Προτού επιλέξετε έναν παροχέα υπηρεσιών ευρυζωνικών υπηρεσιών τηλεφώνου

Η ευρυζωνική τηλεφωνική υπηρεσία επιτρέπει σε φωνητικές τηλεφωνικές κλήσεις να λειτουργούν μέσω της υψηλής ταχύτητας σύνδεσης στο Internet. Ένα ευρυζωνικό τηλέφωνο (επίσης γνωστό ως τηλέφωνο VoIP ή Internet ) χρησιμοποιεί το ίδιο δίκτυο IP με την υπηρεσία Internet. Οι προσαρμογείς υλικού συνδέουν ένα τυπικό τηλέφωνο με τη σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας για τη δημιουργία ευρυζωνικού τηλεφώνου.

Παροχέας Υπηρεσιών Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας Συμβατότητα με το Διαδίκτυο

Οι περισσότερες υπηρεσίες ευρυζωνικών τηλεφώνων λειτουργούν μόνο με διαδίκτυο DSL ή καλωδιακό μόντεμ . Εάν εγγραφείτε σε τηλεφωνική σύνδεση, δορυφορική ή ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση , αυτές οι τηλεφωνικές υπηρεσίες πιθανόν να μην λειτουργούν στο νοικοκυριό σας.

Ευρυζωνικά Σχέδια Υπηρεσιών Τηλεφώνου

Οι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν πολλά διαφορετικά προγράμματα συνδρομής ευρυζωνικών τηλεφώνων. Όπως με ένα κινητό τηλέφωνο , ορισμένα σχέδια υπηρεσίας για αυτά τα τηλέφωνα διαθέτουν απεριόριστη τοπική κλήση ή μεγάλο αριθμό ελεύθερων λεπτών. Ωστόσο, το κόστος της ευρυζωνικής τηλεφωνικής υπηρεσίας είναι εξαιρετικά μεταβλητό. διεθνείς, υπεραστικές και άλλες χρεώσεις κλήσεων εξακολουθούν να ισχύουν.

Ευχρηστία ευρυζωνικών τηλεφώνων

Σε σύγκριση με ένα ευρυζωνικό τηλεφωνικό δίκτυο με βάση το Διαδίκτυο, το τυπικό οικιακό τηλεφωνικό δίκτυο είναι εξαιρετικά αξιόπιστο. Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση κλήσεων με το ευρυζωνικό τηλέφωνο όποτε η υπηρεσία Διαδικτύου στο σπίτι είναι εκτός λειτουργίας. Πρόσθετες αποτυχίες στο πλαίσιο της ίδιας της ευρυζωνικής τηλεφωνικής υπηρεσίας θα προσθέσουν σε κάθε χρόνο διακοπής λειτουργίας που προκαλείται από τη σύνδεση στο Internet.

Φορητότητα ευρυζωνικού αριθμού τηλεφώνου

Ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό που συνδέεται με τα ευρυζωνικά τηλέφωνα είναι η φορητότητα αριθμού Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να διατηρήσετε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου που είχατε πριν εγγραφείτε στο σχέδιο που βασίζεται στο Internet. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη ανάλογα με τον αριθμό σας και την τοπική εταιρεία ευρυζωνικών τηλεφώνων που συμμετέχετε. Είστε συνήθως υπεύθυνοι για την αίτηση και την πληρωμή για την ευρυζωνική υπηρεσία φορητότητας αριθμού τηλεφώνου.

Κλείδωμα τηλεφωνικής υπηρεσίας ευρείας ζώνης

Η σύμβαση που υπογράφετε με πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών τηλεφώνου μπορεί να περιορίσει την ικανότητά σας να αλλάζετε προμηθευτές αργότερα. Υψηλή χρέωση υπηρεσιών μπορεί να χρεωθεί για να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, το σχέδιο παροχής υπηρεσιών ή να μεταβείτε σε άλλη εταιρεία ευρυζωνικών τηλεφώνων. Ομοίως, η τοπική τηλεφωνική εταιρεία μπορεί να χρεώνει υψηλά τέλη για να επαναφέρει την υπηρεσία της, αν αλλάξετε γνώμη αργότερα.

Ευρυζωνική ποιότητα ήχου τηλεφώνου

Τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα του ήχου που υποστηρίζεται από την ευρυζωνική τηλεφωνική υπηρεσία ήταν σημαντικά χαμηλότερη από αυτή των παραδοσιακών τηλεφωνικών υπηρεσιών. Παρόλο που μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο και την τοποθεσία, γενικά, η ποιότητα του ήχου ευρυζωνικών τηλεφώνων είναι πολύ καλή. Ίσως παρατηρήσετε μια μικρή καθυστέρηση ("καθυστέρηση") όταν μιλάτε και το άλλο μέρος ακούει τη φωνή σας.