Πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση στο Safari για OS X και macOS Sierra

Αυτό το άρθρο προορίζεται για χρήστες Mac που εκτελούν OS X 10.10.x ή νεότερη έκδοση ή macOS Sierra.

Ας το παραδεχτούμε. Η εισαγωγή πληροφοριών σε φόρμες Web μπορεί να είναι μια κουραστική άσκηση, ειδικά εάν κάνετε πολλές online αγορές. Μπορεί να γίνει ακόμα πιο απογοητευτικό όταν βρίσκεστε να πληκτρολογείτε τα ίδια στοιχεία ξανά και ξανά, όπως η διεύθυνση και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Το Safari για λειτουργικά συστήματα OS X και macOS Sierra παρέχει μια λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης, η οποία σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τοπικά αυτά τα δεδομένα, προπληροφορίζοντάς τα κάθε φορά που ανιχνεύεται μια φόρμα.

Λόγω της δυνητικά ευαίσθητης φύσης αυτών των πληροφοριών, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς να το διαχειριστείτε. Το Safari παρέχει ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας για να κάνει ακριβώς αυτό, και αυτό το σεμινάριο εξηγεί πώς λειτουργεί.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Κάντε κλικ στο Safari , το οποίο βρίσκεται στο κύριο μενού του προγράμματος περιήγησης στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις .... Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί των δύο προηγούμενων βημάτων: COMMAND + COMMA (,)

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί η διεπαφή προτιμήσεων Safari. Επιλέξτε το εικονίδιο αυτόματης συμπλήρωσης . Οι ακόλουθες τέσσερις επιλογές Αυτόματης Συμπλήρωσης θα είναι πλέον ορατές, κάθε μία από τις οποίες συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου και ένα κουμπί Επεξεργασία ... : Χρήση πληροφοριών από την κάρτα επαφών , τα ονόματα χρηστών και τους κωδικούς πρόσβασης , τις πιστωτικές κάρτες και άλλες φόρμες .

Για να εμποδίσετε το Safari να χρησιμοποιήσει μία από αυτές τις τέσσερις κατηγορίες όταν αυτόματα τοποθετεί μια φόρμα στο Web, εξηγούμενα λεπτομερώς αργότερα σε αυτό το σεμινάριο, απλώς αφαιρέστε το συνοδευτικό σημάδι ελέγχου κάνοντας κλικ πάνω του μία φορά. Για να τροποποιήσετε τις αποθηκευμένες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται από την αυτόματη συμπλήρωση σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, επιλέξτε το κουμπί Επεξεργασία ... στα δεξιά του ονόματός της.

Το λειτουργικό σύστημα αποθηκεύει ένα σύνολο πληροφοριών για κάθε μία από τις επαφές σας, συμπεριλαμβανομένων των δικών σας προσωπικών δεδομένων. Αυτές οι λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία γέννησής σας και η διεύθυνση σπιτιού, χρησιμοποιούνται από την Αυτόματη συμπλήρωση του Safari όπου είναι εφικτό και μπορούν να επεξεργαστούν μέσω της εφαρμογής Επαφές (παλαιότερα γνωστή ως Βιβλίο διευθύνσεων ).

Όνομα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης

Πολλές ιστοσελίδες που επισκέπτονται τακτικά, από τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας έως την τράπεζά σας, απαιτούν όνομα και κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε. Το Safari μπορεί να το αποθηκεύσει τοπικά, με τον κωδικό πρόσβασης σε κρυπτογραφημένη μορφή, ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε συνεχώς τα διαπιστευτήριά σας . Όπως και με άλλα στοιχεία δεδομένων Αυτόματης συμπλήρωσης, μπορείτε να επιλέξετε να τα επεξεργαστείτε ή να τα καταργήσετε ανά πάσα στιγμή.

Κάθε συνδυασμός ονόματος χρήστη / κωδικού πρόσβασης αναγράφεται από τον ιστότοπο. Για να διαγράψετε ένα συγκεκριμένο σύνολο διαπιστευτηρίων, επιλέξτε πρώτα τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση . Για να διαγράψετε όλα τα ονόματα και τους κωδικούς πρόσβασης που έχει αποθηκεύσει το Safari, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση όλων .

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή σε αντίθεση με το σαφές κείμενο. Ωστόσο, εάν θέλετε να δείτε τους πραγματικούς κωδικούς πρόσβασης, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση κωδικών πρόσβασης για επιλεγμένους ιστότοπους . που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου " Κωδικοί πρόσβασης" .

Πιστωτικές κάρτες

Εάν είστε κάτι σαν εμένα, η πλειοψηφία των αγορών πιστωτικών καρτών σας γίνεται online μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Η ευκολία είναι απαράμιλλη, αλλά πρέπει να πληκτρολογήσετε αυτά τα ψηφία ξανά και ξανά μπορεί να είναι ένας πόνος. Η αυτόματη συμπλήρωση του Safari σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, τα οποία αυτά αποθηκεύονται αυτόματα κάθε φορά που μια φόρμα Web υποβάλλει ένα αίτημα.

Μπορείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε μια αποθηκευμένη πιστωτική κάρτα ανά πάσα στιγμή. Για να καταργήσετε μια ξεχωριστή κάρτα από το Safari, επιλέξτε πρώτα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση . Για να αποθηκεύσετε μια νέα πιστωτική κάρτα στο πρόγραμμα περιήγησης, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και ακολουθήστε τις οδηγίες ανάλογα.

Διάφορες πληροφορίες φόρμας ιστού που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες που έχουν οριστεί προηγουμένως αποθηκεύονται στον κάδο " Άλλοι τύποι " και μπορούν να προβληθούν και / ή να διαγραφούν μέσω της αντίστοιχης διεπαφής τους.