Πώς ένα φορητό DAC AMP βελτιώνει την κινητή μουσική μέσω των ακουστικών σας

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που η αρχική Apple iPod επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε μουσική εν κινήσει. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς το ηλεκτρονικό υλικό έχει γίνει φυσικά μικρότερο, πιο ισχυρό, πιο οικονομικό και πιο ικανό με μεγαλύτερες χωρητικότητες αποθήκευσης, τα απαιτητικά αυτιά έχουν ανακαλύψει μια νέα αγάπη για CD, βινύλιο και ήχο υψηλής ανάλυσης (σε όλες τις μορφές του) . Η επανάσταση του MP3 επέτρεψε την ευκολία. Αλλά τώρα έχουμε έρθει πλήρης κύκλος, πίσω σε ένα σημείο όπου οι σπουδαιότερες μουσικές εμπειρίες έχουν σημασία - ειδικά όταν παίζουν από τις φορητές συσκευές μας.

Η συνολική ποιότητα της μουσικής μετριάζεται από τον πιο αδύναμο σύνδεσμο. Έτσι, όταν συνδέετε τα ακουστικά σε ένα smartphone, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι υπάρχουν μόνο δύο μέρη στην αλυσίδα όταν υπάρχουν περισσότερα. Πρέπει να εξετάσετε την πηγή του ήχου (π.χ. CD, ψηφιακά μέσα, υπηρεσίες συνεχούς ροής), το υλικό επεξεργασίας του ήχου (π.χ. smartphone, tablet, media player, φορητό DAC / AMP) Bluetooth), τις ρυθμίσεις ήχου και τα ίδια τα ακουστικά.

Μια εποχή της κινητής μουσικής

Έχουμε προχωρήσει πολύ από τις πρώτες μέρες των 128 kbps MP3s, έχοντας μάθει για τις σημαντικές ηχητικές διαφορές ανάμεσα στις απώλειες και τις απώλειες μορφών ψηφιακών αρχείων . Εάν το αρχείο / πηγή μουσικής είναι χαμηλής ποιότητας, δεν υπάρχει καμία ποσότητα δαπανηρών συσκευών ή ακουστικών που θα κάνουν τον ήχο παραγωγής καλύτερη. Είναι το πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα. Αυτή η πτυχή ισχύει επίσης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μουσικής . Τοποθεσίες όπως η Tidal, η Spotify, η Deezer και η Qobuz προσφέρουν ροή χωρίς απώλειες ή ποιότητα CD, αλλά μόνο εάν εγγραφείτε για μηνιαία συνδρομή. Διαφορετικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε ένα ανώτερο όριο 320kbps ποιότητας MP3 για δωρεάν streaming, το οποίο εξακολουθεί να μην ταιριάζει με αυτό που θα ακούσετε από ένα CD.

Τα ακουστικά προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών, με ποικίλους βαθμούς άνεσης , χαρακτηριστικά και ηχητική ανδρεία. Αλλά αν χρησιμοποιείτε φθηνά / φθηνά ακουστικά, δεν θα έχει σημασία ότι ακούτε μουσικά αρχεία υψηλής ποιότητας / χωρίς απώλειες. Ο ήχος θα περιορίζεται από την ικανότητα / ποιότητα των ακουστικών, εάν είναι ο ασθενέστερος κρίκος. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται να αναβαθμίσουν τα ακουστικά πρώτα, έτσι δεν είναι συχνά το θέμα. Υπάρχουν πολλές φανταστικές επιλογές που μπορούν να γίνουν για US $ 250 ή και περισσότερο , οπότε δεν χρειάζεται καν να ξοδέψετε μια περιουσία.

Εάν θέλετε καθαρή και πραγματική απόδοση ήχου, τότε θα επιλέξετε ένα καλώδιο σε σχέση με μια ασύρματη σύνδεση. τα καλώδια ήχου δεν θα αλλάξουν σήματα. Ενώ το Bluetooth προσφέρει ασύρματη ευκολία, έρχεται με το κόστος της συμπίεσης, η οποία επηρεάζει την έξοδο. Ορισμένοι κωδικοποιητές Bluetooth (όπως το aptX) είναι καλύτεροι από άλλους , αλλά τελικά η συμπίεση θα υποβαθμίσει πηγές ήχου υψηλότερης ποιότητας για να ταιριάζει στο ασύρματο εύρος ζώνης. Ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μελλοντικές βελτιώσεις στην ασύρματη ροή ήχου, χρησιμοποιώντας ένα συνηθισμένο καλώδιο μπορεί να εξαλείψει κάθε αμφιβολία από καιρό.

