Τι είναι το Network Media Player;

Απολαύστε τις βιβλιοθήκες φωτογραφιών, ταινιών και μουσικής των υπολογιστών σας στο σπίτι σας

Καθώς η ιδέα της κοινής χρήσης μέσων από το διαδίκτυο και τον υπολογιστή σας στο σπίτι σας γίνεται βασική, πολλοί άνθρωποι ακόμα δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.

Πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο "media player δικτύου". Για να προκαλέσουν μεγαλύτερη σύγχυση στους κατασκευαστές, μπορεί να δοθεί σε αυτή τη συσκευή διαφορετικά ονόματα όπως "ψηφιακό media player", "προσαρμογέας ψηφιακών μέσων", "media player", "extender media".

Τηλεοράσεις και εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου με πρόσθετες δυνατότητες για να βρείτε τα μέσα σας και να τα αναπαράγετε, προσθέστε περισσότερη σύγχυση. Αυτές οι συσκευές οικιακού κινηματογράφου μπορεί απλά να ονομάζονται "έξυπνη τηλεόραση" , "συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc με δυνατότητα Internet ή " δέκτης δικτύου ήχου / βίντεο "

Παρόλο που είναι βολικό να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες, τη μουσική και τις ταινίες στον υπολογιστή σας, δεν είναι πάντα η πιο ευχάριστη εμπειρία για να τις μοιραστείτε ενώ γεμίζετε γύρω από μια οθόνη. Όταν πρόκειται για οικιακή ψυχαγωγία, προτιμούμε συνήθως να κλαδεύουμε πίσω σε έναν καναπέ, μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη, να βλέπουμε ταινίες ή να μοιράζουμε φωτογραφίες καθώς ακούμε μουσική σε μεγάλα ηχεία πλήρους φάσματος. Μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου είναι μία λύση για να καταστεί αυτό δυνατό.

Βασικά χαρακτηριστικά ενός προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου

Δίκτυο - Εσείς (ή ο πάροχος διαδικτύου) έχετε δημιουργήσει ένα "οικιακό δίκτυο" για να επιτρέψετε σε όλους τους υπολογιστές του σπιτιού σας να μοιράζονται μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Το ίδιο δίκτυο καθιστά δυνατή την κοινή χρήση αρχείων και μέσων που είναι αποθηκευμένα σε έναν συνδεδεμένο υπολογιστή, προβάλλοντάς τα σε άλλους υπολογιστές, στην τηλεόρασή σας ή ακόμα και στο smartphone σας.

Μέσα - Αυτός είναι ο όρος που συνήθως χρησιμοποιείται για την αναφορά σε ταινίες, βίντεο, τηλεοπτικές εκπομπές, φωτογραφίες και αρχεία μουσικής. Ορισμένες συσκευές αναπαραγωγής μέσων δικτύου ενδέχεται να αναπαράγουν μόνο έναν τύπο μέσου, όπως αρχεία μουσικής ή φωτογραφιών.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι οι φωτογραφίες, τα βίντεο και η μουσική μπορούν να αποθηκευτούν σε διαφορετικούς τύπους αρχείων ή σε "μορφές". Όταν επιλέγετε ένα media player δικτύου, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αναπαράγει τους τύπους αρχείων που έχετε αποθηκεύσει στο Υπολογιστές.

Παίκτης - Ενώ ο ορισμός του "παίκτη" μπορεί να είναι προφανής σε εσάς, είναι μια σημαντική διάκριση για αυτό το είδος συσκευής. Η πρώτη λειτουργία ενός παίκτη είναι να συνδεθείτε με τους υπολογιστές ή άλλες συσκευές σας και να παίξετε τα μέσα που βρίσκει. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε τι παίζει σε μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων - στην οθόνη της τηλεόρασής σας και / ή να ακούσετε τον δέκτη ήχου / βίντεο οικιακού κινηματογράφου.

Οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου μεταδίδουν επίσης μουσική και φωτογραφίες από το διαδίκτυο, ενώ μερικές μπορούν επίσης να σας επιτρέψουν να κάνετε λήψη περιεχομένου και να το αποθηκεύσετε για αργότερα. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν χρειάζεται πλέον να περιηγείστε στον ιστό στον υπολογιστή σας για να απολαύσετε βίντεο από δημοφιλείς ιστότοπους όπως το YouTube ή το Netflix. να ακούσετε μουσική από την Πανδώρα, last.fm ή Ραψωδία. ή για να δείτε φωτογραφίες από το Flickr.

