Συμβουλές για τη λήψη μιας φωτογραφικής μηχανής στον κόσμο της Disney

Σχεδόν όλοι όσοι ταξιδεύουν σε ένα από τα θεματικά πάρκα στο συγκρότημα θεματικών πάρκων της Disney World παίρνουν κάποιο είδος φωτογραφικής μηχανής κατά μήκος της διαδρομής. Μετά από όλα, δεν θέλετε να χάσετε καμία από αυτές τις στιγμές μιας ζωής.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι εξοπλισμό φωτογραφικών μηχανών για να φέρει μαζί, όμως. Θα πρέπει να βασιστείτε σε μια λεπτή, σημειακή και φωτογραφική μηχανή που μπορεί εύκολα να χωρέσει σε μια τσέπη, ακόμα κι αν μπορεί να μην σας παρέχει την ακριβή ποιότητα εικόνας που επιθυμείτε; Ή θα πρέπει να φέρετε μαζί τον πλήρη εξοπλισμό DSLR ή mirrorless ILC για να επιτύχετε την καλύτερη ποιότητα εικόνας, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι σκοντάφτετε μια βαρύ κάμερα σε όλα τα πάρκα;

Διαβάστε τις ακόλουθες επτά συμβουλές - μία για κάθε έναν από τους Επτά Νάνοι - για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τις καλύτερες επιλογές για να φέρετε μια φωτογραφική μηχανή στην Disney World! (Και ζητώ συγγνώμη ότι τώρα υποσυνείδητα αναγκάζετε να προσπαθήσετε να θυμηθείτε τα ονόματα κάθε νάνος).

Ευκαιρίες φωτογραφίας και βίντεο

Σας επιτρέπεται να πυροβολείτε φωτογραφίες σε όλο το χώρο της θεματικής πάρκο της Disney World, εκτός από τις περιπτώσεις που απαγορεύονται σε ορισμένες βόλτες και αξιοθέατα. Ο λόγος είναι αρκετά απλός: Οι χειριστές βόλτα δεν θέλουν κάποιον να ρίχνει μια φωτογραφική μηχανή σε μια γρήγορη βόλτα, όπως το Big Thunder Mountain περιπέτεια στο Magic Kingdom, ενδεχομένως να χτυπήσει κάποιον και να προκαλέσει βλάβη. Τα σημάδια εκτός κάθε αξιοθέατου θα πρέπει να απαριθμούν οποιονδήποτε περιορισμό στη φωτογραφία και την εγγραφή βίντεο.

Εξοπλισμός

Έτσι με τους περιορισμούς στο μυαλό σας, τι είδους εξοπλισμό πρέπει να φέρετε; Θα περάσετε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σας περπατώντας ανάμεσα σε αξιοθέατα ή στέκεται σε γραμμές για μέχρι 60 λεπτά. Εάν επισκέπτεστε την Disney World κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, μπορείτε να φορέσετε τον εαυτό σας αρκετά γρήγορα αν εκτοξεύετε 25 κιλά εξοπλισμού κάμερας στη ζέστη. Εάν ανησυχείτε για τη θερμότητα, κρατήστε τον εξοπλισμό της φωτογραφικής μηχανής στο ελάχιστο.

Τσάντες κάμερας

Παραδόξως, σχεδόν όλες οι διαδρομές και τα αξιοθέατα στο Disney World επιτρέπουν προσωπικές τσάντες στη βόλτα, όπως τσάντες ή σακίδια κάμερας, ακόμα και το διαστημικό ορεινό τροχόσπιτο στο Magic Kingdom. Για τις περισσότερες βόλτες, θα πρέπει να τοποθετήσετε την τσάντα σε μια τσέπη ή στο διαμέρισμα που είναι μέρος της διαδρομής, ή θα πρέπει να κρατήσετε την τσάντα κοντά στα πόδια σας. Εάν η τσάντα σας είναι πολύ μεγάλη, θα σας ειδοποιήσει ένας υπάλληλος ποδηλασίας και ίσως χρειαστεί να τον αφήσετε με μη ποδηλάτη. Είναι καλή ιδέα να κρατάτε ένα χέρι στο λουράκι της τσάντας ή να σταθείτε στο λουρί επειδή μερικές βόλτες έχουν αιχμηρές στροφές και απαιτούν μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αποθήκευση μιας τσάντας κάμερας