Αλλά υπάρχει ένας - αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός - σύνδεσμος στην αλυσίδα ήχου που εύκολα παραβλέπεται. Το μεσαίο τμήμα που επεξεργάζεται την ψηφιακή πηγή σε αναλογικό σήμα καλείται DAC (ψηφιακός-αναλογικό μετατροπέας). Μπορείτε να έχετε τα ακουστικά κορυφαίας ποιότητας, τα καλύτερα αρχεία ήχου χωρίς απώλειες / υψηλή αντοχή και το καλύτερο καλώδιο ήχου της αγοράς. Αλλά αυτά τα δύο δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το βασικό εξοπλισμό DAC χαμηλού τέλους που υπάρχει στα περισσότερα smartphones και ταμπλέτες, τα οποία τείνουν να είναι τα δημοφιλέστερα προϊόντα που είναι κεντρικά για την ακρόαση της κινητής μουσικής.

Τι είναι το DAC AMP;

Αν μια ηλεκτρονική συσκευή είναι σε θέση να χειριστεί ήχο και / ή να παίξει μουσική από μόνος του, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι υπάρχει κύκλωμα DAC μέσα. Το smartphone, το tablet και ο φορητός υπολογιστής σας έχουν όλα DAC - αυτό παίρνει τις ψηφιακές πληροφορίες ήχου και το μετατρέπει σε αναλογικό σήμα, ώστε να μπορεί να σταλεί σε ηχεία / ακουστικά. Βασικά, μπορείτε να σκεφτείτε ένα DAC AMP σαν μια κάρτα ήχου. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συσκευές μας απλά λειτουργούν / παίζουν και πραγματικά δεν δίνουμε στην εσωτερική λειτουργικότητα μια δεύτερη σκέψη.

Οι σύγχρονοι επιτραπέζιοι / φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένο DAC, επιτρέποντάς σας να ακούτε μέσω συνδεδεμένων ηχείων / ακουστικών. Μια τηλεόραση με ενσωματωμένα ηχεία; Έχει ένα DAC. Αυτό το μικρό boombox με στερεοφωνικό CD player με ραδιόφωνο AM / FM; Έχει ένα DAC. Φορητό ηχείο Bluetooth με μπαταρία; Έχει επίσης ένα DAC. DVD / Blu-ray player; Yup, έχει DAC. Αρχική στερεοφωνικό δέκτη; Έχει σίγουρα ένα DAC μέσα και ίσως και ένα AMP (ενισχύει το σήμα για μεγαλύτερη ένταση / έξοδο). Αυτά τα ηχεία βιβλιοθήκης που αγαπάς; Δεν διαθέτουν DAC. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πρότυπα ηχεία μπορούν να δεχθούν μόνο ένα αναλογικό σήμα που αποστέλλεται από συνδεδεμένο δέκτη / ενισχυτή ή συσκευή που χρησιμοποίησε έναν DAC για να επεξεργαστεί την αρχική ψηφιακή είσοδο.

Χρησιμοποιώντας ένα φορητό DAC AMP

Ένα φορητό DAC AMP μοιράζεται παρόμοια λειτουργικότητα με αυτό που μπορεί να έχετε συνδέσει με το οικιακό σας σύστημα ψυχαγωγίας, είτε πρόκειται για ξεχωριστό εξάρτημα Hi-Fi DAC (όπως το Musical Fidelity V90 ) είτε για το ίδιο το στερεοφωνικό δέκτη. Μερικές μεγάλες διαφορές μεταξύ φορητών και τυπικών είναι το μέγεθος και οι φορητές συσκευές DAC AMP πηγής τροφοδοσίας τείνουν να είναι εύκολο να μεταφέρονται σε τσέπες / σακίδια και συχνά λειτουργούν από εσωτερικές μπαταρίες ή / και συνδέσεις USB, σε αντίθεση με την ανάγκη μιας πρίζας. Επίσης, ποικίλλουν σε μέγεθος, που κυμαίνονται από μικρά όπως μια μονάδα flash σε μεγαλύτερη σαν ένα smartphone.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη χρήση ενός φορητού DAC AMP με φορητές συσκευές είναι ότι διαθέτετε ένα πρόσθετο / προαιρετικό κομμάτι υλικού για τη μεταφορά και σύνδεση με το smartphone ή το tablet σας. Μπορεί να μην είναι τόσο βολικό να το χρησιμοποιείτε όταν περπατάτε γύρω από το κάθισμα σε ένα σημείο, αφού συνδέονται μέσω καλωδίων (π.χ. Lightning, Micro USB, USB). Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι έχετε ακόμα ένα πράγμα που θυμάται να φορτίζει (αν έχει μια ενσωματωμένη μπαταρία) κάθε τόσο συχνά.

