Χρησιμοποιήστε το Dropbox για να συγχρονίσετε το iCal με τις παλαιότερες εκδόσεις του OS X

Μπορείτε να συγχρονίσετε την εφαρμογή Ημερολόγιο του Mac σας αποθηκεύοντας τα αρχεία του ημερολογίου στο Cloud

Το συγχρονισμό iCal είναι ένα από τα πρακτικά χαρακτηριστικά που διατίθενται στο iCloud , το cloud-based υπηρεσία της Apple. Ήταν επίσης διαθέσιμη στην MobileMe, την προηγούμενη υπηρεσία cloud της Apple. Με το συγχρονισμό των ημερολογίων σας, είστε βέβαιοι ότι κάθε Mac που χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση θα έχει πάντα όλα τα συμβάντα του ημερολογίου σας στη διάθεσή σας. Αυτό είναι βολικό αν χρησιμοποιείτε πολλούς υπολογιστές Mac στο σπίτι ή στο γραφείο, αλλά είναι ιδιαίτερα βολικό αν πάρετε ένα κινητό Mac στο δρόμο.

Όταν ενημερώνετε την εφαρμογή iCal σε ένα Mac, οι νέες καταχωρήσεις είναι διαθέσιμες σε όλους τους υπολογιστές Mac.

Με την εμφάνιση του iCloud, μπορείτε να συνεχίσετε το συγχρονισμό iCal μόνο με αναβάθμιση στη νέα υπηρεσία. Αλλά αν έχετε ένα παλαιότερο Mac, ή δεν θέλετε να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα σε Lion ή αργότερα (η ελάχιστη έκδοση του OS X που απαιτείται για να εκτελέσετε το iCloud), τότε ίσως να νομίζετε ότι έχετε χάσει την τύχη.

Λοιπόν, δεν είσαι. Με λίγα λεπτά από το χρόνο σας και την εφαρμογή τερματικού της Apple , μπορείτε να συνεχίσετε να συγχρονίζετε το iCal με πολλούς υπολογιστές Mac.

Τι χρειάζεστε για συγχρονισμό iCal με το Dropbox

Ας αρχίσουμε

 1. Εγκαταστήστε το Dropbox, αν δεν το χρησιμοποιείτε ήδη. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες στο πλαίσιο ρύθμισης Dropbox για τον οδηγό Mac .
 2. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στον αρχικό σας φάκελο / Βιβλιοθήκη. Αντικαταστήστε το "αρχικό φάκελο" με το όνομα χρήστη σας. Για παράδειγμα, εάν το όνομα χρήστη σας είναι tnelson, η πλήρης διαδρομή θα είναι / Users / tnelson / Library. Μπορείτε επίσης να βρείτε το φάκελο Βιβλιοθήκη κάνοντας κλικ στο όνομα χρήστη σας σε μια πλευρική γραμμή Finder.
 1. Η Apple έκρυψε το φάκελο Βιβλιοθήκη του χρήστη στο OS X Lion και αργότερα. Μπορείτε να το κάνετε ορατό με αυτά τα κόλπα: OS X Lion Κρύβει τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας .
 2. Μόλις ανοίξετε το φάκελο Βιβλιοθήκη σε ένα παράθυρο Finder, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Ημερολόγια και επιλέξτε Διπλότυπο από το αναδυόμενο μενού.
 3. Το Finder θα δημιουργήσει ένα διπλότυπο του φακέλου "Ημερολόγια" και θα το ονομάσει "Αντιγραφή ημερολογίων". Δημιουργήσαμε το διπλότυπο για να το χρησιμοποιήσουμε ως αντίγραφο ασφαλείας, αφού τα επόμενα βήματα θα καταργήσουν το φάκελο "Ημερολόγια" από το Mac σας. Εάν κάτι πάει στραβά, μπορούμε να μετονομάσουμε το φάκελο "Αντιγραφή ημερολογίων" πίσω στα Ημερολόγια και να το ξαναβλέψουμε από εκεί που ξεκινήσαμε.
 4. Σε άλλο παράθυρο Finder, ανοίξτε το φάκελο Dropbox.
 5. Σύρετε το φάκελο Ημερολόγια στο φάκελο Dropbox.
 6. Περιμένετε έως ότου η υπηρεσία Dropbox ολοκληρώσει την αντιγραφή των δεδομένων στο νέφος. Θα γνωρίζετε πότε τελειώνει το πράσινο σημάδι ελέγχου που εμφανίζεται στο εικονίδιο του φακέλου Ημερολόγια στο φάκελο Dropbox.
 7. Τώρα που έχουμε μετακινήσει το φάκελο Ημερολόγια, πρέπει να πούμε στο iCal και το Finder τη νέα του θέση. Αυτό το κάνουμε δημιουργώντας έναν συμβολικό σύνδεσμο από την παλιά έως τη νέα .
 8. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
 9. Καταχωρίστε την ακόλουθη εντολή στο τερματικό:
  ln -s ~ / Dropbox / Ημερολόγια / ~ / Βιβλιοθήκη / Ημερολόγια
 1. Πατήστε Enter ή Επιστροφή για να εκτελέσετε την εντολή Terminal.
 2. Μπορείτε να ελέγξετε ότι ο συμβολικός σύνδεσμος δημιουργήθηκε σωστά με την εκκίνηση του iCal. Όλα τα ραντεβού και τα συμβάντα σας θα πρέπει να παρατίθενται στην εφαρμογή.

