Επισκόπηση της μορφής ήχου surround DTS: X

Απολαύστε τον εντυπωσιακό ήχο surround με το DTS: X

Το DTS: X είναι μια εντυπωσιακή μορφή surround ήχου που ανταγωνίζεται απευθείας με το Dolby Atmos και το Auro 3D Audio . Και οι τρεις μορφές απεικονίζουν την εξέλιξη του περιβάλλοντος ήχου για το περιβάλλον κινηματογράφου και οικιακού κινηματογράφου. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς ταιριάζει το DTS: X.

MDA - Πολυδιάστατος ήχος

Το DTS: X έχει τις ρίζες του με τα εργαστήρια SRS (αφού απορροφήθηκαν από το DTS και στη συνέχεια από το Xperi), τα οποία ανέπτυξαν την τεχνολογία surround ήχου βασισμένη σε αντικείμενα υπό την ομπρέλα MDA (Πολυδιάστατη ήχος). Η βασική πτυχή του MDA είναι ότι τα ηχητικά αντικείμενα δεν χρειάζεται να συνδέονται με συγκεκριμένα κανάλια ή ηχεία, αλλά να αντιστοιχίζονται σε μια θέση σε χώρο 3 διαστάσεων.

Χρησιμοποιώντας την υποδομή MDA (η οποία είναι ελεύθερη για την κινηματογραφική βιομηχανία και τη βιομηχανία ήχου / εικόνας), οι δημιουργοί περιεχομένου διαθέτουν ένα εργαλείο ανοιχτού τύπου για την ανάμειξη ήχου που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία διαφορετικών μορφών τελικού χρήστη. Για παράδειγμα, ο ήχος για τους Avengers: Age of Ultron αναμίχθηκε χρησιμοποιώντας MDA για έξοδο στη μορφή ήχου IMAX.

Χρησιμοποιώντας το MDA για δημιουργία και το DTS: X ως μορφή εξόδου, οι μίκτες / μηχανικοί ήχου διαθέτουν ένα εργαλείο στο οποίο κάθε ηχητικό αντικείμενο (το οποίο μπορεί να προσθέσει μέχρι και εκατοντάδες σε μερικές ταινίες) μπορεί να είναι χωριστά (ή ομαδοποιημένο σε μικρές συστάδες) συγκεκριμένο σημείο στο διάστημα, ανεξάρτητα από την εκχώρηση καναλιού ή τη διάταξη των ηχείων.

Κατά την αναπαραγωγή, η ακρίβεια και η εμβάθυνση της ακρίβειας της τοποθέτησης του ηχητικού αντικειμένου, τα περισσότερα κανάλια και τα ηχεία είναι στη θέση του, αλλά μπορείτε ακόμα να αποκομίσετε ωφέλιμα οφέλη από το DTS: X που κωδικοποιεί ακόμη και μια μέτρια ρύθμιση 5.1 ή 7.1 καναλιών . Φυσικά, πρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αναμεμειγμένο / εξειδικευμένο χρησιμοποιώντας εργαλεία MDA και παραδίδεται από το DTS: X επίσης.

DTS: X & # 43; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αυτή η εφαρμογή φέρνει DTS: X σε κινηματογράφους. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις υλικού και λογισμικού, το DTS: X είναι προσαρμόσιμο σε διάφορες ρυθμίσεις ομιλητών για κινηματογραφικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί ήδη να έχουν ρυθμιστεί για το Dolby Atmos (επίσης αντικείμενα) ή το Barco Auro 11.1 εμπνευσμένη μορφή ήχου surround.

Το DTS: X μπορεί να "αποκαταστήσει" την κατανομή του ήχου σύμφωνα με τη διάταξη των ηχείων που είναι διαθέσιμη. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που οι ιδιοκτήτες του θεάτρου πρέπει να προσθέσουν ένα διακομιστή περιεχομένου και να κάνουν κάποια τσιμπήματα για να κερδίσουν την πιστοποίηση DTS: X, το συνολικό κόστος προσθήκης του DTS: X σε εμπορικούς κινηματογράφους δεν αποτελεί σημαντικό οικονομικό βάρος.

