Οι δέκτες Home Cinema Pioneer VSX-831 και VSX-1131

Υπάρχουν τόσοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου που είναι συχνά δύσκολο να επιλέξουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η Pioneer είναι ένα εμπορικό σήμα που σίγουρα προσφέρει κάποιες καλές επιλογές και τα VSX-831 και VSX-1131 είναι δύο παραδείγματα που προσφέρουν μια καλή αξία για όχι πολλά χρήματα.

Και οι δύο δέκτες έχουν πολλά κοινά, καθώς μοιράζονται την ίδια φυσική σχεδίαση και εύχρηστη εγκατάσταση μενού στην οθόνη και το λειτουργικό σύστημα, αλλά μέσα στα γραφεία τους, υπάρχουν παραλλαγές στις επιλογές ρύθμισης και στη λειτουργία.

Το VSX-831

Το VSX-831 απευθύνεται σε περισσότερους χρήστες που αναζητούν έναν παραδοσιακό δέκτη οικιακού κινηματογράφου 5.1 καναλιών, ο οποίος παρέχει κάποια επιπλέον προνόμια που βρίσκονται συνήθως σε μοντέλα με υψηλότερες τιμές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που προσφέρει.

Το VSX-1131

Το VSX-1131 προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες του VSX-831, αλλά το καταλαμβάνει μια εγκοπή με πρόσθετη ισχύ εξόδου και περισσότερες επιλογές αποκωδικοποίησης ήχου και ηχείων. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Η κατώτατη γραμμή

Παρόλο που τα VSX-831 και VSX-1131 προσφέρουν πολλά για τους καταναλωτές (ακόμη και τα VSX-831 με χαμηλότερες τιμές διαθέτουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως ασύρματη δυνατότητα πολλαπλών δωματίων και συμβατότητα με σήματα βίντεο 4Κ που περιέχουν πληροφορίες HDR) Σημαντικό να σημειωθεί ότι αν έχετε παλαιότερα στοιχεία πηγής, μόνο το VSX-1131 παρέχει είσοδο βίντεο συνιστωσών (αλλά δεν υπάρχει έξοδος - μετατρέπεται σε HDMI) και κανένας δέκτης δεν παρέχει συνδέσεις S-Video ή συνδέσεις εισόδου / εξόδου 5.1 / 7.1 καναλιών . Επίσης, αν και υποστηρίζεται HDR, περιορίζεται σε HDR10 - δεν είναι διαθέσιμη η μετάδοση Dolby Vision.

Από την άλλη πλευρά, παρόλο που υπάρχουν κάποιες επιλογές συνδεσιμότητας για την έλλειψη παλαιότερης ταχύτητας, αν αυτό δεν είναι παράγοντας στην περίπτωσή σας, τα Pioneer VSX-831 και VSX-1131 είναι σίγουρα δύο επιλογές δέκτη οικιακού κινηματογράφου που παρέχουν μεγάλη ευελιξία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πολλών καταναλωτών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους δύο δέκτες (υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα καλύπτω σε αυτό το άρθρο), ανατρέξτε στις Επίσημες σελίδες προϊόντων VSX-831 και VSX-1131.