Σημαντικές συμβουλές ασφάλειας επισκευής υπολογιστή

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή σας

Εκτός από το να είσαι ένα απόγευμα μεγάλης διασκέδασης (σοβαρά!), Η επισκευή υπολογιστών μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Δεν υπάρχει όμως αρκετή διασκέδαση, χρήμα ή χρόνος, για να υπονομεύσετε την ασφάλειά σας.

Προσέξτε αυτές τις σημαντικές συμβουλές καθώς εργάζεστε μέσα στον υπολογιστή σας:

Θυμηθείτε να γυρίσετε τον διακόπτη

Πάντοτε, πάντα, να θυμάστε πάντα να απενεργοποιείτε την παροχή ενέργειας πριν από την συντήρηση οποιουδήποτε αντικειμένου. Αυτό πρέπει πάντα να είναι το πρώτο σας βήμα. Μην ανοίξετε ακόμη και την θήκη του υπολογιστή, εκτός και αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Πολλοί υπολογιστές διαθέτουν έναν αριθμό φώτων στο εσωτερικό τους που εξυπηρετούν ορισμένες λειτουργίες, οπότε ελέγξτε για να δείτε ότι δεν ανάβουν τα φώτα. Εάν υπάρχουν ακόμα, τότε η ισχύς δεν είναι εντελώς εκτός λειτουργίας.

Πολλές μονάδες τροφοδοσίας έχουν διακόπτη στην πλάτη, καταστρέφοντας τη δύναμη στη συσκευή και τελικά το υπόλοιπο του υπολογιστή σας. Αν το PSU σας έχει ένα, βεβαιωθείτε ότι το έχετε θέσει στη θέση off.

Εάν εργάζεστε σε φορητό υπολογιστή, netbook ή tablet, φροντίστε να αφαιρέσετε την μπαταρία καθώς και να αποσυνδέσετε την τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος πριν αφαιρέσετε ή αποσυναρμολογήσετε κάτι.

Αποσυνδέστε για επιπλέον ασφάλεια

Ως δεύτερη προφύλαξη, είναι σωστό να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή από τον τοίχο ή την τροφοδοσία ρεύματος. Αν υπήρχε κάποια αμφιβολία για το αν ο υπολογιστής ήταν εκτός λειτουργίας, έχει εγκατασταθεί τώρα.

Αποφύγετε τον καπνό και τις μυρωδιές

Βλέπετε τον καπνό που προέρχεται από την παροχή ρεύματος ή μέσα στη θήκη ή μυρίζει ένα άρωμα καύσης ή συγκολλήσεως; Αν είναι έτσι:

  1. Σταματήστε αυτό που κάνετε αμέσως.
  2. Αποσυνδέστε τον υπολογιστή από τον τοίχο.
  3. Αφήστε τον υπολογιστή να κρυώσει ή να αποφορτιστεί από την πρίζα για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Τέλος, αν γνωρίζετε ποια συσκευή δημιουργούσε τον καπνό ή τη μυρωδιά, αφαιρέστε και αντικαταστήστε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε μια συσκευή που έχει υποστεί ζημιά σε αυτόν τον βαθμό, ειδικά εάν πρόκειται για τροφοδοτικό.

Αφαιρέστε τα κοσμήματα χειρός

Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε ηλεκτροπληξία είναι να εργαστείτε γύρω από μια συσκευή υψηλής τάσης, όπως μια τροφοδοσία με μεταλλικά δαχτυλίδια, ρολόγια ή βραχιόλια.

Αφαιρέστε οτιδήποτε αγώγιμο από τα χέρια σας πριν εργαστείτε στον υπολογιστή σας, ειδικά αν κάνετε κάτι σαν να δοκιμάζετε το τροφοδοτικό .

Αποφύγετε τους πυκνωτές

Οι πυκνωτές είναι μικροσκοπικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα που περιέχονται σε πολλά από τα μέρη μέσα σε έναν υπολογιστή.

Οι πυκνωτές μπορούν να αποθηκεύσουν την ηλεκτρική φόρτιση για μικρό χρονικό διάστημα μετά την απενεργοποίηση της τροφοδοσίας, γι 'αυτό είναι μια σοφή απόφαση να περιμένετε λίγα λεπτά μετά το τράβηγμα του βύσματος πριν από την εργασία στον υπολογιστή σας.

Ποτέ μην σέρβετε το μη επισκευασμένο

Όταν συναντήσετε ετικέτες που λένε "Δεν υπάρχουν εξαρτήματα που να μπορούν να επισκευαστούν", μην το αντιμετωπίζετε ως πρόκληση ή ακόμα και ως πρόταση. Αυτή είναι μια σοβαρή δήλωση.

Ορισμένα τμήματα ενός υπολογιστή δεν προορίζονται για επισκευή, ακόμη και από τα περισσότερα επαγγελματικά άτομα επισκευής υπολογιστών. Συνήθως θα δείτε αυτή την προειδοποίηση σε τροφοδοτικά, αλλά μπορείτε επίσης να τα δείτε σε οθόνες , σκληρούς δίσκους , οπτικούς δίσκους και άλλα επικίνδυνα ή εξαιρετικά ευαίσθητα εξαρτήματα.