Το DTS: X υλοποιείται από πολλές αλυσίδες κινηματογραφικών ταινιών στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Cinemas Carmike, του Regal Entertainment Group, των θεατρικών συγκροτημάτων Epic, των κλασικών κινηματογράφων, των θεάτρων Muvico, των θεάτρων iPic και των θεάτρων UEC.

DTS: X & # 43; AVRs:

Το DTS: X δεν είναι μόνο για εμπορικούς κινηματογράφους, αλλά χρησιμοποιείται και στο περιβάλλον του home theater. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

DTS: X Κωδικοποίηση και συμβατότητα προς τα πίσω

Το DTS: X είναι συμβατό με οποιοδήποτε δέκτη οικιακού κινηματογράφου που ενσωματώνει αποκωδικοποιητές DTS Digital Surround ή DTS-HD Master Audio .

Εάν αναπαράγετε δίσκο Blu-ray Disc (κωδικοποιημένο με DTS: X) που μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε Blu-ray Disc ή Ultra HD Blu-ray player που έχει τη δυνατότητα εξόδου bitstream DTS μέσω HDMI με δέκτη συμβατό με DTS: X , θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στο πλήρως εμβληματικό soundtrack με κωδικοποίηση DTS: X.

Ωστόσο, εάν ο δέκτης σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DTS: X, δεν υπάρχει πρόβλημα, το bitstream εξακολουθεί να περιέχει τις επιλογές DTS-HD Master Audio και DTS Digital Surround, αλλά δεν θα έχετε το πιο συναρπαστικό αποτέλεσμα που έχει το DTS: Χ παρέχει. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη συλλογή σας DTS: X Blu-ray Disc και να παραλάβετε έναν δέκτη συμβατό με DTS: X στη δική σας χρονική γραμμή.

Ελέγξτε μια τρέχουσα λίστα δίσκων Blu-ray Blu-ray και Ultra HD Blu-ray με κωδικοποίηση DTS: X.

Για δέκτες οικιακού κινηματογράφου που ενσωματώνουν DTS: X, συμπεριλαμβάνεται και μια μορφή σύντροφος: DTS Neural: X. Το DTS Neural: Το X προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ακούσουν περιεχόμενο Blu-ray και DVD χωρίς κωδικοποίηση DTS: X με πληρέστερο τρόπο που μπορεί να προσεγγίσει το ύψος και την ευρεία πληροφορία του DTS: X, απλά δεν είναι τόσο ακριβής. DTS Neural: Το X μπορεί να αναδείξει πηγές 2, 5.1 και 7.1 καναλιών.

Ευελιξία διαμόρφωσης καναλιού και ηχείων

Το DTS: X είναι το agnostic διάταξης καναλιών και ηχείων. Παρόλο που το DTS: X για οικιακό θέατρο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιείται βέλτιστα με διάταξη καναλιών και ηχείων 11,1 (ή 7.1.4 σε όρους Dolby Atmos), το DTS: X θα μετατοπίσει τη διανομή ήχου σύμφωνα με το σύστημα καναλιών και ηχείων που έχει δουλεύω με.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το ελικόπτερο υποτίθεται ότι προέρχεται από το επάνω δεξί μέρος του ηχητικού πεδίου, το DTS: X θα τοποθετήσει το ελικόπτερο σε αυτό το χώρο όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια συγκεκριμένη διάταξη ηχείων, ακόμη και αν δεν υπάρχουν ηχεία ύψους έχοντας ηχεία ύψους οδηγεί σε ακριβέστερη τοποθέτηση του ήχου).

Ορισμένοι αμφισβητούν την ακρίβεια του DTS: X σε μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει κατακόρυφα καυστήρα αντί για ομιλητές ύψους οροφής / οροφής, που μπορεί ήδη να αποτελούν τμήμα ενός υπάρχοντος Dolby Atmos ή Auro 3D Audio VOG (Voice of God - ) ρύθμιση ηχείων. Ωστόσο, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα εάν ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου εκτελεί το DTS: X που αντικατοπτρίζει σωστά. Ούτε η εγκατάσταση δεν πρέπει να αποτελεί μια παράλογη πρόκληση στην παραγωγή της επιδιωκόμενης εμπειρίας περιπετειώδους ήχου.