Όταν χρησιμοποιείτε φορητό / εξωτερικό DAC AMP, συνδέεται με την κινητή συσκευή σας (π.χ. smartphone, tablet, laptop) και λειτουργεί με την αυτόματη παράκαμψη του ολοκληρωμένου κυκλώματος ήχου στη συνδεδεμένη συσκευή. Αυτό είναι επιθυμητό για όσους θέλουν την κινητή μουσική να ακούγεται καλύτερο, αφού πολλά smartphones, tablet και φορητοί υπολογιστές τείνουν να έχουν το πιο βασικό / μέτριο υλικό ήχου μέσα. Εάν διαθέτετε ένα μεγάλο σύνολο ακουστικών, δεν ακούτε τις δυνατότητες της μουσικής μέσω αυτών, αν χρησιμοποιείτε υλικό smartphone / tablet.

Δεν είναι όλα δημιουργούνται εξίσου

Παρόλο που τα smartphones και τα tablet είναι αρκετά ισχυρά από μόνα τους, υπάρχουν ακόμη περιορισμοί. Οι κατασκευαστές και οι καταναλωτές επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στις κύριες πτυχές: μεγέθους / ανάλυσης οθόνης, μνήμης / αποθήκευσης, ισχύος επεξεργασίας, τεχνολογίας ψηφιακής κάμερας και ιδιαίτερα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Με περιορισμένο αριθμό φυσικών χώρων για ηλεκτρονικό υλικό, τα τμήματα χειρισμού του ήχου (DAC AMP) τείνουν να διατίθενται μόνο στο ελάχιστο απαραίτητο για να γίνει η δουλειά "εντάξει", ειδικά όταν πρόκειται για κινητές συσκευές. Έτσι ακριβώς επειδή το smartphone σας έχει DAC μέσα, δεν σημαίνει ότι είναι πολύ καλό ή ισχυρό.

Ορισμένα smartphones - όπως το LG V10 ή το HTC 10 - έχουν σχεδιαστεί με φανταχτερούς Hi-Fi DAC ενσωματωμένους για ήχο hi-res. Ωστόσο, τέτοιες επιλογές είναι λίγες και απέχουν πολύ στην αγορά. Επιπλέον, πολλοί από εμάς αναβαθμίζουμε τόσο συχνά, που αναζητούν μόνο τα μοντέλα με ενισχυμένο ήχο μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι φορητές συσκευές DAC AMP είναι συμβατές με τα πιο σύγχρονα smartphones, ταμπλέτες, φορητούς υπολογιστές και ακόμη και επιτραπέζιους υπολογιστές. Δεδομένου ότι είναι ξεχωριστές μονάδες, προσφέρουν εύκολη λειτουργία plug-and-play κατά παραγγελία μέσω του συνδεδεμένου καλωδίου (π.χ. Lightning, Micro USB, USB).

Δεν δημιουργείται εξίσου όλη η τεχνολογία DAC AMP. Οι καλύτεροι είναι πιο ικανοί, προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια, παρουσιάζουν μικρότερο θόρυβο / παραμόρφωση , δίνουν μεγαλύτερο λόγο S / N (σήμα προς θόρυβο) και εκφράζουν ένα μεγαλύτερο δυναμικό εύρος σε όλη τη διαδικασία μετάφρασης από ψηφιακό σε αναλογικό. Βασικά, η μουσική ακούγεται πολύ καλύτερα. Παρόλο που είναι ένα υπερβολικά ακραίο και απλοποιημένο παράδειγμα, σκεφτείτε τις ηχητικές διαφορές ανάμεσα στο παιδικό παιχνίδι πιάνου και ένα ορχηστρικό πιάνο στα χέρια ενός έμπειρου πιανίστα. Το πρώτο - το οποίο θα μοιάζει με ένα απλό / βανίλια DAC AMP - θα μπορούσε σίγουρα να παίξει αναγνωρίσιμες μουσικές. Ωστόσο, το τελευταίο - το οποίο θα μοιάζει με ένα DAC AMP υψηλής απόδοσης - θα μεταδίδει ασύγκριτο ακουστικό βάθος και μεγαλοπρέπεια.

