Συμβουλές ασφάλειας για χρήστες OkCupid

Έτσι, έχετε πάρει το θάρρος για να αποκτήσετε λογαριασμό στο OkCupid και είστε έτοιμοι να μπείτε στον κόσμο της online dating . Η online χρονολόγηση στο OkCupid μπορεί να είναι τόσο ένα μυστικιστικό μαγικό μέρος όσο και ένα σκοτεινό τρομακτικό, ανάλογα με το ποιος συναντάτε, τι μοιράζεστε και τι πιθανές ημερομηνίες σας κάνουν με αυτές τις πληροφορίες.

Το μεγάλο ερώτημα:

Πώς βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω στο OkCupid ενώ εξακολουθείτε να διατηρείτε κάποιο επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων;

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς στο OkCupid:

1. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε μέρος του πραγματικού σας ονόματος στο όνομα του προφίλ σας

Ας το παραδεχτούμε, οι αναρριχείς θα σέρνονται. Μην το καταστήσετε πολύ εύκολο για αυτούς. Όταν δημιουργείτε ένα όνομα χρήστη OkCupid, δημιουργείτε ένα ψευδώνυμο, το οποίο θα σας γνωρίζουν τα άτομα του ιστότοπου. Θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο από την άποψη της ιδιωτικής ζωής θέτοντας μέρος ή το όνομά σας ως ψευδώνυμο.

Οι αναρριχητές μπορούν να πάρουν αυτό το όνομα, επικεφαλής στο Facebook ή σε κάποιο άλλο ιστότοπο κοινωνικών μέσων και να το χρησιμοποιήσουν για να σας αναζητήσουν και να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς και ενδεχομένως για τους αγαπημένους σας. Δημιουργήστε ένα ψευδώνυμο διασκέδασης, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό από το να χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα ούτως ή άλλως.

2. Περιορίστε το ποσό των προσωπικών πληροφοριών που μοιράζεστε στο προφίλ σας

Ένα άλλο σημαντικό μέρος της οικοδόμησης του προσωπικού προφίλ σας στο OkCupid δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον εαυτό σας στο προφίλ σας για να προσπαθήσετε να προσελκύσετε αυτόν τον ειδικό.

Όσο θέλετε να καταγράψετε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως το πού πήγατε στο σχολείο, όπου εργάζεστε κ.λπ., μην το κάνετε. Ο λόγος: κάποιος θα μπορούσε να συγκεντρώσει αυτές τις πληροφορίες με άλλες πληροφορίες που βρίσκουν στο Διαδίκτυο για να σας βρουν στον πραγματικό κόσμο.

Διατηρήστε το όσο το δυνατόν γενικότερο. Αντί να αναφέρετε σε ποιο κολέγιο πήγατε, απλά πείτε "πήγε στο σχολείο στο βρώμικο νότο".

3. Εξετάστε τη χρήση μιας ξεχωριστής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με χρονολόγηση

Και πάλι, θέλετε να ελέγχετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις προσωπικές σας πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν σχετίζεται με τίποτα άλλο εκτός από τις δραστηριότητες που χρονολογούνται, ίσως αξίζει να εξεταστεί, διότι εάν οι χριστουγεννιάτικοι αναρριχητές χρονολογούνται από την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, μπορούν εύκολα να το αναζητήσουν στο Facebook και πιθανόν να αποκτήσουν το προφίλ σας στο Facebook να σας γνωρίσουν καλύτερα από ό, τι μπορεί να θέλετε να τους.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δωρεάν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Gmail, το Yahoo Mail, κτλ. Δείτε το άρθρο μας για άλλους λόγους που ίσως θέλετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης .

4. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή Mobile App του OkCupid

Πολλές εφαρμογές που χρονολογούνται, συμπεριλαμβανομένης της OkCupid, θα χρησιμοποιούν το GPS του τηλεφώνου σας για να καθορίσουν ποιες πιθανές αντιστοιχίες μπορεί να βρίσκονται κοντά σας. Παρόλο που αυτό ακούγεται καλό, μπορεί να είναι και δυνητικά επικίνδυνο.

Η παροχή πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία σας όχι μόνο λέει σε δυνητικούς ξένους, αναρριχητικούς και εγκληματίες όπου βρίσκεστε, αλλά σας λέει και πού δεν είστε. Εάν το προφίλ σας λέει ότι ζείτε στο Σπρίνγκφιλντ, αλλά η τρέχουσα τοποθεσία σας δείχνει το Fairfax, τότε αυτό το πιθανό κακό μπορεί να είναι καλός χρόνος για να ληστέψετε το σπίτι σας επειδή, προφανώς, δεν είστε εκεί.

Εάν έχουν χρησιμοποιήσει άλλα στοιχεία στο προφίλ σας για να αποκτήσουν το πλήρες όνομα και τη διεύθυνσή σας τότε ξέρουν ακριβώς πού ζείτε.

5. Το λιγότερο είναι περισσότερο, σκεφτείτε την παραβίαση των ερωτήσεων Racy

Υπάρχουν κάποιες εξαιρετικά προκλητικές ερωτήσεις σχετικά με το OkCupid , αν δεν προσπαθείτε να προσελκύσετε ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο ατόμου, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εξαιρεθείτε από κάποιες από τις πιο επίμονες ερωτήσεις. Επίσης, οι απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις ενδέχεται να επανέλθουν για να σας στενοχωρήσουν αργότερα αν οι άνθρωποι που γνωρίζετε, όπως οι συνεργάτες σας, εξετάζουν τις απαντήσεις σας και τις χρησιμοποιούν για να βλάψουν τη φήμη σας.

6. Αποκλεισμός ή / και αναφορά καταχρηστικών αγώνων

Αν οποιοσδήποτε από τους αγώνες σας σας παρενοχλήσει ή εκφοβίσει, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αποκλεισμού εφαρμογών, ώστε να μην σας ενοχλεί ξανά. Αν γίνονται πραγματικά άσχημοι, σκεφτείτε να τις αναφέρετε στο OkCupid μέσω της λειτουργίας "αναφοράς" στην εφαρμογή.