Βιντεοκάμερες τσέπης και Smartphones

Κάντε τη σωστή επιλογή για τις ανάγκες σας βίντεο

Οι χαμηλού κόστους, ελαφρύς και εύχρηστοι, βιντεοκάμερες τσέπης ήταν ένα μεγάλο χτύπημα με τους καταναλωτές. Αλλά τα smartphones , όπως το Galaxy και το εικονικό iPhone της Apple, ήταν ένα ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα. Εκτός από τις πολλαπλές λειτουργίες υπολογιστών, ένας αυξανόμενος αριθμός smartphones μπορεί να καταγράφει βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Αυτό δημιουργεί μια προφανή ερώτηση: αν αυτό το κομψό smartphone στην τσέπη σας μπορεί να καταγράψει βίντεο υψηλής ευκρίνειας, χρειάζεστε πραγματικά μια βιντεοκάμερα τσέπης;

Για να σας βοηθήσουμε να κρίνετε, έχουμε στοιβάζονται οι δύο ανταγωνιστές, τα smartphones και οι βιντεοκάμερες τσέπης, δίπλα-δίπλα για να δούμε πώς ταιριάζουν:

Ποιότητα βίντεο

Όταν πρόκειται για ποιότητα βίντεο, τα νεότερα smartphones προσφέρουν ανάλυση 4K ή 3840 x 2160, προσφέροντάς σας ρεαλιστικά χρώματα και υψηλότερα ποσοστά καρέ και είναι το πρότυπο που υποστηρίζει το Vimeo και το YouTube. Ορισμένα smartphones έχουν επίσης οθόνες 4Κ .

Οι περισσότερες βιντεοκάμερες περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν φακό οπτικού ζουμ 10x. Ορισμένα διαθέτουν δυνατότητα 3D, δέκτες GPS για την προσθήκη γεωγραφικής αναγνώρισης (γνωστός ως geotagging) ή ενσωματωμένοι ή pico projectors. Τα νεότερα μοντέλα προσφέρουν επίσης ανάλυση 4K.

Παρόλο που αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο για την καθημερινή βιντεογραφία, οι βιντεοκάμερες τσέπης ξεχωρίζουν σε εξειδικευμένες καταστάσεις, ειδικά τα βίντεο δράσης - π.χ. η σειρά GoPro των βιντεοκάμερων είναι μικρή, ελαφριά και ανθεκτική, σε αντίθεση με το smartphone σας.

Τιμή

Ενώ οι τιμές των smartphone έχουν πέσει κάτω και είναι σημαντικά επιδοτούμενες από τους φορείς κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε συχνά να πληρώσετε όσο το 800 δολάρια ή και περισσότερο για ένα. Οι βιντεοκάμερες τσέπης μπορούν συνήθως να έχουν για μόλις $ 150 ή έως και $ 1600 ή περισσότερο. Φυσικά, με ένα smartphone, πληρώνετε κάθε μήνα για ένα πρόγραμμα φωνής και δεδομένων, και αυτά δεν είναι φθηνά. Η τιμή, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι επίσης ένας παράγοντας όταν πρόκειται για την ικανότητα αποθήκευσης.

Αποθήκευση

Και τα δύο cams καταγράφουν τις αφαιρούμενες κάρτες μνήμης ή / και την εσωτερική μνήμη. Οι περισσότερες βιντεοκάμερες τσέπης βασίζονται στη μνήμη flash ή στις κάρτες micro- SD , οι οποίες είναι αφαιρούμενες, ενώ τα περισσότερα smartphones αυτές τις μέρες δεν έχουν αυτή την επιλογή. Οι κάρτες micro-SD είναι διαθέσιμες σε μεγάλες χωρητικότητες και παρέχουν αρκετό χώρο αποθήκευσης για τα βίντεό σας.

