Όλα για το 3DTV

Κατανόηση των επιλογών

3D τηλεόραση (3DTV)

Το 3DTV είναι τηλεόραση που μιμείται την 3η διάσταση μεταφέροντας την αντίληψη του βάθους στον θεατή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να απολαμβάνει τρισδιάστατες ταινίες, τηλεοπτικές και βιντεοπαιχνίδια. Για να επιτύχετε το εφέ 3D, η τηλεόραση πρέπει να εμφανίζει εικόνες μετατόπισης που φιλτράρονται χωριστά προς το αριστερό και το δεξιό μάτι.

Οι καλύτερες τηλεοράσεις 3D μπορούν να προσθέσουν μια άλλη διάσταση στην εμπειρία του οικιακού σας θεάτρου. Οι λάτρεις των ταινιών θα εκτιμήσουν την προβολή ταινιών μεγάλου μήκους καθώς προορίζονταν να τις δουν και οι παίκτες θα απολαύσουν το χαρακτηριστικό της κρυφής οθόνης. Η Samsung, η Sharp, η Sony, η Panasonic, η LG, η Vizio, η Hisense και η JVC κατασκευάζουν όλα τα 3DTV υψηλής ευκρίνειας.

Η ιστορία του 3DTV

Στερεοσκοπική 3D τηλεόραση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 10 Αυγούστου 1928, από τον John Logie Baird στο Λονδίνο. Η πρώτη 3D τηλεόραση είχε παραχθεί το 1935. Στη δεκαετία του 1950, όταν η τηλεόραση έγινε δημοφιλής στις ΗΠΑ, δημιουργήθηκαν πολλές ταινίες 3D για κινηματογράφο. Η πρώτη τέτοια ταινία ήταν ο Bwana Devil από τους United Artists το 1952. Ο Alfred Hitchcock παρήγαγε την ταινία του Dial M για δολοφονία σε 3D, αλλά η φόρμα κυκλοφόρησε στο 2D επειδή πολλοί κινηματογράφοι δεν μπόρεσαν να προβάλλουν 3D ταινίες.

Αξιολόγηση τρισδιάστατων τηλεοπτικών σταθμών: Παθητική έναντι ενεργού 3D

Οι τηλεοράσεις λειτουργούν με ενεργό ή παθητικό 3D. Οι περισσότεροι θεατές θεωρούν το ενεργό 3D ως την καλύτερη εμφάνιση (και σίγουρα, είμαστε όλοι καλύτερα με τα γυαλιά αυτά). Η ποιότητα εικόνας υποφέρει λίγο από το παθητικό 3D, αλλά ο εξοπλισμός είναι πολύ φθηνότερος, οπότε το παθητικό 3D είναι πιο δημοφιλές.

Το Active 3D απαιτεί γυαλιά που λειτουργούν με μπαταρία, με ρολά που ανοίγουν και κλείνουν γρήγορα, αλλάζοντας από αριστερά προς τα δεξιά. Τα γυαλιά συγχρονίζονται ηλεκτρονικά με την τηλεόρασή σας, ώστε ο εγκέφαλός σας να λαμβάνει τις σωστές πληροφορίες εικόνας. Τα ενεργά γυαλιά 3D είναι πιο ακριβά και επειδή λειτουργούν με μπαταρία, πιο ογκώδη από τα παθητικά γυαλιά 3D.

Όποια και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει για τον αριθμό των τρισδιάστατων γυαλιών που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό. Όσο περισσότερο σας δίνουν, τόσο λιγότερες αντικαταστάσεις θα χρειαστείτε.

WI-FI και Smart TV

Δείτε 3DTV με ενσωματωμένο Wi-Fi με έξυπνες λειτουργίες τηλεόρασης. Οι έξυπνες τηλεοράσεις όχι μόνο σας συνδέουν στο διαδίκτυο αλλά περιλαμβάνουν δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Netflix , το Hulu Plus, το Facebook, το Twitter, το YouTube, το Pandora και το Amazon Instant Video. Αυτές οι εφαρμογές συνδέονται στον ιστό, σας επιτρέπουν την πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα και σας επιτρέπουν να προβάλλετε περιεχόμενο βίντεο απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασής σας.

Εξοπλισμός και συνδέσεις

Φυσικά, θα χρειαστείτε ένα 3DTV, αλλά θα χρειαστείτε επίσης ένα 3D Blu-ray player ή ένα σύστημα βιντεοπαιχνιδιών που παίζει 3D παιχνίδια. Ορισμένες δορυφορικές και καλωδιακές εταιρείες προσφέρουν περιορισμένα κανάλια 3D. Θα χρειαστείτε επίσης καλώδια HDMI για να συνδέσετε τα πάντα. Όσες περισσότερες θύρες HDMI έχετε, τόσο περισσότερες συσκευές μπορείτε να συνδέσετε στην τηλεόρασή σας, συμπληρώνοντας το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας.

Βοήθεια & amp; Υποστήριξη

Φροντίστε να αναζητήσετε μια καλή εγγύηση όταν αγοράζετε μια 3D τηλεόραση. το βιομηχανικό πρότυπο είναι ένα έτος, αν και μερικές εγγυήσεις είναι μέχρι δύο χρόνια. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε έναν κατασκευαστή 3DTV με ένα μεγάλο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και μια φήμη για το χειρισμό των ανησυχιών των πελατών γρήγορα και αποτελεσματικά. Ως επί το πλείστον, οι κορυφαίες εταιρείες προσφέρουν διάφορους τρόπους επικοινωνίας με την υποστήριξη πελατών ημέρα και νύχτα.