Η καλύτερη απόδοση DAC AMP περιλαμβάνει γενικά μεγαλύτερα και πιο σύνθετα κυκλώματα, τα οποία απαιτούν περισσότερη ισχύ για λειτουργία. Ένα smartphone ή tablet με DAC AMP υψηλής απόδοσης στο εσωτερικό θα έχει σημαντικά μικρότερη συνολική διάρκεια ζωής από τα μοντέλα που χρησιμοποιούν βασικά κυκλώματα ήχου. Δεδομένου του πώς οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τις κινητές συσκευές τους να διαρκούν περισσότερο μεταξύ των χρεώσεων, είναι κατανοητό γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν βασικό υλικό ήχου. Αλλά αυτό είναι όπου ένα φορητό DAC AMP έρχεται, δεδομένου ότι είναι σε θέση να εκτελέσει πολύ καλύτερα.

Τι να περιμένετε από ένα φορητό DAC AMP

Η αξιολόγηση της ποιότητας ήχου είναι τόσο προσωπική όσο και υποκειμενική, όπως προτιμησιακές γεύσεις για τρόφιμα ή τέχνη. Οι αντιληπτές διαφορές στην έξοδο ήχου μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το πόσο καλά τα αυτιά κάποιου είναι προσαρμοσμένα σε όλες τις ηχητικές λεπτομέρειες. Όσο όμως ακούτε μουσική υψηλής ποιότητας από ένα smartphone / tablet μέσω ικανών, καλωδιακά συνδεδεμένων ακουστικών, η εισαγωγή ενός φορητού DAC AMP στην αλυσίδα ήχου θα αυξήσει την εμπειρία. Μπορείτε να περιμένετε από τα αγαπημένα σας κομμάτια να πηγαίνουν από το να ακούγονται "αρκετά αποδεκτά" σε οτιδήποτε ανάμεσα σε "εξαιρετικά ανώτερη" και "απολύτως μαγευτική".

Με ένα ποιοτικό φορητό DAC AMP, η μουσική θα πρέπει να συναντάται πιο ξεκάθαρα και πιο διαφανή, όπως και να σκουπίζει ένα λεπτό στρώμα σκόνης από έναν καθρέφτη. Θα πρέπει να παρατηρήσετε ένα soundstage που αισθάνεται ευρύτερο, πιο ευρύχωρο / περιβάλλει, και πιο ικανό να παρέχει πληρέστερο ήχο. Ενώ τα βασικά στοιχεία των οργάνων και των φωνημάτων μπορεί να μην φαίνεται να αλλάζουν πάρα πολύ, είναι οι μικρότερες, ήπιες και / ή περιθωριακές λεπτομέρειες που θα θελήσετε να ακούσετε. Συνολικά, οι παραστάσεις θα πρέπει να παρουσιάζουν μεγαλύτερη δόνηση, ευκρινέστερη απεικόνιση, πιο φυσικό πλούτο, ομαλότερες υφές, συναισθηματική ενέργεια και σημειώσεις που είναι μυϊκές / καθορισμένες αλλά μουσικά εκφραστικές. Βασικά, μπορείτε να περιμένετε ότι η μουσική θα οδηγηθεί με εξουσία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με το είδος των ακουστικών που ανήκουν (συνήθως υψηλότερα), απαιτείται μια DAC AMP για την ισχύ εξόδου. Παρόλο που πολλά νεότερα ακουστικά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να κινούνται από τη χαμηλή έξοδο κινητών συσκευών, υπάρχουν εκείνοι που χρειάζονται την πρόσθετη ώθηση από το AMP για να λειτουργήσουν σωστά.

