Αντιγραφή από το iPod σας στο Mac σας

Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να αντιγράψετε τη μουσική σας από το iPod στο Mac σας, μετατρέποντας το iPod σας σε ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας για οποιοδήποτε από τα αρχεία πολυμέσων που έχετε αποθηκεύσει στο iPod σας .

Υπάρχουν λίγα πράγματα που οι χρήστες των Mac φοβούνται περισσότερο από την ξαφνική απώλεια δεδομένων, είτε πρόκειται για έναν αποτυχημένο σκληρό δίσκο είτε για τυχαία διαγραφή αρχείων. Ανεξάρτητα από το πώς θα χάσετε τα αρχεία σας, θα χαρούμε να έχετε πραγματοποιήσει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

Τι? Δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και απλά κατά λάθος διαγράψατε μερικά από τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια και βίντεο από το Mac σας; Λοιπόν, όλοι μπορεί να μην χαθούν, τουλάχιστον όχι αν έχετε κρατήσει το iPod σας συγχρονισμένο με την επιφάνεια εργασίας της βιβλιοθήκης iTunes. Εάν ναι, το iPod σας μπορεί να χρησιμεύσει ως αντίγραφο ασφαλείας. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιγράψετε τη μουσική, τις ταινίες και τα βίντεο από το iPod στο Mac και στη συνέχεια να τα προσθέσετε στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Μια γρήγορη σημείωση πριν ξεκινήσουμε: Εάν χρησιμοποιείτε iTunes 7 ή νεότερη έκδοση, ανατρέξτε στην ενότητα Επαναφορά της βιβλιοθήκης μουσικής του iTunes με την αντιγραφή της μουσικής από το iPod .

Αν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του iTunes, διαβάστε για τη μη αυτόματη μέθοδο μεταφοράς περιεχομένου από το iPod σας στον Mac σας.

Ο, τι χρειάζεσαι

01 από 04

Αποτρέψτε το iTunes από το συγχρονισμό

Justin Sullivan / Getty Images Ειδήσεις / Getty Images

Πριν συνδέσετε το iPod στο Mac σας, πρέπει να αποτρέψετε το iTunes να συγχρονιστεί με το iPod σας. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα στο iPod σας. Γιατί; Επειδή σε αυτό το σημείο λείπει η βιβλιοθήκη iTunes μερικά ή όλα τα τραγούδια ή άλλα αρχεία στο iPod σας. Εάν συγχρονίζετε το iPod με το iTunes, θα καταλήξετε σε ένα iPod που λείπει από τα ίδια αρχεία που λείπει η βιβλιοθήκη του iTunes.

Προειδοποίηση : οι παρακάτω οδηγίες για την απενεργοποίηση του συγχρονισμού του iTunes αφορούν εκδόσεις του iTune πριν από το iTunes 7. Μην χρησιμοποιείτε το περίγραμμα της διαδικασίας παρακάτω, εκτός εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του iTunes. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες εκδόσεις του iTunes και τον τρόπο απενεργοποίησης του συγχρονισμού στη διεύθυνση:

Ανακτήστε τη βιβλιοθήκη μουσικής iTunes από το iPod σας

Απενεργοποίηση συγχρονισμού

  1. Πιέστε παρατεταμένα τα κουμπιά Command + Option ενώ συνδέετε το iPod σας. Μην αφήνετε τα πλήκτρα επιλογής Command + μέχρι να δείτε την οθόνη iPod στο iTunes.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το iPod σας είναι τοποθετημένο στο iTunes και στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.

Δεν εμφανίζεται το iPod;

Η λήψη του iPod σας για να εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας σας μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ότι χτυπάτε ή χάσετε. Πριν τραβήξετε τα μαλλιά σας έξω, δοκιμάστε αυτά τα δύο κόλπα:

  1. Κάντε κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας σας και επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Finder.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.
  3. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο με τίτλο CD, DVD και iPod.
  4. Επιλέξτε την καρτέλα Sidebar.
  5. Εντοπίστε την ενότητα Συσκευές της λίστας και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο με τίτλο CD, DVD και iPod.

Το iPod ακόμα δεν βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας;

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Στη γραμμή εντολών του τερματικού, πληκτρολογήστε την ακόλουθη λίστα: disktil
  3. και στη συνέχεια πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  4. Αναζητήστε το όνομα του iPod σας στη στήλη NAME.
  5. Μόλις εντοπίσετε το όνομα του iPod σας, σαρώστε προς τα δεξιά και βρείτε τον αριθμό του δίσκου, που βρίσκεται κάτω από τη στήλη IDENTIFIER. Σημειώστε το όνομα του δίσκου. θα πρέπει να είναι κάτι σαν δίσκος με έναν αριθμό μετά από αυτό, όπως το disk3.
  6. Στο παράθυρο του τερματικού, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή τερματικού:
  7. disktil mount disk # όπου ο δίσκος # είναι το όνομα του δίσκου που βρέθηκε στη στήλη Αναγνώστη, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Ένα παράδειγμα θα ήταν: disktil mount disk3
  8. Πατήστε enter ή επιστροφή.

