Ένας οδηγός για τους διαφορετικούς τύπους βιντεοκάμερων HD

Τι πρέπει να ξέρετε για βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας πριν αγοράσετε

Οι βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας (HD) είναι φυσικά κατάλληλες για τον αυξανόμενο αριθμό τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας στο σαλόνι μας. Οι τιμές στις βιντεοκάμερες HD συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ όλο και περισσότεροι κατασκευαστές βιντεοκάμερας επεκτείνουν τον αριθμό των μοντέλων HD που μεταφέρουν.

Παρακάτω είναι ένας σύντομος οδηγός για τις βιντεοκάμερες HD, με τη διαφορά μεταξύ των τυπικών και υψηλής ποιότητας φωτογραφικών μηχανών ποιότητας, των αναλύσεων βίντεο που υποστηρίζονται από βιντεοκάμερες και πολλά άλλα.

SD vs βιντεοκάμερες HD

Όπως και οι τηλεοράσεις, η διαφορά μεταξύ των βιντεοκάμερων κανονικής και υψηλής ευκρίνειας είναι η ανάλυση βίντεο.

Το βίντεο που βλέπετε στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικές γραμμές. Το βίντεο τυπικής ευκρίνειας έχει 480 οριζόντιες γραμμές ανάλυσης, ενώ το βίντεο υψηλής ανάλυσης μπορεί να έχει μέχρι 1.080. Όσο περισσότερες γραμμές ανάλυσης έχετε, τόσο πιο έντονο θα είναι το βίντεό σας.

Υπάρχουν διαθέσιμες τρεις βασικές αναλύσεις βίντεο HD: 1080p, 1080i και 720p. Οι περισσότερες βιντεοκάμερες HD στην αγορά καταγράφουν ανάλυση 720p ή 1080i.

1080i vs 1080p vs βίντεο 720p

Η κύρια διαφορά μεταξύ των τριών είναι η καταγραφή του βίντεο. Το "p" στο τέλος των 1080p και 720p σημαίνει "προοδευτική σάρωση". Το "i" που ακολουθεί το 1080i σημαίνει αλληλεπικάλυψη.

Επεξεργασμένο βίντεο: Το τυπικό βίντεο τυπικής ευκρίνειας είναι το σύμπλεγμα βίντεο, όπως είναι το 1080i. Σε διαδοχικό βίντεο, η βιντεοκάμερά σας θα καταγράφει κάθε άλλη γραμμή ανάλυσης. Αρχίζει με την εμφάνιση γραμμών ενός, τριών και πέντε και στη συνέχεια ακολουθεί με γραμμές δύο, τέσσερις και έξι.

Βίντεο προοδευτικού σάρωσης : Το βίντεο προοδευτικής σάρωσης καταγράφει κάθε σειρά βίντεο σε σειρά χωρίς να παραλείπει καμία γραμμή. Έτσι, θα ξεκινούσε πρώτα με τη γραμμή ένα και θα δούλευε σε όλη τη διαδρομή στη γραμμή 1080. Το βίντεο προοδευτικής σάρωσης συνήθως μοιάζει καλύτερα από το παρεμβαλλόμενο αντίστοιχο όταν πρόκειται για βίντεο ταχείας κίνησης (όπως για παράδειγμα με αθλήματα).

Τι είναι το Full HD και το AVCHD;

Το Full HD είναι ένας όρος μάρκετινγκ που αναφέρεται σε βιντεοκάμερες που καταγράφουν ανάλυση 1920x1080. Σε γενικές γραμμές, θα έχετε πιο εντυπωσιακό βίντεο από βιντεοκάμερες που καταγράφουν σε αυτό το ψήφισμα από ό, τι θα κάνατε με ένα μοντέλο 720p.

Το AVCHD (Advanced Video Codec High Definition) αναφέρεται σε μορφές βίντεο υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιούνται από τις Sony, Panasonic και Canon, μεταξύ άλλων. Είναι ένας τρόπος για να συμπιέσετε και να αποθηκεύσετε βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, όπως σκληρούς δίσκους και κάρτες μνήμης flash. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή AVCHD, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό στη μορφή AVCHD.

Ποια είδη βιντεοκάμερας HD είναι διαθέσιμα;

Οι βιντεοκάμερες HD έρχονται σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και σημεία τιμών από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές βιντεοκάμερας. Μπορείτε να βρείτε μοντέλα χαμηλού κόστους, "τσέπη" για κάτω από $ 200 και πλήρως εξοπλισμένες, προηγμένες βιντεοκάμερες για $ 1.500, και όλα ενδιάμεσα.

Στην πραγματικότητα, πολλά σημερινά smartphones καταγράφουν σε 1080p. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να έχετε ακόμη μια ειδική βιντεοκάμερα, ειδικά αν δεν χρειάζεται να εγγράφετε βίντεο για κάτι άλλο εκτός από αυτό ή εκείνο το γεγονός ή για διασκέδαση.

Επί του παρόντος υπάρχουν διαθέσιμες βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας που καταγράφουν βίντεο σε κασέτες MiniDV, μίνι-DVD, σκληρούς δίσκους, μνήμη flash και δίσκους Blu-ray.

Μειονεκτήματα σε βιντεοκάμερες HD

Ενώ το βίντεο υψηλής ποιότητας είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα, παρουσιάζει επίσης μερικές προκλήσεις. Το μεγαλύτερο είναι το σημείο αποθήκευσης.

Τα αρχεία βίντεο HD είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αρχεία βίντεο κανονικής ευκρίνειας. Αυτό σημαίνει ότι τα μέσα βιντεοκάμερας ( κάρτα SDHC, σκληρό δίσκο, κασέτα, DVD και άλλες μορφές μνήμης ) θα γεμίσουν ταχύτερα με μια βιντεοκάμερα HD.

Επειδή έχετε να κάνουμε με μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων βίντεο, το βίντεο HD θα θέσει επίσης μεγαλύτερες απαιτήσεις στον υπολογιστή σας. Ορισμένα παλαιότερα συστήματα με λιγότερη ισχύ επεξεργασίας δεν θα μπορούν να προβάλλουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Άλλοι θα το παίξουν πίσω, αλλά αργά και με πολλές απογοητευτικές παύσεις.