Τι είναι το Bluetooth;

Όλα τα ακουστικά και ηχεία με δυνατότητα Bluetooth διαθέτουν ενσωματωμένο DAC AMP. Όταν σκέφτεστε μια αλυσίδα ήχου που περιλαμβάνει ασύρματη μετάδοση, μουσικές ροές από την πηγή (π.χ. smartphone, tablet) στο προορισμό (π.χ. ακουστικά, ηχείο). Μόλις οι ψηφιακές πληροφορίες μεταφερθούν στα ακουστικά / ηχεία, πρέπει πρώτα να περάσουν από το DAC για να μετατραπούν σε αναλογικό σήμα. Στη συνέχεια στέλνεται στους οδηγούς, κάτι που δημιουργεί τον ήχο που ακούμε.

Δεν είναι δυνατή η μετάδοση αναλογικών σημάτων μέσω Bluetooth. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε ασύρματη σύνδεση Bluetooth για μουσική, το κύκλωμα DAC AMP στη συσκευή προέλευσης (π.χ. smartphone, tablet, φορητός υπολογιστής) παραλείπεται εντελώς και απομακρύνεται από την εξίσωση. Η πραγματική μετάφραση από ψηφιακό σε αναλογικό πραγματοποιείται από οποιοδήποτε DAC AMP στα ακουστικά. Έτσι, με το Bluetooth, μπορείτε να αναμένετε ότι τα ψηφιακά δεδομένα μουσικής θα υπονομεύονται τόσο από την ασύρματη συμπίεση όσο και από την επεξεργασία μέσω ενός DAC AMP αμφισβητήσιμης χωρητικότητας. Παρόλο που μερικά ακουστικά μπορεί να παρουσιάζουν "hi-res ικανά" που δείχνουν προς μια συγκεκριμένη περιοχή ποιότητας ήχου, πολύ λίγα -όπως η Sony MDR-1ADAC-λεπτομέρεια τις ακριβείς προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται από τα ακουστικά / ηχεία.

Ακριβώς επειδή τα κυκλώματα DAC AMP στα ακουστικά σας μπορεί να είναι μυστήριο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακά. Σε γενικές γραμμές, οι σεβαστές εταιρείες που επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ποιότητα των προϊόντων τους πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το καλύτερο hardware-Master και Dynamic touts για ισχυρό, προσαρμοσμένο υλικό DAC μέσα από τα ασύρματα ακουστικά MW60 και το ακουστικό MW50 Bluetooth . Αλλά όταν θέλετε να αφαιρέσετε κάθε αμφιβολία σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας της ψηφιακής σας μουσικής, τότε χρησιμοποιείτε ένα φορητό DAC AMP.

Φορητά χαρακτηριστικά DAC AMP που πρέπει να λάβετε υπόψη

Οι φορητές συσκευές DAC AMP διατίθενται σε μια σειρά τιμών, μεγεθών και χαρακτηριστικών. Είναι καλή ιδέα να ορίσετε πρώτα ένα όριο προϋπολογισμού, οπότε δεν θα καταλήξετε να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε. Το κορυφαίο χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η συμβατότητα σύνδεσης DAC AMP με άλλες συσκευές (π.χ. iPhone, Android, PC, Mac).

Αν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, θα θέλετε ένα DAC AMP που υποστηρίζει μια σύνδεση Lightning, όπως το Nexum AQUA. Εάν χρησιμοποιείτε smartphone ή tablet που βασίζεται σε Android, θα χρειαστείτε ένα DAC AMP που υποστηρίζει σύνδεση Micro USB ή USB-C. Εάν χρησιμοποιείτε φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, θα χρειαστείτε ένα DAC AMP που υποστηρίζει μια τυπική σύνδεση USB, όπως το Cambridge Audio DacMagic XS. Οι συσκευές DAC AMP μπορούν να υποστηρίξουν οποιονδήποτε ή όλους τους τύπους σύνδεσης και πολλά άλλα. Ορισμένα μοντέλα, όπως το Chord Mojo, έχουν επίσης ομοαξονικές ή / και οπτικές εισόδους , οι οποίες τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται με πηγές ήχου διαφορετικές από τις κινητές συσκευές.

