Μετακινήστε τη βιβλιοθήκη iTunes σε μια νέα τοποθεσία

Η βιβλιοθήκη του iTunes δεν έχει πρακτικό όριο μεγέθους. όσο υπάρχει χώρος στο δίσκο σας, μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε μουσική ή άλλα αρχεία πολυμέσων.

Αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Εάν δεν δίνετε προσοχή, η βιβλιοθήκη του iTunes μπορεί γρήγορα να πάρει περισσότερο από το δίκαιο μερίδιο του χώρου στο δίσκο. Η μετακίνηση της βιβλιοθήκης iTunes από τη μονάδα εκκίνησης σε άλλη εσωτερική ή εξωτερική μονάδα δίσκου δεν μπορεί μόνο να ελευθερώσει λίγο χώρο στη μονάδα εκκίνησης, αλλά μπορεί επίσης να σας δώσει περισσότερο χώρο για να αναπτύξετε τη βιβλιοθήκη iTunes.

01 από 02

Μετακινήστε τη βιβλιοθήκη iTunes σε μια νέα τοποθεσία

Πριν να μετακινήσετε τίποτα, ξεκινήστε ελέγχοντας ή ρυθμίζοντας το iTunes για να διαχειριστείτε το φάκελο "Μουσική" ή "Πολυμέσα". Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αυτός ο οδηγός θα λειτουργήσει για iTunes έκδοση 7 και αργότερα, ωστόσο, ορισμένα ονόματα θα διαφέρουν ελαφρώς, ανάλογα με την έκδοση του iTunes που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, στο iTunes 8 και παλαιότερα, ο φάκελος της βιβλιοθήκης όπου βρίσκονται τα αρχεία πολυμέσων ονομάζεται iTunes Music. Στο iTunes έκδοση 9 και αργότερα, ο ίδιος φάκελος ονομάζεται iTunes Media. Για να προχωρήσουμε σε λασπώδη νερά, εάν ο φάκελος iTunes Music δημιουργήθηκε από το iTunes 8 ή παλαιότερα, τότε θα διατηρήσει το παλαιότερο όνομα (iTunes Music), ακόμα και αν ενημερώσετε σε μια νεότερη έκδοση του iTunes. Οι οδηγίες που περιγράφονται εδώ θα χρησιμοποιήσουν την τοπική που βρέθηκαν στο iTunes έκδοση 12.x

Προτού ξεκινήσετε, πρέπει να έχετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Mac ή, τουλάχιστον, ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του iTunes . Η διαδικασία μετακίνησης της βιβλιοθήκης iTunes περιλαμβάνει τη διαγραφή της αρχικής βιβλιοθήκης πηγών. Αν κάτι πρέπει να πάει στραβά και δεν έχετε backup, θα μπορούσατε να χάσετε όλα τα αρχεία μουσικής σας.

Λίστες αναπαραγωγής, Βαθμολογίες και αρχεία πολυμέσων

Η διαδικασία που περιγράφεται εδώ θα διατηρήσει όλες τις ρυθμίσεις του iTunes, συμπεριλαμβανομένων των λιστών αναπαραγωγής και των αξιολογήσεων , καθώς και όλων των αρχείων πολυμέσων. όχι μόνο μουσική και βίντεο, αλλά audiobooks, podcasts κλπ. Ωστόσο, για να διατηρήσει το iTunes όλα αυτά τα καλά πράγματα, πρέπει να το αφήσετε να είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση του φακέλου Μουσική ή Media. Αν δεν θέλετε το iTunes να είναι υπεύθυνο, η διαδικασία της μετακίνησης του φακέλου πολυμέσων θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία μεταδεδομένων, όπως οι λίστες αναπαραγωγής και οι αξιολογήσεις, θα καταργηθούν.

Έχετε το iTunes Διαχειριστείτε το φάκελο μέσων

Πριν να μετακινήσετε τίποτα, ξεκινήστε ελέγχοντας ή ρυθμίζοντας το iTunes για να διαχειριστείτε το φάκελο "Μουσική" ή "Πολυμέσα".

  1. Εκκινήστε το iTunes, που βρίσκεται στο / Applications.
  2. Από το μενού iTunes, επιλέξτε iTunes, Προτιμήσεις.
  3. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις" που ανοίγει, επιλέξτε το εικονίδιο "Για προχωρημένους".
  4. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο στοιχείο "Κρατήστε το οργανωμένο φάκελο του iTunes Media". (Πρώιμες εκδόσεις του iTunes μπορεί να λένε "Κρατήστε το iTunes Music folder οργανωμένο.")
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να ολοκληρώσετε τη μετακίνηση της βιβλιοθήκης του iTunes.

02 του 02

Δημιουργία νέας τοποθεσίας iTunes Library

Το iTunes μπορεί να μετακινήσει τα αρχικά αρχεία πολυμέσων της βιβλιοθήκης για εσάς. Το να αφήνετε το iTunes να εκτελέσει αυτή την εργασία θα κρατήσει άθικτες όλες τις λίστες αναπαραγωγής και τις βαθμολογίες. Φωτογραφική οθόνη της Coyote Moon, Inc.

Τώρα που έχουμε ρυθμίσει το iTunes για τη διαχείριση του φακέλου iTunes Media (δείτε την προηγούμενη σελίδα), ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια νέα θέση για τη βιβλιοθήκη και, στη συνέχεια, να μετακινήσετε την υπάρχουσα βιβλιοθήκη στη νέα της κατοικία.