Πολλοί φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου συνδέονται με αυτές τις τοποθεσίες, κάνοντας απλά κλικ σε ένα εικονίδιο που μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη της τηλεόρασής σας όταν αυτή η πηγή είναι επιλεγμένη (ή από την ίδια την τηλεόραση εάν είναι ήδη ενεργοποιημένη στο δίκτυο).

Μονάδες αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή τηλεοράσεις και στοιχεία με ενσωματωμένους παίκτες μέσων δικτύου

Ορισμένοι κατασκευαστές κάνουν συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου που είναι αυτόνομες συσκευές. Η μόνη λειτουργία τους είναι η ροή μουσικής, ταινιών και φωτογραφιών από άλλες πηγές που αναπαράγονται στην τηλεόρασή σας και στο δέκτη ή ηχεία ήχου και εικόνας

Αυτοί οι αποκωδικοποιητές συνδέονται στο οικιακό σας δίκτυο, είτε ασύρματα είτε με καλώδιο ethernet. Είναι συχνά μικρές, περίπου το μέγεθος ενός παχέος μυθιστορήματος μυθιστόρημα.

Συγκρίνετε αυτές τις συσκευές αναπαραγωγής μέσων δικτύου με άλλα στοιχεία οικιακού κινηματογράφου που έχουν τη δυνατότητα ροής πολυμέσων από τους υπολογιστές και το δίκτυό σας ή από το διαδίκτυο.

Η λειτουργία αναπαραγωγής μέσων δικτύου μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε μια τηλεόραση ή άλλη συσκευή ψυχαγωγίας. Μεταξύ των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν απευθείας με υπολογιστές και δίκτυα είναι συνδεδεμένοι Blu-ray Disc players, δέκτες ήχου / βίντεο, TiVo και άλλοι ψηφιακοί εγγραφείς βίντεο και κονσόλες παιχνιδιών όπως το Playstation3 και το Xbox360.

Επιπλέον, μέσω των εφαρμογών που μπορούν να μεταφορτωθούν, οι ταινίες πολυμέσων που κατασκευάζονται από το Roku (κουτί, ρολό ραδιόφωνο, Roku TV), Amazon (FireTV, Fire TV Stick) και Apple (Apple TV) αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε υπολογιστές και διακομιστές μέσων.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι και οι δύο συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου και οι ταινίες πολυμέσων μπορούν επίσης να μεταφέρουν περιεχόμενο από το διαδίκτυο, μια ταινία πολυμέσων δεν μπορεί να κάνει λήψη και να αποθηκεύσει περιεχόμενο για αργότερα.

Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές συνδέονται σε σύνδεση Ethernet ή Wi-Fi.

Είναι όλοι για την κοινή χρήση

Μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου καθιστά αρκετά εύκολη την κοινή χρήση των μέσων σας, είτε από τον υπολογιστή σας είτε από το Internet, στο σπίτι σας. Είτε επιλέγετε μια ειδική συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου είτε μια συσκευή τηλεόρασης ή συσκευή οικιακού κινηματογράφου που έχει ενσωματωμένες αυτές τις δυνατότητες για να απολαύσετε τα πολυμέσα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ό, τι χρειάζεστε για να ρυθμίσετε σωστά το οικιακό σας δίκτυο, ώστε να λειτουργεί σωστά.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι ενώ οι Media Media Players μπορούν να μεταφέρουν περιεχόμενο τόσο από το διαδίκτυο όσο και από το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε τοπικές συσκευές, όπως υπολογιστές, Smartphones κ.λπ. ... μια συσκευή που φέρει την ένδειξη απλώς ως Media Streamer ως κουτί Roku), μπορεί να μεταφέρει περιεχόμενο μόνο από το διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όλοι οι Δίκτυο αναπαραγωγής μέσων είναι Media Streamers, αλλά οι Media Streamers δεν διαθέτουν όλες τις δυνατότητες που διαθέτει το Media Player Player.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαφορά μεταξύ του Network Media Player και του Media Streamer, διαβάστε το συνοδευτικό άρθρο μας: Τι είναι Media Streamer;

Αρχικό άρθρο που γράφτηκε από τον Barb Gonzalez - Ενημερώθηκε και επεξεργάστηκε από τον Robert Silva.