Πώς να αντιμετωπίσετε το DTV Box σας

Τι να κάνετε αν συνδέσετε το κιβώτιο μετατροπής DTV και μην λάβετε σήμα τηλεόρασης

Έχετε συνδέσει το κιβώτιο μετατροπής DTV σας, και ακόμα δεν υπάρχει τηλεοπτική λήψη; Μπορώ να σκεφτώ μερικές λέξεις τεσσάρων γραμμάτων που θα έλεγα αν ήμουν στα παπούτσια σας. Αυτό, ωστόσο, δεν θα λύσει το πρόβλημα, έτσι επικρατούν οι πιο δροσερές κεφαλές.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημά σας.

  1. Είναι όλα ενεργοποιημένα;

    Πριν από μερικά χρόνια αντάλλαξα πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν αναγνώστη που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τον λόγο για τον οποίο είχε χάσει ένα σήμα. Είχε μόλις αγοράσει ένα RF διαμορφωτή και είχε κάνει τα πάντα σωστά στην κατάσταση. Μια εβδομάδα αργότερα, ο άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι δεν είχε αλλάξει τη δύναμη του ρυθμιστή RF . Γνωρίζουμε ότι έχετε ελέγξει ήδη, αλλά ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι το κουτί του μετατροπέα σας παίρνει ισχύ.
  2. Είναι όλα σωστά συνδεδεμένα;

    Συνδέεται ένα καλώδιο σε μια λανθασμένη θύρα, γι 'αυτό και ο έλεγχος των συνδέσεών σας είναι καθοριστικής σημασίας για τον προσδιορισμό της αιτίας της απώλειας σήματος. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν κατά τη σύνδεση καλωδίων . Από την πηγή έως την οθόνη, συνδέστε πάντα την έξοδο προς την είσοδο και, όταν είναι δυνατόν, ταιριάζουν τα χρώματα στο τέλος του καλωδίου με την είσοδο. Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι σωστά προσαρμοσμένα και ότι οι συνδέσεις είναι ασφαλείς.
  3. Είναι η τηλεόρασή σας συντονισμένη με το σωστό κανάλι και τη σωστή πηγή εισόδου;

    Η τηλεόρασή σας θα πρέπει να συντονίζεται στο κανάλι 3 εάν το κιβώτιο μετατροπέα DTV είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση με ομοαξονικό καλώδιο . Εάν χρησιμοποιείτε σύνθετο καλώδιο RCA, τότε πιθανόν να χρειαστεί να μετατρέψετε την τηλεόραση στο κανάλι AUX / Video. Αν το κιβώτιο μετατροπέα DTV έχει διακόπτη καναλιού που αλλάζει μεταξύ καναλιών 3 και 4, βεβαιωθείτε ότι έχετε γυρίσει στο ίδιο κανάλι με το οποίο συντονίζεται η τηλεόρασή σας.
  1. Διαμορφώσατε σωστά το κιβώτιο μετατροπέα DTV;

    Πρέπει να εκτελέσετε μια σάρωση καναλιών μετά τη σύνδεση του πλαισίου μετατροπέα DTV. Εάν δεν κάνετε σάρωση για κανάλια, τότε το κιβώτιο μετατροπής DTV δεν θα εμφανίσει κανένα τοπικό κανάλι. Η σάρωση είναι μέρος του συστήματος μενού του κουτιού μετατροπέα DTV, οπότε χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριό σας για να μεταβείτε στο μενού και να εκτελέσετε τη σάρωση.
  2. Είναι η κεραία ευθυγραμμισμένη σωστά ή στην καλύτερη θέση;

    Υπάρχουν πολλά προβλήματα που συνδέονται με μια ψηφιακή λήψη που εξηγείται πιο βαθιά σε ένα άρθρο σχετικά με την απώλεια της λήψης . Για παράδειγμα, οι πύργοι εκπομπής μπορεί να έχουν αλλάξει θέσεις ή το σημείο στον πύργο από το οποίο μεταδίδεται το σήμα θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο και επομένως να μη μετακινείται τόσο μακριά ή η συχνότητα του σήματος θα μπορούσε να αλλάξει. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να επηρεάσει την εγκατάσταση της κεραίας σας και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί.
    1. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων με ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV. Εάν ακολουθήσατε τα προηγούμενα βήματα, τότε έχετε ήδη εκτελέσει άλλη σάρωση καναλιού στο κιβώτιο μετατροπέα DTV και πιθανότατα να πάρετε κάποιο είδος τηλεοπτικού σήματος. Εάν ακόμα δεν διαθέτετε όλα τα κανάλια σας - ακόμα κι αν λείπει ένα κανάλι, τότε η πηγή μπορεί να είναι πολύ καλή για την κεραία σας.
    2. Για χρήστες εξωτερικής κεραίας, ένας ιστότοπος που ονομάζεται AntennaWeb μπορεί να κάνει συστάσεις σχετικά με τις σωστές κεραίες για χρήση και την κατεύθυνση που προέρχονται από τα σήματα από διαφορετικούς σταθμούς. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τον τρόπο χρήσης της φόρμας της AntennaWeb . Θα μπορείτε να δείτε πώς θα πρέπει να ευθυγραμμίσετε την κεραία σας για να λάβετε ψηφιακά σήματα . Θα σας δείξει επίσης τον καλύτερο τύπο κεραίας για την περιοχή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να μάθετε αν έχετε ακόμα τη σωστή κεραία.
    3. Αν χρησιμοποιείτε εσωτερική κεραία, τότε η καλύτερη μου πρόταση είναι να αγοράσετε μια κεραία σχεδιασμένη για την ψηφιακή λήψη - ειδικά εάν χρησιμοποιείτε σήμερα μια κατευθυντική κεραία όπως τα αυτιά κουνελιών. Οι κεραίες που έχουν σχεδιαστεί για ψηφιακή τηλεόραση είναι επίπεδες και θα πρέπει να έχουν ενίσχυση μέχρι περίπου 14db. Η κεραία πρέπει να είναι πολλαπλών κατευθύνσεων. Ένα παράδειγμα κεραίας σχεδιασμένου για ψηφιακή λήψη είναι το ANT1500 της RCA .