Έλεγχος ακριβούς διαλόγου

Εκτός από την τοποθεσία, το DTS: X παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου των επιπέδων έντασης κάθε αντικειμένου ήχου. Φυσικά, με έως και εκατοντάδες ηχητικά αντικείμενα σε μια δεδομένη μουσική ταινία, αυτό προορίζεται κυρίως για την πρωτότυπη επεξεργασία του ήχου και τη διαδικασία μίξης, και όχι μετά το γεγονός σε ένα οικιακό σύστημα. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες μπορούν να παρασχεθούν στον καταναλωτή με τη μορφή ελέγχου διαλόγου.

Στο DTS: X, ο έλεγχος διαλόγου είναι κάτι περισσότερο από το να μπορείς να ελέγχεις την ένταση του κεντρικού καναλιού σου , καθώς το κεντρικό κανάλι μπορεί επίσης να περιέχει και άλλα στοιχεία ήχου που ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν μαζί με το παράθυρο διαλόγου.

Με το DTS: X, ο μίκτης ήχου έχει τη δυνατότητα να απομονώνει το παράθυρο διαλόγου ως ξεχωριστό αντικείμενο. Εάν ο μίκτης ήχου αποφασίσει περαιτέρω να διατηρήσει το αντικείμενο αυτό ξεκλειδωμένο μέσα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι περιεχομένου και ο κατασκευαστής του δέκτη οικιακού κινηματογράφου αποφασίσει να συμπεριλάβει μια λειτουργία επιπέδου μόνο διαλόγου στον δέκτη που είναι μέρος της εφαρμογής DTS: X του δέκτη, τότε ο χρήστης έχει την ικανότητα να προσαρμόζει το αντικείμενο διαλόγου κεντρικού καναλιού εντελώς ανεξάρτητο από τα άλλα επίπεδα καναλιών, προσθέτοντας περισσότερη ευελιξία στην ακρόαση.

Επιλογές δέκτη οικιακού κινηματογράφου

Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου DTS: X είναι πλέον συνηθισμένοι από μάρκες, όπως Denon, Marantz, Onkyo, Pioneer, Yamaha, κλπ ...

Για παραδείγματα δέκτες οικιακού κινηματογράφου DTS: X, ανατρέξτε στις επιλογές μας για τους Καλύτερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, που κοστίζουν από $ 400 έως $ 1.299 και $ 1.300 και πάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρόλο που οι περισσότεροι δέκτες οικιακού κινηματογράφου 2017 και νεότεροι δέκτες οικιακού κινηματογράφου έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα DTS: X, για πολλούς δέκτες μοντέλου 2016, μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσετε μια δωρεάν ενημέρωση υλικολογισμικού για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Εάν ο δέκτης σας εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης ή επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών του κατασκευαστή για λεπτομέρειες.

DTS ακουστικά: X

Μια παραλλαγή του DTS: X υλοποιείται στο κινητό περιβάλλον μέσω ακουστικών DTS: X. Η εφαρμογή Ακουστικά: Χ επιτρέπει σε κάθε ακροατή, με οποιοδήποτε ζευγάρι ακουστικών, να ακούει οποιοδήποτε περιεχόμενο, να βιώνει ένα πλήρως εμβληματικό ηχητικό πεδίο (φυσικά περιεχόμενο που αναμιγνύεται ειδικά για ακουστικά: το X θα είναι ακριβέστερο). Ακουστικά: Η δυνατότητα X είναι προσβάσιμη στον υπολογιστή σας, σε μια κινητή συσκευή όπως έξυπνα τηλέφωνα ή σε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που περιλαμβάνει την επιλογή DTS Headphone: X (εξαρτώμενη από τον κατασκευαστή).

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ακουστικό DTS: X στο άρθρο μας: Ακουστικός ήχος surround και στο επίσημο ακουστικό DTS: Σελίδα X.

Περισσότερα ακολουθούν...

Το DTS: X είναι επίσης διαθέσιμο σε μερικά soundbars υψηλής τεχνολογίας (ψάξτε για το λογότυπο DTS: X) και προγραμματίζεται περισσότερη υλοποίηση για τα τηλεοπτικά κανάλια και τα streaming environments, έτσι σίγουρα θα μείνετε συντονισμένα καθώς οι πληροφορίες συνεχίζονται.