Οδηγός για την εγγραφή ήχου της βιντεοκάμερας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εγγραφή ήχου στη βιντεοκάμερά σας

Οι πιθανότητες είναι, λίγοι από εμάς να σκεφτούμε πολύ για την ποιότητα ήχου μιας βιντεοκάμερας πριν κάνετε την αγορά. Είμαστε, τελικά, ανησυχούν για τη λήψη βίντεο και οι περισσότεροι κατασκευαστές βιντεοκάμερας αφιερώνουν πολύ λίγο χρόνο για να αναλύσουν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά ήχου μέσα στα μοντέλα τους. Αλλά η ηχογράφηση είναι σημαντική! Ο κακός ήχος στο βίντεό σας μπορεί να καταστρέψει τα footage σας εξίσου σίγουρα με την κακή ποιότητα βίντεο.

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για μια βιντεοκάμερα, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον ήχο βιντεοκάμερας, καθώς και μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να αναζητήσετε για να εξασφαλίσετε μια ποιοτική εμπειρία ήχου.

Μικρόφωνα

Οι βιντεοκάμερες συλλέγουν τον ήχο τους μέσω ενσωματωμένου μικροφώνου, αλλά δεν δημιουργούνται εξίσου όλα τα μικρόφωνα. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι: μονοφωνικός, στερεοφωνικός και πολυκάναλος ή "ήχος surround".

Μονόφωνα:

Το πιο βασικό μικρόφωνο, ένα μονοφωνικό μικρόφωνο, βρίσκεται συνήθως στις βιντεοκάμερες χαμηλού τέλους και ειδικά στις βιντεοκάμερες τσέπης. Συλλέγουν μόνο ένα κανάλι ήχου και ενώ είναι ικανοί, μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι ο ήχος είναι "επίπεδης" σε αυτούς τους τύπους μικροφώνων.

Στερεοφωνικό μικρόφωνο:

Ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο καταγράφει δύο κανάλια ήχου, όχι ένα. Όποιος συνδέει τα ακουστικά στο κεφάλι τους, γνωρίζει το "στερεοφωνικό αποτέλεσμα" με τον ήχο να αναπηδά ανάμεσα στο αυτί ή να παίζεται και στα δύο. Τα στερεοφωνικά μικρόφωνα είναι τα πιο συνηθισμένα είδη μικροφώνων που χρησιμοποιούνται σε βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας (είναι επίσης διαθέσιμα σε μοντέλα τσέπης, αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένα) και θα παίζουν καλά σε τηλεόραση ή υπολογιστή.

Πολλαπλών καναλιών μικρόφωνο:

Ορισμένες βιντεοκάμερες υψηλής τεχνολογίας προσφέρουν πολυκαναλική εγγραφή ήχου στα μοντέλα τους. Ο καλύτερος τρόπος να σκεφτείτε μια εγγραφή πολυκάναλου ή surround ήχου είναι να απεικονίσετε μια βασική διάταξη home theater. Έχετε τρία ηχεία εμπρός, από την τηλεόρασή σας και ένα ζευγάρι ηχείων στο πίσω μέρος. Στις καλύτερες ταινίες δράσης, ακούγεται ο ήχος γύρω από το κεφάλι σας. Με ένα μικρόφωνο πολλαπλών καναλιών, μπορείτε να αντιγράψετε αυτήν την εμπειρία (σε κάποιο βαθμό) στη βιντεοκάμερά σας: η κάμερα θα παραλάβει και θα αναπαράγει ήχο σε 5 διαφορετικά κανάλια - όχι τα δύο που είναι διαθέσιμα σε ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο ή το διαθέσιμο από ένα μονοφωνικό μικρόφωνο.

Αν δεν είστε κύριος και δεν θέλετε πραγματικά να είστε κύριος, ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου στο σπίτι σας, η καταγραφή των ταινιών σας στο σπίτι με ήχο surround δεν έχει πολύ νόημα. Όλα τα πράγματα είναι ίσα, θα ήταν καλύτερα να βρείτε μια βιντεοκάμερα με ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο.

