Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα Photoshop στο Irfanview

Χρησιμοποιήστε δωρεάν και εμπορικά πρόσθετα Photoshop στο Irfanview

Είναι δυνατή η χρήση πολλών plugin συμβατών με Photoshop στο Irfanview, τον επεξεργαστή εικονοστοιχείων που βασίζεται σε εικονοστοιχεία. Τα plugins του Photoshop είναι αρχεία με επέκταση .8bf και η λειτουργικότητα για την εγκατάσταση τους στο Irfanview δεν περιλαμβάνεται από προεπιλογή.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ελεύθερα διαθέσιμα plug-ins Irfanview που επεκτείνουν την εφαρμογή με αυτόν τον χρήσιμο τρόπο. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα απαραίτητα πρόσθετα για να το κάνετε αυτό.

Κάντε λήψη των προσθηκών

Ο ιστότοπος Irfanview διαθέτει μια σελίδα αφιερωμένη στα πρόσθετα για την εφαρμογή. Μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα διαθέσιμα plugins ως εκτελέσιμο αρχείο που θα κάνει την εγκατάσταση σχεδόν εντελώς αυτόματη, αλλά για τους σκοπούς αυτού του φροντιστηρίου, θα λάβουμε απλά τα αρχεία που απαιτούνται για την εγκατάσταση των plugins του Photoshop.

Αυτά περιλαμβάνονται σε ένα αρχείο ZIP που ονομάζεται iv_effects.zip , αν και σημειώνουμε ότι μερικά παλαιότερα αρχεία .8bf μπορεί να χρειαστούν μερικά πρόσθετα αρχεία και θα τα κατεβάσουμε και θα τα εγκαταστήσουμε επίσης για μέγιστη συμβατότητα. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, θα πρέπει να δείτε τη σημείωση σχετικά με τα φίλτρα που απαιτούν τα αρχεία Msvcrt10.dll και Plugin.dll και έναν σύνδεσμο για να τα κατεβάσετε ακριβώς κάτω.

Εγκαταστήστε τα αρχεία DLL

Τα δύο αρχεία DLL είναι επίσης συσκευασμένα ως αρχείο ZIP και αυτά πρέπει να εξαχθούν πριν εγκατασταθούν στα Windows.

Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο ZIP και να επιλέξετε Extract All για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σε νέο φάκελο. Εναλλακτικά, κάνοντας διπλό κλικ στον φάκελο ZIP θα το ανοίξει σε ένα παράθυρο της Εξερεύνησης των Windows και μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή όλων εκεί. Μόλις εξαχθούν, μπορείτε να μετακινήσετε ή να τα αντιγράψετε στο φάκελο System ή System32 - μπορείτε επίσης να επιλέξετε και δεν χρειάζεται να αντιγραφούν και στους δύο φακέλους. Στα Windows 7, μπορείτε να βρείτε αυτούς τους φακέλους ανοίγοντας τη μονάδα δίσκου C και, στη συνέχεια, τον φάκελο των Windows . Θα βρίσκονται πιθανώς σε παρόμοια θέση σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Εγκαταστήστε τα πρόσθετα

Το περιεχόμενο του iv_effects.zip πρέπει επίσης να εξαχθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανοίξετε το φάκελο Plugins μέσα στον φάκελο της εφαρμογής Irfanview . Στα Windows 7, θα χρειαστεί να ανοίξετε τη μονάδα δίσκου C , στη συνέχεια τα αρχεία προγραμματισμού , ακολουθούμενα από το Irfanview και, τέλος, το φάκελο Plugins που βρίσκεται εκεί. Τώρα μπορείτε να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε τα εξαγόμενα αρχεία από το iv_effects.zip στο φάκελο Plugins , σημειώνοντας ότι δεν απαιτούνται αρχεία Readme με επέκταση αρχείου .txt, αν και δεν πρέπει να δημιουργούν προβλήματα.

Χρησιμοποιώντας τα πρόσθετα Photoshop στο Irfanview

Τα αρχεία που έχετε εγκαταστήσει περιλαμβάνουν μερικά δείγματα, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Υπάρχουν δύο είδη plugins που περιλαμβάνονται, τα αρχεία Adobe 8BF και τα αρχεία φίλτρων Factory 8BF και αυτά χρησιμοποιούν διαφορετικές διεπαφές μέσα στο Irfanview. Υπάρχει επίσης μια διεπαφή για τη χρήση εμπορικών FUnlimited plugins, αν και δεν θα καλύψουμε αυτό εδώ.

Adobe 8BF

Αν το Irfanview δεν είναι ήδη σε λειτουργία, ξεκινήστε το τώρα. Εάν εκτελείται ήδη, ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση πριν συνεχίσετε.

Για να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα Adobe 8BF, μεταβείτε στην επιλογή Εικόνα > Εφέ > Φίλτρα Adobe 8BF ... (PlugIn) . Στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη φίλτρων 8BF και στη συνέχεια μεταβείτε στο φάκελο όπου αποθηκεύονται τα πρόσθετα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα που συνοδεύουν τη λήψη, μεταβείτε στη μονάδα δίσκου C > Αρχεία προγράμματος > Irfanview > Plugins > Adobe 8BF και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Αν θέλετε να φορτώσετε πρόσθετα αποθηκευμένα αλλού, απλά επιλέξτε το φάκελο και κάντε κλικ στο OK . Σε κάθε περίπτωση, όλες οι συμβατές προσθήκες στον επιλεγμένο φάκελο θα προστεθούν στο Irfanview.

Μόλις προστεθούν τα πρόσθετα, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη του επιλεγμένου φίλτρου για να ανοίξετε τη διεπαφή ελέγχου για αυτό το πρόσθετο. Όταν ολοκληρώσετε τη χρήση των πρόσθετων στοιχείων, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Έξοδος .

Φίλτρο εργοστασίου 8BF

Το Filter Factory ήταν προϊόν λογισμικού Adobe για την παραγωγή φίλτρων Photoshop και αυτά χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα ελέγχου στο Irfanview.

Μεταβείτε στην ενότητα Εικόνα > Εφέ > Φίλτρο εργοστασίου 8BF και, στη συνέχεια, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει τα φίλτρα σας και κάντε κλικ στο OK . Υπάρχουν μερικές εγκατεστημένες από προεπιλογή στη μονάδα δίσκου C > Αρχεία προγράμματος > Irfanview > Plugins > Filter Factory 8BF .

Για να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο, κάντε κλικ σε μία από τις ομάδες φίλτρων στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα φίλτρα της ομάδας στο δεξιό τμήμα του παραθύρου. Θα εμφανιστούν τώρα τα χειριστήρια για το φίλτρο.

Θα βρείτε πολλά δωρεάν φίλτρα και plugins online που θα σας βοηθήσουν να παράγετε εύκολα μια σειρά από ενδιαφέροντα εφέ. Θα ήθελα να σας συμβουλέψω να τα αποθηκεύσετε στο φάκελο Plugins του Irfanview ώστε να είναι όλα αποθηκευμένα σε μία μόνο θέση, αλλά δεν είναι απαραίτητο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική τοποθεσία.