Συγχρονισμός πολλών Mac

Τώρα που συγχρονίσαμε το κύριο Mac σας με το φάκελο "Ημερολόγια" στο Dropbox, ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην ταχύτητα των υπόλοιπων Mac, λέγοντάς τους από πού να ψάξουν για το φάκελο "Ημερολόγια".

Για να γίνει αυτό, θα επαναλάβουμε όλα τα παραπάνω βήματα εκτός από ένα. Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε τους φακέλους Ημερολογίων στους υπόλοιπους Mac στο φάκελο Dropbox. Αντίθετα, θέλουμε να διαγράψουμε τους φακέλους Ημερολόγια σε αυτά τα Mac.

Μην ανησυχείτε. θα δημιουργήσουμε πρώτα ένα διπλότυπο από κάθε φάκελο.

Έτσι, η διαδικασία θα πρέπει να φαίνεται ως εξής:

Μια πρόσθετη σημείωση: Επειδή συγχρονίζετε όλους τους Mac σας με ένα φάκελο ημερολογίων, ενδέχεται να δείτε ένα μήνυμα σχετικά με έναν εσφαλμένο κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό iCal ή ένα σφάλμα διακομιστή. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο φάκελος προέλευσης ημερολογίων είχε δεδομένα για έναν λογαριασμό που δεν υπάρχει σε έναν ή περισσότερους Mac σας. Η λύση είναι να ενημερώσετε τις πληροφορίες λογαριασμού για την εφαρμογή iCal σε κάθε Mac, για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλοι ίδιοι. Για να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες λογαριασμού, ξεκινήστε το iCal και επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού iCal. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί και προσθέστε τους λογαριασμούς που λείπουν.

Κατάργηση της συγχρονισμού iCal με το Dropbox

Σε κάποιο σημείο, μπορεί να αποφασίσετε ότι η αναβάθμιση σε μια έκδοση του OS X που υποστηρίζει το iCloud και όλες οι δυνατότητές συγχρονισμού μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από το να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox για να συγχρονίσετε τα δεδομένα ημερολογίου σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε εκδόσεις του OS X νεότερο από το OS X Mountain Lion , οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο iCloud και κάνουν πολύ πιο δύσκολη τη χρήση εναλλακτικών υπηρεσιών συγχρονισμού.

Η κατάργηση του συγχρονισμού iCal είναι εξίσου εύκολη με την αφαίρεση του συμβολικού συνδέσμου που δημιουργήσατε παραπάνω και την αντικατάστασή του με ένα τρέχον αντίγραφο του φακέλου iCal που είναι αποθηκευμένο στο Dropbox.

Ξεκινήστε κάνοντας ένα αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου Ημερολόγια που βρίσκεται στο λογαριασμό σας Dropbox. Ο φάκελος "Ημερολόγια" περιέχει όλα τα τρέχοντα δεδομένα iCal και είναι αυτές οι πληροφορίες που θέλουμε να αποκαταστήσουμε στον υπολογιστή σας Mac.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας απλά αντιγράφοντας το φάκελο στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, ας πάμε:

Κλείστε το iCal σε όλους τους υπολογιστές Mac που έχετε ρυθμίσει για συγχρονισμό δεδομένων ημερολογίου μέσω του Dropbox.

Για να επιστρέψετε το Mac στη χρήση ενός τοπικού αντιγράφου των δεδομένων ημερολογίου αντί για αυτό στο Dropbox, πρόκειται να διαγράψουμε τη συμβολική σύνδεση που δημιουργήσατε στο βήμα 11, παραπάνω.

Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στην εφαρμογή ~ / Library / Application Support.

Το OS X Lion και οι νεότερες εκδόσεις του OS X αποκρύπτουν το φάκελο Βιβλιοθήκη του χρήστη. αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στην κρυφή τοποθεσία της Βιβλιοθήκης: Το OS X είναι το στοιχείο που αποκρύπτει τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας .

Μόλις φτάσετε στην Υποστήριξη ~ / Library / Application, μετακινηθείτε στη λίστα μέχρι να βρείτε τα Ημερολόγια. Αυτός είναι ο σύνδεσμος που θα διαγράψουμε.

Σε άλλο παράθυρο του Finder, ανοίξτε το φάκελο Dropbox και εντοπίστε το φάκελο με τα ονόματα Ημερολόγια.

Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Ημερολόγια στο Dropbox και επιλέξτε Αντιγραφή 'Ημερολόγια' από το αναδυόμενο μενού.

Επιστρέψτε στο παράθυρο Finder που έχετε ανοίξει στην Υποστήριξη ~ / Library / Application. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή του παραθύρου και επιλέξτε Επικόλληση στοιχείου από το αναδυόμενο μενού. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση κενής θέσης, δοκιμάστε να μεταβείτε στην προβολή Εικονίδιο στο μενού Προβολή του Finder.

Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα υπάρχοντα Ημερολόγια. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αντικαταστήσετε τη συμβολική σύνδεση με το φάκελο των ημερολογίων.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το iCal για να επιβεβαιώσετε ότι όλες οι επαφές σας είναι άθικτες και τρέχουσες.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε πρόσθετο Mac που έχετε συγχρονίσει στο φάκελο Dropbox Calendars.

Αφού έχετε αποκαταστήσει όλους τους φακέλους Ημερολογίων σε όλους τους Mac που επηρεάζονται, μπορείτε να διαγράψετε την έκδοση Dropbox του φακέλου Ημερολόγια.

Δημοσιεύθηκε: 5/11/2012

Ενημερώθηκε: 10/9/2015