Χαρακτηριστικά ήχου

Ενώ οι πωλητές βιντεοκάμερων ρίχνουν χρόνο και προσοχή στα κουδούνια και τις σφυρίχτρες στην οπτική πλευρά της εξέλιξης της βιντεοκάμερας, δίνεται λιγότερη προσοχή στον ήχο. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η πλευρά του ήχου είναι εντελώς αδύνατη. Εδώ είναι μερικά να εξετάσει:

Μεγέθυνση μικροφώνου:

Τα κανονικά μικρόφωνα δεν κάνουν διακρίσεις όταν πρόκειται για την κατεύθυνση που προέρχεται από τον ήχο - γι 'αυτό, αν είστε αυτός που κάνει την ηχογράφηση, η φωνή σας φτάνει στην ταινία αν θέλετε να βάλετε τα δύο λεπτά σας. Εντούτοις, ένα μικρόφωνο ζουμ μπορεί να εστιάσει κατευθείαν τη συλλογή ήχου ενώ μεγεθύνετε το φακό. Με άλλα λόγια, εάν κάποιος μπροστά σας μιλάει και εσείς εστιάζετε τη βιντεοκάμερα πάνω σε αυτά, ένας μικροεφαρμοστής θα εστιάζει επίσης τη συλλογή ήχου από μπροστά και όχι από τις πλευρές ή το πίσω μέρος. Τα μικρόφωνα μεγέθυνσης είναι γενικά διαθέσιμα στις βιντεοκάμερες υψηλότερου επιπέδου.

Οθόνη ανέμου:

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι κατά την εγγραφή έξω είναι ο άνεμος που βιαστικά πέρα ​​από το μικρόφωνο. Ο άνεμος μπορεί να παράγει έναν εκκωφαντικό ήχο ή απλώς μια ενοχλητική απόσπαση της προσοχής και έτσι είναι πολύ συνηθισμένο να βρούμε βιντεοκάμερες που υποσχόμαστε να εκτρέψουμε τον άνεμο με μια εσωτερική «αιολική ασπίδα». Αυτά είναι αρκετά μετριοπαθή και δεν παρέχουν όλη αυτή την πολύ προστασία, ώστε να θελήσετε να αγοράσετε μια αξεσουάρ αλεξίπτωτο που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το μικρόφωνο της βιντεοκάμερας σας κάθε φορά που βρίσκεστε στον άνεμο.

Στις πιο ακριβές βιντεοκάμερες, υπάρχει συνήθως μια λειτουργία οθόνης αιολικής ενέργειας που μπορείτε να ενεργοποιήσετε στο μενού. Αυτές οι λειτουργίες χρησιμοποιούν λογισμικό και επεξεργαστές ψηφιακών σημάτων για να αντισταθμίσουν ψηφιακά τις αρνητικές επιπτώσεις του ανέμου. Και πάλι, η αποτελεσματικότητα αυτών των τεχνολογιών ποικίλλει. Ανάλογα με την ένταση του ανέμου, κάποιος βαθμός θορύβου του ανέμου είναι συνήθως αναπόφευκτος, αλλά μια βιντεοκάμερα με μικρόφωνο θωράκισης αέρα και λειτουργία μείωσης θορύβου αέρα θα ελαχιστοποιήσουν τουλάχιστον τη ζημιά.

Εισαγωγή μικροφώνου:

Οι περισσότερες βιντεοκάμερες υψηλότερου επιπέδου είναι αρκετά μέτριες ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μετριάζουν αρκετά στο τμήμα ήχου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα βρείτε εισόδους μικροφώνου πάνω τους. Αυτές οι εισόδους επιτρέπουν τη σύνδεση μικροφώνων αξεσουάρ για ήχο υψηλότερης ποιότητας. Εάν γνωρίζετε ότι θέλετε να προσθέσετε ένα επιπλέον μικρόφωνο στο μίγμα, θα πρέπει επίσης να βρείτε μια βιντεοκάμερα με ένα καυτό παπούτσι, καθώς πολλά μικροσκόπια αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν ευκολότερα στο καυτό παπούτσι στην κορυφή της βιντεοκάμερας.

Στερεοφωνική αναπαραγωγή:

Από τότε που οι βιντεοκάμερες άρχισαν να προσθέτουν ενσωματωμένους προβολείς, δόθηκε περισσότερη προσοχή στην ποιότητα των ηχείων για αναπαραγωγή ήχου. Οι βιντεοκάμερες προβολέων υψηλής απόδοσης τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερα ενσωματωμένα ηχεία για αναπαραγωγή ήχου από τα μοντέλα μη προβολέα.