Το iPod σας θα πρέπει πλέον να τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.

02 από 04

Προβολή των κρυμμένων φακέλων των iPod σας

Χρησιμοποιήστε το Terminal για να αποκαλύψετε κρυφά μυστικά των Mac. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αφού προσαρτήσετε το iPod σας στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας, αναμένετε λογικά ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Finder για να περιηγηθείτε στα αρχεία του. Αν όμως κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο του iPod στην επιφάνεια εργασίας σας, θα δείτε μόνο τρεις φακέλους που αναγράφονται: Ημερολόγια, Επαφές και Σημειώσεις. Πού είναι τα αρχεία μουσικής;

Η Apple επέλεξε να αποκρύψει τους φακέλους που περιέχουν τα αρχεία πολυμέσων του iPod, αλλά μπορείτε εύκολα να κάνετε ορατό αυτούς τους κρυμμένους φακέλους χρησιμοποιώντας το Terminal, τη διεπαφή γραμμής εντολών που περιλαμβάνεται στο OS X.

Ο τερματικός είναι ο φίλος σου

  1. Launch Terminal , που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις ακόλουθες εντολές . Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή. προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE killall Finder

Οι δύο γραμμές που εισάγετε στο Terminal θα επιτρέψουν στο Finder να εμφανίσει όλα τα κρυφά αρχεία στο Mac σας. Η πρώτη γραμμή λέει στο Finder να εμφανίζει όλα τα αρχεία, ανεξάρτητα από το πώς έχει ρυθμιστεί η κρυφή σημαία. Η δεύτερη γραμμή σταματά και επανεκκινεί το Finder, έτσι ώστε οι αλλαγές να μπορούν να εφαρμοστούν. Ενδέχεται να δείτε την επιφάνεια εργασίας σας να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται ξανά όταν εκτελείτε αυτές τις εντολές. αυτό είναι φυσιολογικό.

03 του 04

Εντοπίστε τα αρχεία πολυμέσων στο iPod σας

Τα κρυμμένα αρχεία μουσικής δεν έχουν εύκολα αναγνωρισμένα ονόματα. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που έχετε πει στο Finder να εμφανίζει όλα τα κρυμμένα αρχεία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τα αρχεία πολυμέσων σας και να τα αντιγράψετε στον υπολογιστή σας Mac.

Πού είναι η μουσική;

  1. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του iPod στην επιφάνεια εργασίας σας ή κάντε κλικ στο όνομα του iPod στην πλευρική γραμμή του παραθύρου του Finder.
  2. Ανοίξτε το φάκελο iPod Control.
  3. Ανοίξτε το φάκελο Μουσική.

Ο φάκελος "Μουσική" περιέχει τη μουσική σας καθώς και όλα τα αρχεία ταινιών ή βίντεο που αντιγράψατε στο iPod σας. Ενδέχεται να εκπλαγείτε να ανακαλύψετε ότι οι φάκελοι και τα αρχεία στο φάκελο "Μουσική" δεν ονομάζονται με ευδιάκριτο τρόπο. Οι φάκελοι αντιπροσωπεύουν τα διάφορα playlist σας. τα αρχεία σε κάθε φάκελο είναι τα αρχεία πολυμέσων, η μουσική, τα ακουστικά βιβλία, τα podcast ή τα βίντεο που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής.

Ευτυχώς, παρόλο που τα ονόματα των αρχείων δεν περιέχουν αναγνωρίσιμες πληροφορίες, οι εσωτερικές ετικέτες ID3 είναι όλες άθικτες. Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε εφαρμογή που μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες ID3 μπορεί να ταξινομήσει τα αρχεία για εσάς. (Για να μην ανησυχείτε, το iTunes μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες ID3, οπότε δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πέρα ​​από τον δικό σας υπολογιστή.)

Αντιγράψτε τα δεδομένα του iPod στο Mac σας

Τώρα που γνωρίζετε τα αρχεία πολυμέσων του καταστήματος iPod, μπορείτε να τα αντιγράψετε ξανά στον υπολογιστή σας Mac. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το Finder για να σύρετε και να αποθέσετε τα αρχεία σε μια κατάλληλη τοποθεσία. Συνιστώ να τα αντιγράψετε σε νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας.

