Το Aftermaster Pro Audio Remixer - Προφίλ Προϊόντος

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα αυτές τις μέρες είναι ότι παρά την μεγάλη τεχνολογία ήχου πρέπει να ακούμε τη μουσική μας και να παρακολουθούμε τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες, με κάποιο τρόπο η εμπειρία ακουστικής ακουστικής, δεν είναι τόσο ικανοποιητική όσο θα μπορούσε να είναι.

Για παράδειγμα, όταν ακούτε μουσική, συχνά τα φωνητικά γίνονται κρυμμένα πίσω από τα κρουστά και άλλα όργανα, και για τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, το μεγαλύτερο παράπονο φαίνεται πάντα να είναι «δεν ακούω το διάλογο».

Ναι, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ήχου για τη συσκευή αναπαραγωγής ή το δέκτη οικιακού κινηματογράφου και να κάνετε κάποια μικροαλλαγές , αλλά κάθε πηγή περιεχομένου μουσικής ή ταινίας έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό μίγμα, όταν σημαίνει, το μαντέψατε, περισσότερο μικροαλλαγές ...

Ένας από τους λόγους για αυτά τα θέματα, ειδικά με τις ταινίες που κυκλοφόρησαν σε DVD και Blu-ray, είναι ότι τα αρχικά μίγματα ήχου σχεδιάστηκαν για να αναπαράγονται σε κινηματογράφο αντί για σαλόνι ή αίθουσα home theater.

Δεδομένου ότι οι ακουστικές ιδιότητες των κινηματογραφικών ταινιών είναι διαφορετικές, η ισορροπία ήχου μεταξύ διαλόγου, μουσικής και ηχητικών εφέ δεν μεταφράζεται πάντα καλά στο περιβάλλον στο σπίτι.

Αν και μερικά στούντιο καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να λάβουν υπόψη τους αυτούς τους παράγοντες όταν βάζουν μαζί ένα σπίτι, άλλα στούντιο μπορούν απλά να περάσουν κατά μήκος του αρχικού θεατρικού μίγματος στο σπίτι. Αυτή η κατάσταση των πραγμάτων οδηγεί συχνά σε διάλογο χαμηλού όγκου και άλλες ασυνέπειες που ποικίλλουν από ταινία σε ταινία.

Ωστόσο, τι συμβαίνει εάν υπήρχε συσκευή που θα μπορούσε να συνδεθεί με την πηγή σας (smartphone, τηλεόραση, Blu-ray / DVD player, καλωδιακή / δορυφορική) και τα ακουστικά / ηχεία, stereo, home theater ή γραμμή ήχου) να διορθώσετε όλα αυτά μία φορά για όλους - Σύμφωνα με τα Aftermaster Audio Labs, η συσκευή Aftermaster Pro μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Παρουσιάζοντας το Aftermaster Pro

Το Aftermaster Pro είναι ένα μικρό φορητό "μαύρο κουτί" (λίγο μεγαλύτερο από ένα τυπικό smartphone) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε στο σπίτι είτε στο δρόμο. Αυτό που κάνει είναι να πάρει κάθε εισερχόμενο ήχο από μια συμβατή πηγή ήχου και, σιγά σιγά, να κάνει ένα πλήρες αυτόματο remix που εξισορροπεί τα ηχητικά στοιχεία έτσι ώστε όλα να ακούγονται ξεχωριστά και, πιο σημαντικό, καλά ισορροπημένα σε σχέση με το άλλο. Ωστόσο, δεν αλλάζει την πρόθεση αυτού που σχεδίαζε ο αρχικός μίκτης / μηχανικός ήχου.

Χαρακτηριστικά του Aftermaster Pro

Το ένα άκρο του Aftermaster Pro διαθέτει ένα κουμπί τροφοδοσίας, έναν διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης επεξεργασίας ήχου Aftermaster (μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά), μια ενδεικτική λυχνία στάθμης μπαταρίας (το Aftermaster Pro είναι επαναφορτιζόμενη με διάρκεια χρήσης έως και 8 ώρες - Προσαρμογέα AC / φορτιστής), μία αναλογική είσοδο ήχου 3,5 mm και μία αναλογική έξοδο ήχου 3,5 mm. Όσον αφορά την αναλογική είσοδο και έξοδο ήχου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συσκευές που έχουν συνδέσεις ήχου τύπου RCA , αλλά θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα / καλώδιο σύνδεσης RCA 3,5 mm.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες επιλογές σύνδεσης. Στο αντίθετο άκρο του Aftermaster Pro, υπάρχουν 2 εισόδους HDMI και 1 έξοδος HDMI. Σύμφωνα με τα εργαστήρια Aftermaster Labs, οι συνδέσεις HDMI είναι συμβατές με ver 2.0a και HDCP 2.2. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την πρόσβαση στο ηχητικό τμήμα του σήματος HDMI όταν είναι συνδεδεμένο σε ένα Blu-ray Disc player και μια τηλεόραση, θα περάσει όλες τις μορφές σήματος βίντεο που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Με τις αναλογικές και τις επιλογές σύνδεσης HDMI, το Aftermaster Pro είναι συμβατό με σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή ήχου ή συσκευή αναπαραγωγής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έξυπνα τηλέφωνα (σύνδεση μεταξύ της εξόδου ήχου του τηλεφώνου και των ακουστικών), δισκία, ψηφιακούς ήχους, συσκευές αναπαραγωγής CD, συσκευές αναπαραγωγής δίσκων DVD / Blu-ray, τηλεοράσεις, ηχητικές γραμμές, ηχεία και άλλα ...

