Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cortana στο Microsoft Edge Browser

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Η Cortana, ο εικονικός βοηθός της Microsoft που είναι ενσωματωμένος στα Windows 10, σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε ένα ευρύ φάσμα εργασιών πληκτρολογώντας ή μιλώντας φιλικές προς το χρήστη εντολές στο μικρόφωνο του υπολογιστή σας. Από το να ορίσετε υπενθυμίσεις στο ημερολόγιό σας για να λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για την αγαπημένη σας αθλητική ομάδα, η Cortana ενεργεί ως δική σας γραμματέας. Ο ψηφιακός βοηθός σας επιτρέπει επίσης να εκτελείτε διάφορες λειτουργίες εντός του λειτουργικού συστήματος των Windows, όπως την εκκίνηση μιας εφαρμογής ή την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που προσφέρει η Cortana είναι η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το Microsoft Edge, επιτρέποντάς σας να υποβάλλετε ερωτήματα αναζήτησης, να ξεκινήσετε ιστοσελίδες και ακόμα να στέλνετε εντολές και να κάνετε ερωτήσεις χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε την τρέχουσα ιστοσελίδα. χάρη στην πλευρική μπάρα της Cortana που βρίσκεται μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης.

Ενεργοποίηση της Cortana στα Windows

Πριν χρησιμοποιήσετε την Cortana στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, πρέπει να ενεργοποιηθεί στο λειτουργικό σύστημα. Πρώτα κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows, που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης και περιέχει το ακόλουθο κείμενο: Αναζήτηση στον ιστό και στα Windows . Όταν εμφανιστεί το παράθυρο αναζήτησης, κάντε κλικ στο εικονίδιο της Cortana, έναν λευκό κύκλο που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία.

Τώρα θα περάσετε από τη διαδικασία ενεργοποίησης. Δεδομένου ότι η Cortana χρησιμοποιεί πολλά προσωπικά δεδομένα, όπως το ιστορικό τοποθεσίας και τα στοιχεία του ημερολογίου σας, πρέπει να κάνετε συμμετοχή πριν συνεχίσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση Cortana για να προχωρήσετε προς τα εμπρός ή στο κουμπί " Χωρίς ευχαρίστηση ", αν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Μόλις ενεργοποιηθεί η Cortana, το κείμενο στο προαναφερθέν πλαίσιο αναζήτησης θα διαβάσει τώρα Ρωτήστε μου τίποτα .

Αναγνώριση φωνής

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cortana πληκτρολογώντας στο πλαίσιο αναζήτησης, η λειτουργικότητα αναγνώρισης ομιλίας της κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποβάλετε λεκτικές εντολές. Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει κλικ στο εικονίδιο μικροφώνου, που βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά του πλαισίου αναζήτησης. Μόλις επιλεγεί το συνοδευτικό κείμενο θα πρέπει να διαβάζει Ακρόαση , σε ποιο σημείο μπορείτε απλά να μιλήσετε τις εντολές ή τα ερωτήματα αναζήτησης που θέλετε να στείλετε στην Cortana.

Η δεύτερη μέθοδος είναι ακόμα απλούστερη, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί προτού καταστεί προσβάσιμη. Πρώτα κάντε κλικ στο κουμπί κύκλου, που βρίσκεται τώρα στην αριστερή πλευρά του πλαισίου αναζήτησης της Cortana. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο pop-out, επιλέξτε το κουμπί που μοιάζει με ένα βιβλίο με ένα κύκλο στο κάλυμμα - που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού ακριβώς κάτω από το εικονίδιο του σπιτιού. Το μενού Notebook της Cortana θα πρέπει να εμφανιστεί τώρα. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .

Η διασύνδεση ρυθμίσεων της Cortana πρέπει τώρα να είναι ορατή. Εντοπίστε την επιλογή Hey Cortana και κάντε κλικ στο συνοδευτικό κουμπί για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα παρατηρήσετε ότι έχετε επίσης τη δυνατότητα να καθοδηγήσετε την Cortana να ανταποκριθεί σε οποιονδήποτε ή μόνο στην προσωπική σας φωνή. Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει αυτήν τη λειτουργία, η εφαρμογή που ενεργοποιείται με φωνή θα αρχίσει να ακούει τις εντολές σας μόλις μιλήσετε τις λέξεις "Hey Cortana".

Ενεργοποίηση της Cortana να εργάζεται στον περιηγητή Edge

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει την Cortana στα Windows, ήρθε η ώρα να την ενεργοποιήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες ενέργειες , που απεικονίζεται με τρεις τελείες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του κύριου παραθύρου του Edge. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ρυθμίσεις . Η διεπαφή ρυθμίσεων Edge θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε το κουμπί Προβολή προχωρημένων ρυθμίσεων . Εντοπίστε την ενότητα " Απόρρητο και υπηρεσίες ", η οποία περιέχει μια επιλογή με τίτλο Have Cortana με βοηθήσει στο Microsoft Edge . Εάν το κουμπί που συνοδεύει αυτή την επιλογή λέει Off , κάντε κλικ σε αυτήν μία φορά για να την ενεργοποιήσετε. Αυτό το βήμα δεν είναι πάντα απαραίτητο, καθώς η λειτουργία μπορεί να είναι ήδη ενεργοποιημένη.

Πώς να διαχειριστείτε τα δεδομένα που δημιουργούνται από την Cortana and Edge

Ακριβώς όπως η κρυφή μνήμη, τα cookies και άλλα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά κατά την πλοήγηση στο Web, η περιήγηση και το ιστορικό αναζήτησης αποθηκεύονται επίσης στο σκληρό σας δίσκο, στο Notebook και μερικές φορές στο ταμπλό του Bing (ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας) όταν χρησιμοποιείτε Cortana με Edge. Για να διαχειριστείτε ή να καταργήσετε την περιήγηση / το ιστορικό αναζήτησης που είναι αποθηκευμένο στο σκληρό σας δίσκο, ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται στο φροντιστήριο ιδιωτικών δεδομένων Edge .

Για να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης που είναι αποθηκευμένο στο σύννεφο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Επιστρέψτε στη διεπαφή ρυθμίσεων του Notebook της Cortana, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.
  2. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στις ρυθμίσεις ιστορικού αναζήτησης ιστού .
  3. Ένα αρχείο καταγραφής των αναζητήσεων της Cortana θα εμφανιστεί τώρα στο περιηγητή Edge, ταξινομημένο κατά ημερομηνία και ώρα. Ενδέχεται να σας ζητηθεί πρώτα να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια της Microsoft.
  4. Για να καταργήσετε μεμονωμένες καταχωρίσεις, κάντε κλικ στο συνοδευτικό «x» δίπλα σε κάθε μία. Για να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις στο Web που είναι αποθηκευμένες στον πίνακα εργαλείων του Bing.com, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση όλων .