Φακοί

Πολλές βιντεοκάμερες θα κάνουν αξιώσεις 500x ή ακόμα και 800x ή περισσότερο ζουμ, που είναι ένας συνδυασμός οπτικού και ψηφιακού ζουμ. Το οπτικό ζουμ είναι προϊόν του φακού και λειτουργεί σαν την παλιά φωτογραφική μηχανή SLR 35 χιλ. Το οπτικό ζουμ είναι ένα "πραγματικό ζουμ" όπου ο φακός μετακινείται πραγματικά μέσα και έξω. Θέλετε ένα υψηλό οπτικό ζουμ στη βιντεοκάμερα που σκέφτεστε. Το ψηφιακό ζουμ παίρνει τα εικονοστοιχεία, τα οποία αποτελούν την εικόνα σας, και τα καθιστά μεγαλύτερα. Η εικόνα σας μπορεί να φαίνεται πιο κοντά, αλλά μπορεί επίσης να φαίνεται θολή ή παραμορφωμένη.

Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν ψηφιακό ζουμ, αν και βλέπουμε μερικά οπτικά μοντέλα.

Μέγεθος & amp; Βάρος

Υπάρχει μια τέτοια σειρά τόσο smartphones και βιντεοκάμερες τσέπης αυτές τις μέρες, το μέγεθος και το βάρος να γίνει σχεδόν δευτερεύουσα εξέταση, πίσω από την εφαρμογή.

Απεικόνιση

Οι περισσότερες βιντεοκάμερες τσέπης είναι μικρότερες. Τα smartphones, αντίθετα, μπορούν να έχουν μεγάλες οθόνες μεγέθους 5,5 ιντσών με δυνατότητα πολλαπλής αφής για εκκίνηση. Επίσης, πολλές οθόνες smartphone είναι σημαντικά φωτεινότερες και πιο έντονες από οτιδήποτε θα βρείτε σε μια βιντεοκάμερα τσέπης.

Συνδεσιμότητα

Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη των φωτογραφιών σας και θέλετε να τα μεταφέρετε σε υπολογιστή ή Mac, οι βιντεοκάμερες τσέπης διευκολύνουν τη λειτουργία τους, με ενσωματωμένες θύρες USB και λογισμικό που έχει προ-φορτωθεί στη μονάδα. Τα smartphones δεν προσφέρουν τέτοια πολυτέλεια. Όμως, τα smartphones μπορούν (θεωρητικά) να μεταφορτώσουν αυτό το βίντεο επί τόπου μέσω κυψελοειδών δικτύων ή δικτύων Wi-Fi. Η μεταφόρτωση του βίντεο του smartphone σας σε ένα κυψελοειδές δίκτυο δεν είναι πολύ αποδοτική (ή αποτελεσματική από πλευράς χρόνου), αλλά μπορεί να γίνει.

Ευκολία στη χρήση

Αν ψάχνετε για κάτι που είναι "point-and-shoot", τα smartphones είναι πιο περίπλοκα από μια βιντεοκάμερα τσέπης - η οποία έχει λίγα χειριστήρια και μενού για να χαθείτε.

Λειτουργικότητα

Αυτός δεν είναι καν κοντά: ενώ οι βιντεοκάμερες τσέπης έχουν πάρει πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά, δεν μπορούν να κρατήσουν ένα κερί στα σχεδόν απεριόριστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε (και με) ένα smartphone. Ακόμη και στο τμήμα βίντεο, μια αυξανόμενη βιβλιοθήκη εφαρμογών σάς επιτρέπει να προσθέτετε εφέ και να τροποποιείτε τα βίντεό σας, έτσι ώστε ακόμα και αν το ίδιο το τηλέφωνο δεν προσφέρει έλεγχο οθόνης από το κουτί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λογισμικό τρίτου μέρους.

Αντοχή

Αν θέλετε να καταγράψετε βίντεο ενώ βρίσκεστε στην παραλία, σε rafting με λευκό νερό ή σε πεζοπορία με καταιγίδα άμμου, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αδιάβροχων και ανθεκτικών βιντεοκάμερες τσέπης, όπως η γραμμή GoPro, που μπορεί να χειριστεί όποια φύση εξαφανίζεται. Τα smartphones, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά ευαίσθητα δημιουργεί.

Συμπέρασμα

Οι βιντεοκάμερες τσέπης και τα smartphones ταιριάζουν αρκετά καλά στο τμήμα χαρακτηριστικών, αλλά οι βιντεοκάμερες τσέπης διατηρούν ένα πλεονέκτημα σε ορισμένες προδιαγραφές ποιότητας.