Πώς διαφέρουν οι μορφές αρχείων ήχου και τι σημαίνει αυτό για τους ακροατές

MP3, AAC, WMA, FLAC, ALAC, WAV, AIFF και PCM Επεξήγηση

Οι περισσότερες συσκευές μπορούν να αναπαράγουν μια μεγάλη ποικιλία μορφών ψηφιακών μέσων απευθείας από το κουτί, συχνά χωρίς απαραίτητες ενημερώσεις λογισμικού ή υλικολογισμικού. Εάν μεταβείτε στο εγχειρίδιο του προϊόντος, ίσως να εκπλαγείτε από τον αριθμό των διαφορετικών τύπων που υπάρχουν.

Τι τους κάνει διαφορετικούς ο ένας από τον άλλο και θα πρέπει αυτό να είναι σημαντικό για εσάς;

Οι μορφές αρχείων μουσικής εξηγούνται

Όταν πρόκειται για ψηφιακή μουσική , η μορφή έχει πραγματικά σημασία; Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται.

Υπάρχουν συμπιεσμένα και μη συμπιεσμένα αρχεία ήχου , τα οποία μπορεί να έχουν είτε απώλεια είτε απώλεια ποιότητας σε αυτό. Τα αρχεία χωρίς απώλειες μπορούν να έχουν τεράστιες διαστάσεις, αλλά εάν διαθέτουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο (π.χ. έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, μονάδα αποθήκευσης δικτύου, διακομιστή πολυμέσων κλπ.) Και αν διαθέτετε εξοπλισμό ήχου ανώτερης ποιότητας, υπάρχουν οφέλη από τη χρήση μη συμπιεσμένου ή απωθητικού ήχου .

Αλλά αν ο χώρος είναι premium, όπως τα smartphones , τα tablet και οι φορητοί παίκτες, ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε βασικά ακουστικά ή ηχεία, τότε τα συμπιεσμένα αρχεία μικρότερου μεγέθους είναι πραγματικά όλα όσα χρειάζεστε.

Πώς επιλέγετε; Ακολουθεί ανάλυση των τύπων κοινού τύπου, ορισμένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά τους και οι λόγοι για τους οποίους θα τους χρησιμοποιούσατε.