Η UltraFlix εγκαινιάζει την υπηρεσία ροής HDR

Μετακινήστε πάνω από 4Κ!

Παρόλο που δεν φαίνεται να έχει σημειώσει μεγάλη συνειδητοποίηση με τους καταναλωτές ακόμη, η φωνή buzz στον κόσμο της τηλεόρασης τώρα είναι το βίντεο υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR). Και αυτό το buzz μόλις πήρε ακόμα λίγο πιο δυνατά με την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα από την αμερικανική πλατφόρμα βίντεο streaming UltraFlix ότι πρόκειται να αρχίσει να προσθέτει HDR σε ορισμένες από τις ροές του βίντεο.

Έχω καλύψει προηγουμένως την τεχνολογία HDR και τι πρέπει να κάνετε για να την αποκτήσετε, αλλά για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται για ένα νέο σύστημα εικόνας που έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει μεγαλύτερη ποιότητα στην ποσότητα εικονοστοιχείων που έχετε με το 4K UHD (αν και στην πραγματικότητα λειτουργεί επίσης με τυπική ευκρίνεια και HD περιεχόμενο). Αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή βελτιωμένης φωτεινότητας / αντίθεσης και ευρύτερης εμβέλειας χρωμάτων σε σχέση με τα παραδοσιακά σήματα βίντεο που έχουμε κολλήσει για δεκαετίες τώρα.

Περισσότερα HDR, παρακαλώ!

Το μόνο πρόβλημα με την HDR αυτή τη στιγμή, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία βίντεο που εξαρτάται από το περιεχόμενο λογισμικού καθώς και από το υλικό, είναι ότι, παρόλο που σίγουρα μπορεί να αποδώσει λαμπρά αποτελέσματα, δεν υπάρχει σήμερα μεγάλο μέρος της παρακολούθησης. Στην πραγματικότητα, πριν από την ανακοίνωση του UltraFlix, η μόνη ευρέως διαθέσιμη πηγή HDR ήταν η Amazon, η οποία, όπως ανέφερα τον περασμένο μήνα, έκανε κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές διαθέσιμες σε HDR σε άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της στο τελευταίο SUHD υψηλής ευκρίνειας HDR SUHD της Samsung Τηλεοράσεις .

Προς το παρόν οι λεπτομέρειες σχετικά με την υπηρεσία UltraFlix της NanoTech είναι μάλλον λεπτές στο έδαφος. Η ανακοίνωση HDR ήρθε ως μέρος ενός ευρύτερου δελτίου τύπου το οποίο επίσης συζήτησε άλλες τεχνικές αλλαγές στην υπηρεσία UltraFlix και το τμήμα HDR περιορίστηκε λίγο στο να περιγράψει τα πλεονεκτήματα της HDR: "Το χρώμα, οι αποχρώσεις και οι αποχρώσεις είναι εντυπωσιακά πλουσιότερες. Η φωτεινότητα είναι έως 40 φορές πιο πλούσια. Η αντίθεση ενισχύεται έως και 500 φορές, προσφέροντας μια λεπτότερη διάσταση με πιο φυσικό βάθος και σκίαση. Οι θεατές δεν αισθάνονται μόνο τη διαφορά αλλά παρατηρούν σημαντικά τις λεπτομέρειες. "

4Κ κάτω από 4Mbps!

Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δεν δίνουν ακριβή ημερομηνία για την έναρξη των ροών HDR και δεν δίνει καμία ένδειξη για το ποιοι τίτλοι στη βιβλιοθήκη UltraFlix μπορεί να πάρουν την επεξεργασία HDR. Αλλά είναι μια σημαντική ανακοίνωση - ειδικά όταν θεωρείτε ότι ένα από τα USPs της UltraFlix είναι η ικανότητά του να παρέχει ροές βίντεο 4K σε εύρος ζώνης ευρείας ζώνης τόσο χαμηλά όσο 4Mbps (για παράδειγμα, οι Netflix και Amazon συνιστούν ένα εκπληκτικό 25Mbps για τις ροές τους 4K).

Οι ροές UltraFlix HDR πιθανόν να είναι διαθέσιμες μόνο σε τηλεοράσεις Samsung με δυνατότητα HDR στις ΗΠΑ (όπως το αναθεωρημένο UN65JS9500 που εξέτασα προηγουμένως) βραχυπρόθεσμα, αλλά όπως συμβαίνει με τις ροές HDR του Amazon - και αυτές της Netflix όταν κυκλοφορούν αργότερα αυτό το έτος - η διαθεσιμότητα σίγουρα θα εξαπλωθεί σε άλλες συσκευές με την πάροδο του χρόνου. Σίγουρα, η UltraFlix εργάζεται επί του παρόντος με HiSense, Sony και Vizio για να αποκτήσει την εφαρμογή 4K σε αυτά τα σήματα τηλεόρασης καθώς και στη Samsung.

Μπορεί το HDR και το εισιτήριο 4K Be UltraFlix;

Πρέπει να ειπωθεί ότι παρά τον αξιοσημείωτο ισχυρισμό ότι μπορεί να αποδώσει ροές 4K Ultra HD «χωρίς απώλειες» με ταχύτητα κάτω των 4Mbps (και ξεχωριστό ισχυρισμό ότι μπορεί να παρέχει ροές σε πελάτες με ευρυζωνική σύνδεση 100Mbps που ταιριάζουν με την ποιότητα που καθορίστηκε από το πρόσφατα ανακοινωθέν UHD Blu-ray προδιαγραφή), UltraFlix είναι σήμερα ένας εξειδικευμένος παίκτης σε σχέση με Amazon και Netflix. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το περιεχόμενό της τείνει να είναι λιγότερο προφίλ από αυτό που φέρουν οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές της.

Ωστόσο, το UltraFlix πέτυχε ένα πραξικόπημα περιεχομένου τον Μάρτιο όταν έβαλε τα δικαιώματα με το Paramount στη ροή Interstellar σε 4K UHD μπροστά από οποιονδήποτε άλλο. Έτσι, αν η πλατφόρμα μπορεί να καταφέρει να συνδυάσει μερικές ακόμη συμφωνίες περιεχομένου με την ολοένα και πιο ισχυρή εικόνα ποιότητας / τεχνικής ιστορίας, μπορεί πραγματικά να αρχίσει να κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της - ειδικά εάν εξακολουθεί να συμβαίνει ότι υπάρχουν πολύτιμα λίγα άλλα μητρική 4K περιεχόμενο γύρω από όλα εκείνα τα εκατομμύρια ανθρώπων που ήδη αγοράζουν 4Κ τηλεοράσεις για να κυνηγήσουν.