Για μεγαλύτερη ευελιξία, οι πηγές ήχου που συνδέονται μέσω μιας εισόδου HDMI διοχετεύονται επίσης μέσω της εξόδου ήχου 3,5 mm. Αυτό επιτρέπει στον ήχο που προέρχεται από συσκευές, όπως συσκευές αναπαραγωγής DVD και Blu-ray, να ακούγεται σε παλαιότερες τηλεοράσεις, δέκτες στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου και πολλές γραμμές ήχου που δεν έχουν τη δική τους είσοδο HDMI (αν και χάνετε τον ήχο surround υπέρ του Ήχου 2 καναλιών στην πλευρά εξόδου). Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ήχος που είναι συνδεδεμένος στην είσοδο ήχου 3,5 mm δεν μπορεί να μεταφερθεί στην έξοδο HDMI.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι όταν χρησιμοποιείτε το Aftermaster Pro με συσκευή αναπαραγωγής δίσκων DVD ή Blu-ray, πρέπει να ρυθμίσετε την έξοδο ήχου της συσκευής αναπαραγωγής σας σε PCM και μη Bitstream . Δεδομένου ότι το Aftermaster Pro δεν εκτελεί αποκωδικοποίηση Dolby ή DTS , θέτοντας τη συσκευή σας σε PCM, ο παίκτης θα κάνει την αποκωδικοποίηση εσωτερικά και θα στείλει τα αποκωδικοποιημένα αποτελέσματα στο Aftermaster Pro για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του.

Από την άλλη πλευρά, άλλες μορφές ήχου (αναλογική, MP3, CD, κ.λπ.) είναι ωραία.

Η τελική σύνδεση που παρέχεται είναι ο βύσμα τροφοδοσίας, όπου μπορείτε να συνδέσετε τον παρεχόμενο μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και να χρησιμοποιήσετε είτε για τη φόρτιση της μονάδας για φορητή χρήση είτε για την τροφοδοσία της μονάδας για οικιακή χρήση.

Το Aftermaster Pro Hands On

Πρώτα είχα την ευκαιρία να φτιάξω ένα demo στο 2016 CES (αν και δεν συμπεριλήφθη στην αναλυτική μου έκθεση εκείνη την εποχή), ένα πρωτότυπο πρωτότυπο του προϊόντος Aftermaster Pro και της τεχνολογίας του και παρά τη θορυβώδη έκθεση τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Αρχικά, φάνηκε ότι το μόνο που έκανε ήταν απλά να κάνει τα πάντα πιο δυνατά, αλλά με την περαιτέρω ακρόαση, υπήρχαν περισσότερα.

Οι συχνότητες μεσαίας εμβέλειας μεταφέρονται προς τα εμπρός, όχι μόνο φέρνοντας περισσότερη παρουσία στα φωνητικά αλλά και άλλους σχετικούς ήχους που βρίσκονται σε αυτό το τμήμα του ακουστικού φάσματος. Επίσης, άλλες λεπτομέρειες και υποστηρικτικά ηχητικά στοιχεία, γίνονται επίσης πιο ξεχωριστά, όλα χωρίς να τσαλακώνουν υψηλές συχνότητες ή να υποτάσσουν το μπάσο.

Είχα την ευκαιρία να ακούσω πριν και μετά τα δείγματα σε ακουστικά και ηχεία και ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω τα αποτελέσματα είναι ότι φέρνει το βάθος, την ισορροπία και διατηρεί την περιοχή συχνοτήτων, χωρίς να χρησιμοποιεί τεχνικές συμπίεσης με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζει το δυναμικό εύρος σε τέτοια έτσι ώστε όλα να ακούγονται σαν να είναι στο ίδιο επίπεδο έντασης.

Εκτός από τη βελτίωση της μουσικής και του διαλόγου, τα πράγματα όπως οι διακυμάνσεις του ήχου μεταξύ τηλεοπτικών καναλιών και τηλεοπτικών εκπομπών και διαφημίσεων εξομαλύνουν επίσης.

Όχι μόνο το Aftermaster Pro μπορεί να ακούγεται καλύτερα μέσω των ακουστικών, των παραδοσιακών ομιλητών, των ηχείων και των ηχητικών γραμμών , αλλά και αυτά τα ηχητικά ηχεία της τηλεόρασης μπορεί να ακούγονται καλύτερα.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των online εκδηλώσεων και των τιμών, ανατρέξτε στην Επίσημη Σελίδα Προϊόντος Aftermaster Pro και στη Σελίδα Aftermaster Pro Indiegogo

Το Aftermaster Pro αναμένεται να είναι διαθέσιμο για αποστολή τον Ιούνιο του 2016.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/13/2016 - Robert Silva