Τι είναι ένας διακόπτης A / B;

Ένας διακόπτης A / B είναι ένα πολύ χρήσιμο τηλεοπτικό εξάρτημα που επιτρέπει σε δύο RF (ραδιοσυχνότητες) / ομοαξονικές συσκευές να συνδεθούν σε μία μόνο RF / ομοαξονική είσοδο. Σας επιτρέπει να εναλλάσσετε τα δύο ξεχωριστά ομοαξονικά σήματα σε μία οθόνη προβολής. Με τις εισόδους RF αντί των τριών χρωματισμένων εισόδων των RCA , συνδέεται με καλώδιο 75 Ohm.

Οι διακόπτες τύπου A / B ποικίλλουν με στυλ. μερικά έχουν απλά, μεταλλικά περιβλήματα, ενώ άλλα είναι πλαστικά με δυνατότητες τηλεχειρισμού.

Πώς χρησιμοποιούνται μεταγωγείς A / B;

Ακολουθούν τρία κοινά σενάρια στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακόπτη A / B:

  1. Διαθέτετε τηλεόραση HDTV, εγγραφείτε στο αναλογικό καλώδιο και χρησιμοποιήστε μια κεραία. Επειδή οι περισσότερες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας έχουν μία μόνο είσοδο RF, θα χρειαστείτε ένα διακόπτη A / B για να συνδέσετε το αναλογικό καλώδιο και την κεραία στην είσοδο RF της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας . Το αποτέλεσμα θα ήταν η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των δύο σημάτων RF χωρίς να αποσυνδέονται τα καλώδια.
  2. Διαθέτετε αναλογικό DTV και χρησιμοποιείτε μετατροπέα DTV, κεραία και βίντεο. Θέλετε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τηλεόραση σε ένα κανάλι, ενώ το βίντεο εγγράφει σε άλλο κανάλι. Δεδομένου ότι ο μετατροπέας DTV ελέγχει το εισερχόμενο σήμα στο VCR, χρειάζεστε πραγματικά δύο εξαρτήματα για να συμβεί αυτό: ένας διακόπτης A / B και ένας διαχωριστής. Συνδέστε την κεραία στον διαχωριστή, ο οποίος χωρίζει μία είσοδο σε δύο εξόδους. Τα δύο καλώδια ξεκινούν ξεχωριστά μονοπάτια μέχρι να επανενωθούν στο διακόπτη A / B. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το σενάριο .
  3. Θέλετε να παρακολουθήσετε δύο τροφοδοσίες κάμερας σε μία οθόνη προβολής. Η έξοδος της κάμερας είναι RF, οπότε χρειάζεστε ένα ομοαξονικό καλώδιο. Η οθόνη προβολής έχει μόνο μία ομοαξονική είσοδο. Συνδέστε κάθε κάμερα στον διακόπτη A / B, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ της πρώτης φωτογραφικής μηχανής και της δεύτερης.