Δημιουργία νέας τοποθεσίας της βιβλιοθήκης iTunes

Εάν η νέα βιβλιοθήκη του iTunes θα είναι σε εξωτερική μονάδα δίσκου , βεβαιωθείτε ότι η μονάδα είναι συνδεδεμένη στο Mac και ότι είναι ενεργοποιημένη.

  1. Εκκινήστε το iTunes, αν δεν είναι ήδη ανοιχτό.
  2. Από το μενού iTunes, επιλέξτε iTunes, Προτιμήσεις.
  3. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις" που ανοίγει, επιλέξτε το εικονίδιο "Για προχωρημένους".
  4. Στην ενότητα τοποθεσίας φακέλου iTunes Media στο παράθυρο "Προχωρημένες προτιμήσεις", κάντε κλικ στο κουμπί "Αλλαγή".
  5. Στο παράθυρο Finder που ανοίγει , μεταβείτε στη θέση όπου θέλετε να δημιουργήσετε το νέο φάκελο iTunes Media.
  6. Στο παράθυρο Finder, κάντε κλικ στο κουμπί Νέο φάκελο.
  7. Εισαγάγετε ένα όνομα για το νέο φάκελο. Ενώ μπορείτε να καλέσετε αυτό το φάκελο οτιδήποτε επιθυμείτε, προτείνω τη χρήση του iTunes Media. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.
  8. Στο παράθυρο "Προτιμώμενες προτιμήσεις", κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  9. το iTunes θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να μετακινήσετε και να μετονομάσετε τα αρχεία στο νέο σας φάκελο iTunes Media ώστε να ταιριάζει με την προτίμηση "Keep organized iTunes Media folder". Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

Μετακίνηση της βιβλιοθήκης iTunes στη νέα της θέση

Το iTunes μπορεί να μετακινήσει τα αρχικά αρχεία πολυμέσων της βιβλιοθήκης για εσάς. Το να αφήνετε το iTunes να εκτελέσει αυτή την εργασία θα κρατήσει άθικτες όλες τις λίστες αναπαραγωγής και τις βαθμολογίες.

  1. Στο iTunes, επιλέξτε Αρχείο, Βιβλιοθήκη, Οργανώστε τη βιβλιοθήκη. (Παλαιότερες εκδόσεις του iTunes θα πουν αρχεία, βιβλιοθήκη, βιβλιοθήκη ενοποίησης.)
  2. Στο παράθυρο "Οργανώστε τη βιβλιοθήκη" που ανοίγει, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Συμπύρωση αρχείων" και κάντε κλικ στο κουμπί OK. (Στις παλαιότερες εκδόσεις του iTunes το πλαίσιο ελέγχου φέρει την ετικέτα "Consolidate library").
  3. Το iTunes θα αντιγράψει όλα τα αρχεία πολυμέσων σας από την παλιά τοποθεσία της βιβλιοθήκης στη νέα που δημιουργήσατε νωρίτερα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, οπότε να είστε υπομονετικοί.

Επιβεβαιώστε τη μετακίνηση της βιβλιοθήκης του iTunes

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στο νέο φάκελο iTunes Media. Μέσα στο φάκελο, θα πρέπει να δείτε τους ίδιους φακέλους και τα αρχεία πολυμέσων που είδατε στον αρχικό φάκελο πολυμέσων. Δεδομένου ότι δεν έχουμε διαγράψει ακόμη τα πρωτότυπα, μπορείτε να κάνετε μια σύγκριση ανοίγοντας δύο παράθυρα Finder, το ένα που δείχνει την παλιά τοποθεσία και μία που δείχνει τη νέα τοποθεσία.
  2. Για να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι καλά, ξεκινήστε το iTunes, αν δεν είναι ήδη ανοικτό, και επιλέξτε την κατηγορία Βιβλιοθήκη στη γραμμή εργαλείων του iTunes.
  3. Επιλέξτε Μουσική από το αναπτυσσόμενο μενού πάνω από την πλαϊνή μπάρα. Θα πρέπει να δείτε όλα τα αρχεία μουσικής που αναφέρονται. Χρησιμοποιήστε την πλαϊνή γραμμή του iTunes για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν όλες οι ταινίες σας, οι τηλεοπτικές εκπομπές, τα αρχεία U του iTunes, τα podcast κ.λπ. Ελέγξτε την περιοχή Playlist της πλευρικής γραμμής για να επιβεβαιώσετε ότι περιέχει όλες τις λίστες αναπαραγωγής σας.
  4. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις iTunes και επιλέξτε το εικονίδιο για προχωρημένους.
  5. Η τοποθεσία του φακέλου iTunes Media θα πρέπει να περιέχει τον νέο σας φάκελο iTunes Media και όχι τον παλιό σας φάκελο iTunes Media.
  6. Αν όλα φαίνονται εντάξει, δοκιμάστε να παίξετε κάποια μουσική ή ταινίες χρησιμοποιώντας το iTunes.

Διαγραφή της παλαιάς βιβλιοθήκης του iTunes

Εάν όλα τα ελέγχουν OK, μπορείτε να διαγράψετε τον αρχικό φάκελο iTunes Media (ή το φάκελο Μουσική). Μη διαγράφετε τον αρχικό φάκελο iTunes ή οποιαδήποτε αρχεία ή φακέλους που περιέχει, εκτός από τον φάκελο iTunes Media ή iTunes Music. Εάν διαγράψετε οτιδήποτε άλλο στο φάκελο iTunes, οι λίστες αναπαραγωγής, η τέχνη άλμπουμ, οι αξιολογήσεις κλπ., Θα μπορούσαν να γίνουν ιστορίες, απαιτώντας σας να τις αναδημιουργήσετε ή να τις κατεβάσετε (τέχνη άλμπουμ).