Χρησιμοποιώντας το Skype στο Android

Εγκατάσταση και Χρήση Skype για Android Τηλέφωνα και Tablets

Το Skype είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή VoIP και εκτός από την ελεύθερη και φθηνή επικοινωνία, δίνει μια σειρά χαρακτηριστικών που ευνοούν την επικοινωνία και τη συνεργασία υγρών. Το Android από την άλλη πλευρά έχει γίνει γρήγορα το αγαπημένο σύστημα για χρήστες κινητών τηλεφώνων και tablet. Έτσι, αν έχετε μια συσκευή Android, υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα ότι θα θελήσετε να εγκαταστήσετε το Skype σε αυτό. Εδώ είναι αυτό που θέλετε να ξέρετε.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Skype στο Android;

Κυρίως για τους ίδιους λόγους για τους οποίους έχουν εγγραφεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι. Τότε, το πιο ενδιαφέρον με το Android είναι ότι σας δίνει λειτουργικότητα Skype παντού. Τι προσφέρει το Skype; Αρχικά, μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις φωνής και βίντεο στη συσκευή σας Android. Η ποιότητα του βίντεο είναι άνευ προηγουμένου, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ό, τι χρειάζεται (διαβάστε παρακάτω για αυτό). Μπορείτε επίσης να μοιράζεστε αρχεία πολυμέσων (βίντεο, φωτογραφίες, έγγραφα κλπ.) Με τους φίλους του Skype, κάνοντάς το ένα ωραίο εργαλείο συνεργασίας. Σε πιο βασικό επίπεδο, μπορείτε να συνομιλήσετε και να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ως άμεσο αγγελιοφόρο (IM) στο κινητό σας τηλέφωνο ή tablet.

Το Skype σας επιτρέπει επίσης να λάβετε έναν επιπλέον αριθμό στον οποίο μπορούν να σας καλούν οι άνθρωποι. Έχετε επίσης δωρεάν φωνητικό ταχυδρομείο και οι επαφές Skype συγχρονίζονται με τις επαφές του τηλεφώνου σας.

Γιατί όχι το Skype;

Έχω εγκαταστήσει το Skype στο τηλέφωνο Android μου και το χρησιμοποιώ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη υπηρεσία VoIP εκεί έξω για το Android. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν επειδή υπάρχει ένας μεγάλος λόγος για τη χρήση του Skype στο Android, και αυτό οδήγησε τους ανθρώπους στην εγκατάσταση του Skype αν τους αρέσει ή όχι. Είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο Skype και έχετε καλύτερες πιθανότητες να επικοινωνήσουν οι χρήστες στο Skype σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία VoIP. Δεδομένου ότι η επικοινωνία, είτε πρόκειται για φωνή είτε για βίντεο, μέσα στο δίκτυο - δηλαδή κλήσεις Skype-to-Skype - είναι δωρεάν, μπορείτε να επικοινωνήσετε τελικά δωρεάν με περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με το Skype.

Από την άλλη πλευρά, το Skype δεν προσφέρει τα καλύτερα ποσοστά VoIP στην αγορά, αν και τα ποσοστά του είναι φθηνά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά PSTN ή GSM κλήσεις. Επίσης, το αρχείο εγκατάστασης είναι αρκετά ογκώδες με 12 MB. Τη στιγμή που γράφω αυτό, περίπου το 6 τοις εκατό των χρηστών έδωσαν μια βαθμολογία 1 αστέρων για αυτό, και η συνολική βαθμολογία του είναι 3,7 πάνω από 5 στο σύστημα βαθμολόγησης Android Market.

Πρόσφατα, το Skype έχει αντικατασταθεί από περισσότερες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας όπως η WhatsApp οι οποίες έχουν κεφαλαιοποιήσει τη μετατόπιση της επικοινωνίας προς τις κινητές συσκευές. Το Skype έχει ήδη καθυστερήσει σε αυτό το πάρτι, πρέπει να πούμε.

Τι χρειάζεστε για Skype στο Android

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη άλλα εργαλεία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και επικοινωνίας στο smartphone σας, το Skype πρέπει να είναι εντάξει, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι χρήστες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν το Skype ακόμη και τότε. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα εξής:

Λήψη και εγκατάσταση

Για να εγκαταστήσετε το Skype στη συσκευή σας Android (τηλέφωνο ή tablet), χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης της συσκευής σας για να μεταβείτε στη σελίδα προϊόντων Skype στο Android Market. Εάν δεν ξέρετε πού είναι, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης. Αναζητήστε το κουμπί 'INSTALL' και κάντε κλικ σε αυτό. Η εφαρμογή θα μεταφορτωθεί και θα εγκατασταθεί αυτόματα στο μηχάνημά σας Android, όπως και στις περισσότερες άλλες εφαρμογές Android. Οι ρυθμίσεις έχουν σχεδόν αυτοματοποιημένη ρύθμιση, έτσι ώστε όταν ξεκινάτε την εφαρμογή για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να συνδεθείτε μόνο με τα διαπιστευτήρια του Skype και είναι καλό να επικοινωνήσετε.

Χρησιμοποιώντας το Skype στο Android

Εφόσον έχετε έρθει σε αυτή τη σελίδα ψάχνοντας να εγκαταστήσετε το Skype στο Android, πιθανότατα έχετε ήδη χρησιμοποιήσει το Skype αλλού, έτσι ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Εκτός αυτού, η διεπαφή είναι σαν πάντα, πολύ φιλική προς το χρήστη. Αλλά ίσως θελήσετε να έχετε μια ματιά στο τι είναι διαφορετικό με το Skype στο Android.

Όταν καλείτε τον Dick, τον Tom ή τον Χάρι στο τηλέφωνό σας (όχι στο Skype), θα εμφανιστεί μια επιλογή που θα σας ρωτήσει αν θέλετε να καλέσετε τον γενικό πληκτρολόγιο ή το Skype. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης με τη λίστα επαφών του τηλεφώνου. Μπορείτε να αποφασίσετε για μια προεπιλεγμένη ενέργεια.

Η κύρια διασύνδεση Skype έχει 4 κύρια εικονίδια για έναν τηλεφωνητή, ένα εικονίδιο ιστορικού (πρόσφατο), τις επαφές και το προφίλ σας. Οι ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε στο τηλέφωνο είναι οι εξής: συγχρονισμός επαφών, έξοδος εκτός σύνδεσης, επιλογές σύνδεσης, ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, κατάσταση, διαχείριση κλήσεων, αποστολή αρχείων και διαχείριση άμεσων μηνυμάτων.