Τα οφέλη ενός Smartpen

Το smartpen είναι ένα εργαλείο γραφής υψηλής τεχνολογίας που καταγράφει προφορικές λέξεις και τις συγχρονίζει με σημειώσεις γραμμένες σε ειδικό χαρτί. Το Echo από το Livescribe είναι ένα από τα πιο δημοφιλή smartpens.

Ένας φοιτητής μπορεί να καταγράψει όλα όσα λέει ένας δάσκαλος και στη συνέχεια να επαναλάβει οποιοδήποτε μέρος του αργότερα, αγγίζοντας το άκρο της πένας στη λέξη στο χαρτί. Αν και φαίνεται και γράφει σαν μια συνηθισμένη πένα, η Echo είναι στην πραγματικότητα ένας πολυτροπικός υπολογιστής. Διαθέτει επεξεργαστή ARM-9, οθόνη OLED, υποδοχή micro-USB, υποδοχή ακουστικών και μικρόφωνο. Είναι μια πλατφόρμα δημοσίευσης που υποστηρίζει εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών Java.

Τα Livescribe smartpens διατίθενται σε χωρητικότητες 2 GB, 4 GB και 8 GB, αποθηκεύοντας περίπου 200, 400 και 800 ώρες ήχου, αντίστοιχα. Μπορείτε να αγοράσετε στυλό, χαρτί, εφαρμογές και αξεσουάρ στην ιστοσελίδα της Livescribe. Τα Smartpens πωλούνται επίσης μέσω των Best Buy, Apple, Brookstone, Amazon και Staples.

Χρησιμοποιώντας ένα Smartpen

Θα ακούσετε ένα ηχητικό σήμα όταν ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά το Echo Smartpen. Ρυθμίστε την πένα κρατώντας το άκρο της στις φυσαλίδες πληροφοριών σε ένα διαδραστικό φυλλάδιο που συνοδεύει το. Το στυλό χρησιμοποιεί κείμενο προς ομιλία για να περιγράψει κάθε βήμα και λειτουργία.

Οι φυσαλίδες πληροφοριών σάς διδάσκουν πώς να χρησιμοποιείτε το στυλό, να εξασκείτε, να γράφετε μια διάλεξη, να ανεβάζετε σημειώσεις σε έναν υπολογιστή και να περιγράφετε τι κάνουν όλα τα κουμπιά.

Το κουμπί Μενού , για παράδειγμα, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ημερομηνία, την ώρα και την ποιότητα ήχου, καθώς και τη ρύθμιση της ταχύτητας αναπαραγωγής και της έντασης.

Μόλις διαμορφωθεί, μπορείτε να γυρίσετε την πένα στην αρχή μιας κατηγορίας ή μιας παρουσίασης και να γράψετε όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη πένα.

Σε τι είδους χαρτί λειτουργούν τα Smartpens;

Τα Smartpens απαιτούν ειδικό χαρτί που πωλεί η Livescribe σε μορφή φορητού υπολογιστή. Κάθε φύλλο περιέχει ένα πλέγμα χιλιάδων μικροδίσκων που κάνουν τη σελίδα αλληλεπιδραστική.

Η υψηλής ταχύτητας υπέρυθρη κάμερα του smartpen διαβάζει τα μοτίβα κουκίδων και μπορεί να ψηφιοποιήσει χειρόγραφες σημειώσεις και να τις συγχρονίσει με τον αντίστοιχο ήχο.

Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας εμφανίζονται τα διαδραστικά εικονίδια που πατάτε για να εκτελέσετε λειτουργίες όπως εγγραφή ή παύση ήχου ή τοποθέτηση σελιδοδεικτών.

Smartpens Οφέλη

Τα Smartpens καθιστούν τη λήψη σημειώσεων λιγότερο αγχωτική, εξαλείφοντας τον φόβο μήπως λείπει οτιδήποτε είπε κατά τη διάρκεια μιας τάξης ή μιας συνάντησης. Αφαιρούν επίσης το χρονοβόρο καθήκον της μεταγραφής μιας πλήρους διδασκαλίας επιτρέποντας στους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος ενός εγγεγραμμένου διδάσκοντος απλώς αγγίζοντας τις λέξεις.

Οι ψηφιοποιημένες σημειώσεις είναι επίσης ευκολότερες στην αποθήκευση, την οργάνωση, την αναζήτηση και την κοινή χρήση.

Πώς μπορεί το Smartpens να βοηθήσει μαθητές με ειδικές ανάγκες;

Οι μαθητές με δυσλεξία ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες μερικές φορές αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τις διαλέξεις. Στο χρόνο που χρειάζεται για να ακούσει, να επεξεργαστεί και να γράψει πληροφορίες, ο καθηγητής έχει προχωρήσει συχνά στο επόμενο σημείο.

Με ένα smartpen, ένας μαθητής μπορεί να περιγράψει βασικές έννοιες γράφοντας σημεία ή σύμβολα (π.χ. ένα φύλλο που αντιπροσωπεύει τη φωτοσύνθεση). Η εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος της διάλεξης μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες λήψης σημειώσεων και να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και ανεξαρτησία.

Για τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πληρούν τις προϋποθέσεις να λαμβάνουν ηχογραφημένες διαλέξεις), ένα smartpen μπορεί μερικές φορές να αντικαταστήσει έναν προσωπικό σημειωτή, μια λύση χαμηλής τεχνολογίας, πολλά γραφεία αναπηρίας που αναθέτουν στους μαθητές να κάνουν πρόσβαση στις τάξεις.

Αποκτήστε πρόσβαση σε όσα έχετε γράψει και καταγράψει

Όταν τελειώσετε μια διάλεξη, πατήστε Διακοπή . Αργότερα, μπορείτε να επιλέξετε Αναπαραγωγή για να ακούσετε ολόκληρη τη διάλεξη, να αγγίξετε λέξεις ή να μεταβείτε ανάμεσα σε σελιδοδείκτες για να ακούσετε συγκεκριμένα τμήματα.

Αν πήρατε 10 σελίδες σημειώσεων και πατήσατε ένα κουκκίδα στη σελίδα έξι, το στυλό αναπαράγει αυτό που ακούσατε όταν γράψατε τη σημείωση.

Το Echo smartpen διαθέτει υποδοχή ακουστικών για ακρόαση στο ιδιωτικό απόρρητο. Έχει επίσης μια θύρα USB για να συνδέσει το στυλό σε έναν υπολογιστή για να φορτώσει διαλέξεις.

Ο οδηγός Getting Started δίνει εντολή στους χρήστες να κατεβάσουν το δωρεάν λογισμικό Livescribe.

Τι μπορείτε να κάνετε με το λογισμικό;

Το λογισμικό εμφανίζει εικονίδια που αντιπροσωπεύουν φορητούς υπολογιστές. Όταν κάνετε κλικ σε ένα, εμφανίζονται όλες οι σημειώσεις που έχουν γραφτεί μέσα σε αυτό το σημειωματάριο.

Το λογισμικό εμφανίζει τα ίδια κουμπιά εικονιδίων που εμφανίζονται σε κάθε σελίδα σημειωματάριου. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο με κλικ του ποντικιού με τον ίδιο τρόπο που αγγίζετε το στυλό σε χαρτί.

Το πρόγραμμα διαθέτει επίσης ένα πλαίσιο αναζήτησης για τον εντοπισμό συγκεκριμένων λέξεων από μια διάλεξη. Μπορείτε επίσης να ακούσετε μόνο τον ήχο.