Χρησιμοποιήστε το Finder για να αντιγράψετε αρχεία

  1. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας σας και επιλέξτε 'Νέο φάκελο' από το αναδυόμενο μενού.
  2. Ονομάστε το νέο φάκελο iPod Recovered, ή οποιοδήποτε άλλο όνομα που χτυπά την φαντασία σας.
  3. Σύρετε το φάκελο Μουσική από το iPod στο νεοδημιουργημένο φάκελο στο Mac σας.

Το Finder θα ξεκινήσει τη διαδικασία αντιγραφής αρχείων. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με την ποσότητα δεδομένων στο iPod. Πηγαίνετε στον καφέ (ή το μεσημεριανό γεύμα, αν έχετε τόνοι αρχείων). Όταν επιστρέψετε, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

04 του 04

Προσθέστε την Ανακτημένη Μουσική Επιστροφή στο iTunes

Αφήστε το iTunes να διαχειριστεί τη βιβλιοθήκη σας. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτό το σημείο, έχετε ανακτήσει με επιτυχία τα αρχεία πολυμέσων του iPod και τα αντιγράψατε σε ένα φάκελο στο Mac σας. Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή Add to Library στο iTunes για να προσθέσετε τα αρχεία στο iTunes.

Ρύθμιση των προτιμήσεων του iTunes

  1. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις iTunes επιλέγοντας 'Προτιμήσεις' από το μενού iTunes.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα "Για προχωρημένους".
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή 'Keep iTunes Music folder organized'.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Αντιγραφή αρχείων σε iTunes Music folder κατά την προσθήκη στη βιβλιοθήκη".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη

  1. Επιλέξτε "Προσθήκη στη βιβλιοθήκη" από το μενού Αρχείο iTunes.
  2. Περιηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει την ανακτημένη μουσική του iPod σας.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Άνοιγμα'.

Το iTunes θα αντιγράψει τα αρχεία στη βιβλιοθήκη του. θα διαβάσει επίσης τις ετικέτες ID3 για να ορίσει το όνομα, τον καλλιτέχνη, το είδος άλμπουμ κτλ.

Μπορεί να τρέξετε σε μια παράξενη μικρή ιδιορρυθμία, ανάλογα με το iPod που έχετε και την έκδοση του iTunes που χρησιμοποιείτε. Περιστασιακά, όταν η εντολή Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη χρησιμοποιείται σε ανακτημένα αρχεία iPod, το iTunes δεν θα μπορεί να δει τα αρχεία πολυμέσων μέσα στον φάκελο μουσικής που αντιγράψατε από το iPod σας, παρόλο που μπορείτε να τα βλέπετε καλά στο Finder. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, απλά δημιουργήστε ένα νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, αντιγράψτε τα μεμονωμένα αρχεία μουσικής από το φάκελο iPod Recovered στο νέο φάκελο. Για παράδειγμα, μέσα στον φάκελο iPod Recovered (ή ό, τι επιλέξατε να το ονομάσετε) μπορεί να είναι μια σειρά φακέλων που ονομάζονται F00, F01, F02 κ.λπ. Μέσα από τη σειρά φακέλων F είναι τα αρχεία πολυμέσων σας, με ονόματα όπως BBOV.aif, BXMX.m4a κ.λπ. Αντιγράψτε τα αρχεία BBOV.aif, BXMX.m4a και άλλα αρχεία πολυμέσων στον νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή Add to Library στο iTunes για να τα προσθέσετε στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Στείλτε αυτά τα προηγουμένως κρυμμένα αρχεία πίσω στην απόκρυψη

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης, κάνατε όλα τα κρυφά αρχεία και φακέλους στο Mac να είναι ορατά. Τώρα όποτε χρησιμοποιείτε το Finder, βλέπετε κάθε είδους παράξενες αναζητήσεις. Ανακτηθήκατε τα προηγουμένως κρυμμένα αρχεία που χρειάζεστε, ώστε να μπορείτε να τα στείλετε όλα πίσω στην απόκρυψη.

Μυστηριώδης ή μαγική λέξη! Εχουν φύγει

  1. Launch Terminal , που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις ακόλουθες εντολές. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή. προεπιλογές γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE killall Finder

Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να ανακτήσετε χειροκίνητα αρχεία πολυμέσων από το iPod σας. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε οποιαδήποτε μουσική αγοράσατε από το iTunes Store πριν να μπορείτε να το αναπαράγετε. Αυτή η διαδικασία ανάκτησης διατηρεί άθικτο το σύστημα διαχείρισης δικαιωμάτων Digital Rights Management της Apple.

Απολαύστε τη μουσική σας!