Τι είναι το Home Theater και τι κάνει για μένα;

Το Home Theater ενισχύει την εμπειρία ψυχαγωγίας σας

Το "Home cinema" ορίζεται συνήθως ως ένας εξοπλισμός ήχου και βίντεο που έχει εγκατασταθεί στο σπίτι σας και μιμείται την εμπειρία κινηματογράφου. Στην πραγματικότητα, μια καλή εγκατάσταση στο σπίτι θέατρο μπορεί να προσφέρει πραγματικά μια πιο εντυπωσιακή εμπειρία ότι πολλές από αυτές τις μικρές οθόνες κινηματογράφων multiplex.

Εφαρμογή του Home Theater

Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η έννοια του home theater μπορεί να ποικίλλει ευρέως. Πολλοί καταναλωτές εκφοβίζονται από τον όρο "Home Theater". Πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει πολλά χρήματα, εξοπλισμό και καλώδια που τρέχουν σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, με λίγη σχεδίαση , η συναρμολόγηση του home theatre μπορεί να είναι εύκολη, με αποτέλεσμα μια οργάνωση που να είναι οργανωμένη, λειτουργική και οπτικά ευχάριστη.

Προσαρμοσμένο Home Theater

Στο πιο περίπλοκο, μπορείτε σίγουρα να επιλέξετε ένα έτοιμο οικιακό θέατρο που κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια με τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας ή βιντεοπροβολέα υψηλής ευκρίνειας, Blu-ray Disc / Ultra HD Blu-ray player (s), ένα μέσο (ξεχωριστοί ενισχυτές για κάθε κανάλι που ελέγχεται από έναν κύριο προενισχυτή ή ελεγκτή, ηχεία εντός τοίχου) και μερικά υπογούφερ (μερικοί περιλαμβάνουν ακόμα και μέχρι και τέσσερα υπογούφερ στο setup τους!) που μπορούν ακριβώς να ανακινήσουν ολόκληρη τη γειτονιά.

Πρακτικό οικιακό θέατρο για όλους

Στην πραγματικότητα, το home theatre, όπως έχει εγκατασταθεί στα περισσότερα σπίτια, δεν αποτελείται απαραιτήτως από μια ακριβή προσαρμοσμένη εγκατάσταση, ούτε κοστίζει πολλά χρήματα . Μια μικρή ρύθμιση για το home theater μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο μια τηλεόραση 32 έως 55 ιντσών, σε συνδυασμό με τουλάχιστον μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου DVD ή μια συσκευή Blu-ray Disc που συνδυάζεται με δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου , ηχεία και υπογούφερ .

Επίσης, με την πτώση των τιμών, την αναβάθμιση σε οθόνη LCD μεγάλης οθόνης, οι τηλεοράσεις Plasma (που έχουν διακοπεί από το 2014, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται) (55 ιντσών ή μεγαλύτερες) και / ή Blu-ray Disc player δεν απαιτούν μεγάλο πορτοφόλι - ο αυξανόμενος αριθμός βιντεοπροβολέων γίνεται σε λογικές τιμές για επιλογές οικιακού κινηματογράφου. Επίσης, αν έχετε λίγα περισσότερα μετρητά, μια τηλεόραση 4K Ultra HD LED / OLED ή τηλεόραση OLED μπορεί να είναι επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

Μια άλλη επιλογή που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου είναι η διαδικτυακή ροή . Οι περισσότερες τηλεοράσεις και συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Disc μπορούν επίσης να προβάλλουν τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από το Διαδίκτυο. Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε τηλεόραση που έχει αυτή τη δυνατότητα, υπάρχουν πολλά φθηνά πρόσθετα streamers πολυμέσων που μπορούν να αγοραστούν, τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε πληθώρα περιεχομένων συνεχούς ροής στο διαδίκτυο, που περιλαμβάνουν ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, και τη μουσική.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σύστημα οικιακού κινηματογράφου ως διανομέα για να επεκτείνετε την προβολή της τηλεόρασής σας και την ακρόαση μουσικής σε όλο το σπίτι, είτε μέσω φυσικής είτε ασύρματης σύνδεσης .

Πιθανώς το πιο συγκεχυμένο μέρος του home theatre είναι ακόμα κι αν όλα είναι οργανωμένα και κάνουν ό, τι θέλεις, ελέγχοντας όλα αυτά μπορεί να είναι το πραγματικό εκφοβιστικό μέρος. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό τηλεχειριστήριο , ένα smartphone ή ακόμα και να επωφεληθείτε από τις λειτουργίες φωνητικού ελέγχου της Alexa και του Google Assistant .

Όποιο και αν είναι το είδος του συστήματος που καταλήγετε, εφόσον παρέχει τις επιλογές ψυχαγωγίας που χρειάζεστε και θέλετε, τότε είναι το "Home Theater" σας. Μπορείτε να έχετε ένα home theater σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, ένα μικρό διαμέρισμα, γραφείο, dorm, ή ακόμα και έξω .

Οι επιλογές που επιλέγετε εξαρτώνται από εσάς.

Η κατώτατη γραμμή

Σε τελική ανάλυση, η εφαρμογή του home theatre έχει ως στόχο να προσφέρει στον καταναλωτή μια επιλογή ψυχαγωγίας που είναι κατάλληλη για την παρακολούθηση της τηλεόρασης και των ταινιών στο σπίτι με λίγη επιπλέον ενθουσιασμό από ό, τι κανονικά βλέπετε απλά μια απλή τηλεόραση.

Στην πραγματικότητα, για πολλούς, η μετάβαση στο τοπικό σινεμά είναι μια μακρινή μνήμη, καθώς είναι λιγότερο δαπανηρή και πιο άνετη για να μείνετε στο σπίτι. Επίσης, με τον συνεχώς μειούμενο χρόνο μεταξύ θεατρικής και εκπομπής στο σπίτι και απελευθέρωσης συνεχούς ροής, περιμένετε μερικούς επιπλέον μήνες για να παρακολουθήσετε ότι η μεγάλη κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή δεν είναι απαραίτητα μεγάλη υπόθεση, αρκεί να αποφύγετε τους spoilers από εκείνους που έχουν έχει ήδη δει αυτό το περιεχόμενο. Επιπλέον, για τηλεοπτικές εκπομπές, υπάρχει η διασκέδαση του "binge-watching" - αντί να παρακολουθείτε για να δείτε το επόμενο επεισόδιο, μπορείτε να παρακολουθήσετε αρκετές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου προβολής.

Παίρνοντας από την τεχνολογία εικόνας και ήχου της κινηματογραφικής αίθουσας και προσαρμόζοντάς την στο περιβάλλον στο σπίτι, οι κατασκευαστές τηλεοπτικών και ηχητικών συσκευών έδωσαν στον καταναλωτή τη δυνατότητα να προσεγγίσει πραγματικά την εμπειρία κινηματογράφου στο σπίτι, με βάση τις επιλεγμένες επιλογές εξοπλισμού και περιεχομένου .

Για μια πιο λεπτομερή ματιά στο τι πηγαίνει σε ένα καλό home theater, δείτε τα συνοδευτικά άρθρα μας: