Οδηγός για τις κάρτες μνήμης SD / SDHC της βιντεοκάμερας

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της αγοράς βιντεοκάμερας είναι τα μοντέλα που χρησιμοποιούν αφαιρούμενες κάρτες μνήμης flash για την αποθήκευση βίντεο. Ενώ οι κάμερες έχουν συμπεριλάβει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις υποδοχές κάρτας μνήμης για την αποθήκευση φωτογραφιών, μόλις πρόσφατα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κάρτες μνήμης flash για να αντικαταστήσουν την κασέτα, το DVD και τους σκληρούς δίσκους ως το κύριο μέσο αποθήκευσης σε μια βιντεοκάμερα.

Κάρτες SD / SDHC

Κάθε κατασκευαστής βιντεοκάμερας, εκτός από τη Sony, χρησιμοποιεί τη Secure Digital (SD) και την εγγύς εγγύς Secure Digital High Capacity (SDHC) για τις βιντεοκάμερες με κάρτα μνήμης flash. Ορισμένοι κατασκευαστές κάρτας μνήμης flash, όπως η Sandisk, έχουν ξεκινήσει να επιλέγουν κάρτες SD και SDHC ως κάρτες βίντεο. Αλλά μόνο και μόνο επειδή αποκαλεί μια κάρτα γραφικών δεν σημαίνει ότι είναι η σωστή για την βιντεοκάμερά σας. Υπάρχουν βασικές διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε.

Κάρτες SD / SDHC

Οι κάρτες SD είναι διαθέσιμες μόνο έως 2GB, ενώ οι κάρτες SDHC είναι διαθέσιμες σε χωρητικότητες 4GB, 8GB, 16GB και 32GB. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο περισσότερο βίντεο μπορεί να αποθηκεύσει η κάρτα. Εάν αγοράζετε μια βιντεοκάμερα με τυπική ευκρίνεια, μπορείτε να ξεφύγετε από την αγορά κάρτας SD . Εάν εξετάζετε μια βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιεί κάρτες μνήμης flash, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια κάρτα SDHC.

Δείτε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους για βιντεοκάμερες HD για τη διαφορά μεταξύ των βιντεοκάμερες κανονικής και υψηλής ευκρίνειας .

Συμβατότητα

Ενώ μπορεί να υπάρχουν μερικές κρυφές εξαιρέσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των βιντεοκάμερων στην αγορά δέχεται κάρτες μνήμης SD και SDHC. Αν η βιντεοκάμερά σας δηλώνει ότι είναι συμβατή με τις κάρτες SDHC, μπορεί επίσης να δεχτεί κάρτες SD. Ωστόσο, εάν δέχεται μόνο κάρτες SD, δεν μπορεί να δεχτεί κάρτες SDHC.

Ακόμα και αν η βιντεοκάμερά σας δέχεται κάρτες SDHC, μπορεί να μην υποστηρίζει όλες τις κάρτες. Οι βιντεοκάμερες χαμηλότερου κόστους ενδέχεται να μην υποστηρίζουν κάρτες SDHC μεγαλύτερης χωρητικότητας (16GB, 32GB). Θα χρειαστεί να σκάψετε γύρω από τη λεπτή εκτύπωση για να βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζονται κάρτες υψηλότερης χωρητικότητας.

Ταχύτητα

Ένα σημαντικό στοιχείο που συχνά παραβλέπεται κατά την αξιολόγηση των καρτών SD / SDHC για χρήση σε μια βιντεοκάμερα είναι η ταχύτητα. Στην πραγματικότητα, η ταχύτητα μιας κάρτας μνήμης είναι κρίσιμη, ειδικά όταν γυρίζετε με βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας. Για να καταλάβετε γιατί, είναι χρήσιμο να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό για την κατανόηση των ρυθμών bit της βιντεοκάμερας για κάποιο σύντομο υπόβαθρο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές βιντεοκάμερες καταγράφουν και αποθηκεύουν δεδομένα βίντεο.

Για να κάνουμε μια σύντομη ιστορία σύντομη, οι βραδύτερες κάρτες SD / SDHC μπορούν να συγκλονιστούν από το ποσό των δεδομένων που τους τροφοδοτούνται από μια ψηφιακή βιντεοκάμερα. Χρησιμοποιήστε αργότερη κάρτα και ίσως να μην καταγράψετε καθόλου.

Ποια ταχύτητα χρειάζεστε;

Για να σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή ταχύτητα, οι κάρτες SD / SDHC χωρίζονται σε τέσσερις κλάσεις: Κλάση 2, Κλάση 4, Κλάση 6 και Κλάση 10. Οι κάρτες Class 2 προσφέρουν ελάχιστο ρυθμό δεδομένων 2 megabytes ανά δευτερόλεπτο (MBps) 4 από 4MBps και Class 6 από 6MBps και Class 10 από 10MBps. Ανάλογα με το ποιος κατασκευαστής πωλεί την κάρτα, η κατηγορία ταχύτητας θα εμφανίζεται είτε εμφανώς είτε θαμμένος στις προδιαγραφές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αναζητήστε το.

Για τις βιντεοκάμερες κανονικής ευκρίνειας, μια κάρτα SD / SDHC με ταχύτητα Class 2 είναι το μόνο που θα χρειαστείτε. Είναι αρκετά γρήγορο για να χειριστεί το βίντεο υψηλής ευκρίνειας υψηλής ποιότητας που μπορείτε να εγγράψετε. Για βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας, είστε πιο ασφαλείς με κάρτα Class 6. Ενώ μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να φτάσετε για μια κάρτα Class 10, θα πληρώνετε για τις επιδόσεις που δεν χρειάζεστε.

Κάρτες SDXC

Οι κάρτες SDHC θα κυκλοφορήσουν για λίγο στην αγορά, αλλά έχει ήδη φθάσει ένας διάδοχος. Η κάρτα SDXC μοιάζει με τη μέση κάρτα SD / SDHC, αλλά τελικά μπορεί να διαθέτει δυνατότητες τόσο υψηλές όσο 2TB και ταχύτητες δεδομένων τόσο υψηλές όσο 300MBps. Θα χρειαστούν χρόνια για να χτυπήσουν αυτές τις προδιαγραφές απόδοσης, φυσικά, αλλά είναι διασκεδαστικό να φανταστούμε ποιος τύπος βιντεοκάμερας θα χρειαζόταν μια τέτοια υψηλής ισχύος κάρτα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κάρτες SDXC, ανατρέξτε στον οδηγό αγορών μας εδώ.