Ορισμένες φορητές συσκευές DAC AMP είναι αυτοπροωθούμενες μέσω ενσωματωμένων επαναφορτιζόμενων μπαταριών, όπως το OPPO Digital HA-2SE . Αυτοί οι τύποι μπορούν να είναι βολικοί για όσους δεν επιθυμούν να τροφοδοτούν ενέργεια μέσω ενός συνδεδεμένου smartphone ή tablet. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα τείνουν να είναι μεγαλύτερα, συχνά κοντά στο μέγεθος (και ίσως λίγο πιο παχύ) από τα τελευταία smartphones. Στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλες φορητές συσκευές DAC AMP, όπως το AudioQuest DragonFly, που αντλούν ενέργεια από τον κεντρικό υπολογιστή και συχνά δεν είναι μεγαλύτερες από μια τυπική μονάδα flash.

Υπάρχουν και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που αξίζει να εξεταστούν. Ορισμένες φορητές συσκευές DAC AMP στεγάζονται σε πλαστικά περιβλήματα (π.χ. HRT dSp), ενώ άλλα χρησιμοποιούν υλικά υψηλής ποιότητας (π.χ. αλουμίνιο, δέρμα). Ορισμένοι έχουν μια απλή διεπαφή που αποτελείται από πολλά κουμπιά, ενώ άλλοι μπορούν επίσης να αθληθούν πολλαπλές κουμπιά, διακόπτες και χειριστήρια. Εκείνοι όπως το FiiO E17K Alpen 2 έρχονται με μια ψηφιακή οθόνη για να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις. Διαφορετικές φορητές συσκευές DAC AMP χρησιμοποιούν συγκεκριμένες μάρκες / μοντέλα κυκλώματος DAC AMP, τα οποία έχουν τις δικές τους προδιαγραφές και τις δυνάμεις τους. Ορισμένες φορητές συσκευές DAC AMP μπορούν να διαθέτουν πρόσθετες εξόδους, όπως RCA και / ή πολλαπλές υποδοχές ακουστικών.

Η αλυσίδα ήχου

Απλά θυμηθείτε ότι ένα φορητό DAC AMP δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη μουσική χαμηλής ποιότητας, το ασύρματο Bluetooth και / ή τα ακουστικά χαμηλού επιπέδου. Πρέπει να εξετάσετε τις δυνατότητες κάθε στοιχείου της αλυσίδας ήχου: αρχείο μουσικής, DAC AMP, καλώδιο / σύνδεση και ακουστικά. Ο ασθενέστερος δεσμός δεν μπορεί να ξεπεραστεί από τα υπόλοιπα. Μπορούμε να συσχετίσουμε την ίδια ιδέα με ένα παράδειγμα χρησιμοποιώντας οπτικά. Μια συγκρίσιμη αλυσίδα βίντεο μπορεί να αποτελείται από: υπολογιστή, κάρτα βίντεο υπολογιστή (GPU) , καλώδιο βίντεο και οθόνη υπολογιστή.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι μια οθόνη GPU ή υπολογιστή που έχετε, ένα 8-bit video game (σκεφτείτε την αρχική Nintendo) θα εξακολουθεί να μοιάζει ακριβώς όπως ένα 8-bit video game. Μπορείτε να έχετε το πιο πρόσφατο ρεαλιστικό παιχνίδι βίντεο και την καλύτερη διαθέσιμη GPU, αλλά δεν θα σας κάνει καλό εάν η οθόνη του υπολογιστή σας μπορεί να εμφανίσει μόνο 256 χρώματα. Και μπορείτε να έχετε το πιο πρόσφατο ρεαλιστικό παιχνίδι βίντεο και μια οθόνη υπολογιστή ικανή για ανάλυση 1080p, αλλά μια βασική / υπο-τροφοδοτούμενη GPU θα πρέπει να υποβαθμίσει την ποιότητα του βίντεο για να παίξει.

Ένα φορητό DAC AMP είναι παρόμοιο σε λειτουργία με μια ισχυρή GPU, καθώς ξεπερνά το βασικό υλικό που υπάρχει ήδη στις συσκευές. Αλλά όπως και με πολλά πράγματα στη ζωή, υπάρχει ένα σχετικό κόστος, και δεν είναι εγγυημένες όλες οι καταστάσεις ότι θα επωφεληθούν από ένα DAC AMP. Ωστόσο, εάν διαθέτετε ποιοτικά ακουστικά και συχνά βρίσκεστε ακούγοντας αρχεία ήχου χωρίς απώλειες / υψηλή αντοχή, ένα φορητό DAC AMP μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των ακουστικών σας για μια απίστευτη μουσική εμπειρία.