Μια επιλογή αν επιλέξετε να πάρετε μια μεγάλη τσάντα φωτογραφικής μηχανής στη Disney World είναι να την αποθηκεύσετε σε ένα ντουλάπι. Κάθε θεματικό πάρκο διαθέτει ντουλάπια προς ενοικίαση κοντά στην μπροστινή πύλη που είναι αρκετά μεγάλα για ένα σακίδιο ή σακούλα κάμερας και συνήθως χρεώνεστε μεταξύ $ 5 και $ 10 για την ημέρα. Αποθηκεύστε τη φωτογραφική μηχανή σας για λίγες ώρες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την για λίγες ώρες, οπότε δεν χρειάζεται να την μεταφέρετε όλη την ημέρα.

Τύπος φωτογραφικής μηχανής

Επειδή υπάρχουν κάποιες μεγάλες σκηνές στο Disney World, όπως το κάστρο της Σταχτοπούτας, ίσως θελήσετε να πυροβολήσετε κάποιες φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας της οικογένειας μπροστά από τα στηρίγματα που μπορείτε να εκτυπώσετε σε μεγάλα μεγέθη. Για αυτές τις φωτογραφίες, μπορεί να θέλετε να έχετε διαθέσιμη τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR. Αλλά αν σκοπεύετε να τραβήξετε φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε μόνο σε κοινωνικά δίκτυα, μια μικρή φωτογραφική μηχανή που θα γλιστρήσει σε μια τσέπη είναι πιθανότατα να κάνει το τέχνασμα. Και αν θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες από το καταπληκτικό πυροτέχνημα / προβολή φωτός λέιζερ πάνω από το νερό στο Epcot, θα χρειαστείτε ένα τρίποδο για να πάτε με το DSLR. Σκεφτείτε τις φωτογραφίες που θέλετε να φωτογραφίζετε πριν επιλέξετε τον εξοπλισμό σας.

Μέγεθος της κάμερας

Εάν η φωτογραφική μηχανή σας δεν μπορεί να χωρέσει σε μια τσέπη και τη μεταφέρετε με ένα λουράκι για το λαιμό, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις με τις καλωδιώσεις και τις αγκύλες και άλλους εξοπλισμούς ασφαλείας σε ορισμένες από τις διαδρομές της Disney World. Η κάμερα μπορεί να μην ταιριάζει μέσα στην καλωδίωση.

Επαγγελματικές φωτογραφίες

Εάν δεν θέλετε να μεταφέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή ανά πάσα στιγμή, η Disney World έχει επαγγελματίες φωτογράφους διάσπαρτους σε όλα τα πάρκα που θα εγγράψουν φωτογραφίες της ομάδας σας που μπορείτε να αγοράσετε αργότερα. Και πολλές βόλτες καταγράφουν φωτογραφίες καθώς οδηγείτε, δίνοντάς σας μια άλλη επιλογή αγοράς φωτογραφιών, παρόλο που αυτές σχεδιάζονται περισσότερο σαν διασκεδαστικές φωτογραφίες και όχι επαγγελματικές εκτυπώσεις που μπορείτε να αγοράσετε σε μεγάλα μεγέθη.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να έχετε επιτυχία με τη λήψη μιας φωτογραφικής μηχανής στην Disney World! (Και για να θέσετε το μυαλό σας άνετα, οι Επτά Νάνοι είναι: Εγγεγραμμένοι, Γκρινιάρης, Ευτυχισμένοι, Ωραίοι, Sneezy, Dopey ... και ο πιο συχνά ξεχασμένος, Bashful.)