραφίζετε με τη μέγιστη δυνατή ανάλυση της φωτογραφικής μηχανής - η οποία συνήθως θα περιλαμβάνει 3: 2 ή 4 : 3 - και απλώς τοποθετήστε τις μαύρες γραμμές στις πλευρές της οθόνης HDTV.

Λήψη βίντεο HD

Η εύρεση ενός μοντέλου σημείου και λήψης που μπορεί να τραβήξει βίντεο κλιπ HD δεν είναι πλέον μια δύσκολη διαδικασία, όπως τα περισσότερα μοντέλα και να πυροβολούν σε πλήρη βίντεο HD 1920x1080. Οι περισσότερες κάμερες έχουν ένα όριο στο μήκος της εγγραφής βίντεο, όπως 30 λεπτά. Ορισμένες κάμερες μπορούν ακόμη και να καταγράψουν με ανάλυση 4K τώρα για βίντεο.

Αν το βίντεο HD είναι πιο σημαντικό για εσάς από τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε μια ψηφιακή βιντεοκάμερα HD αντί για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αν και πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να καταγράφουν υπέροχα βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν μοντέλα DSLR ή κάμερες αντικατάστατου φακού χωρίς κάτοπτρο με δυνατότητες βίντεο υψηλής ευκρίνειας HD .

Όταν φωτογραφίζετε βίντεο υψηλής ευκρίνειας με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει μια κάρτα μνήμης υψηλής χωρητικότητας που έχει άφθονη ταχύτητα εγγραφής. Για να φωτογραφίζετε μεγάλα βίντεο κλιπ πλήρους HD, θα χρειαστείτε τη φωτογραφική μηχανή σας για να μπορέσετε να γράψετε δεδομένα στην κάρτα μνήμης αρκετά γρήγορα ώστε να μην γεμίσει το buffer της μνήμης. Στην πραγματικότητα, η κατοχή μίας κάρτας μνήμης που γράφει πολύ αργά είναι η πιο κοινή αιτία μιας αποτυχημένης εγγραφής βίντεο HD με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Βρείτε περισσότερες απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της μηχανής.