Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cortana για το Android

Πέρα από την Google βρίσκεται η τεχνογνωσία της τεχνητής νοημοσύνης των Windows

Ενώ αναπτύχθηκε πρώτα για προϊόντα της Microsoft, η Cortana είναι διαθέσιμη για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Android . Η Cortana, βέβαια, είναι ο ψηφιακός βοηθός της Microsoft που είναι εγκατεστημένος σε συσκευές Windows 10 και τις τελευταίες κονσόλες Xbox.

Μπορείτε να πάρετε την Cortana από το Google Play Store και να την χρησιμοποιήσετε ως βοηθός για βασική (και μερικές φορές όχι τόσο βασική) βοήθεια. Η Cortana, όπως το Google Now , αποδέχεται και κατανοεί τις φωνητικές εντολές για να θέτει συναγερμούς, να οργανώνει το ημερολόγιό σας, να επικοινωνεί με άλλους μέσω κειμένου και τηλεφώνου και να λαμβάνει πληροφορίες από τον ιστό, μεταξύ άλλων.

Για να πάρετε την Cortana, ξεκινήστε την εφαρμογή καταστήματος από το κινητό σας τηλέφωνο Android, αναζητήστε την Cortana και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση.

Πώς να ενεργοποιήσετε την Cortana

Αφού εγκαταστήσετε την Cortana, πατήστε το εικονίδιο για να το ρυθμίσετε. Θα σας ζητηθεί επίσης να συμφωνήσετε να παραχωρήσετε στην εφαρμογή πρόσβαση σε όλα τα είδη προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας σας. Θα χρειαστεί να συμφωνήσετε με αυτή τη ρύθμιση για την Cortana για να λάβετε οδηγίες και να σας ενημερώσουμε για προβλήματα κυκλοφορίας, να βρείτε το πλησιέστερο κινηματογράφο ή εστιατόριο, να αποκτήσετε καιρικές συνθήκες κ.ο.κ. Όταν σας ζητηθεί, φροντίστε να την ορίσετε ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή ψηφιακού βοηθού Android.

Επιπλέον, η Cortana θα ζητήσει άδεια πρόσβασης στα αρχεία σας (όπως φωτογραφίες, βίντεο, μουσική), το Ημερολόγιο, το ιστορικό αναζήτησης, το μικρόφωνο, η κάμερα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα. Θα θέλει να σας στείλει ειδοποιήσεις. Θα πρέπει να επιτρέψετε την πρόσβαση σε όλα, αν θέλετε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την Cortana.

Τέλος, θα πρέπει να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Microsoft . Αν δεν έχετε, θα πρέπει να περάσετε τη διαδικασία για να πάρετε μία. Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικές ακόμη ρυθμίσεις διεπαφής χρήστη και μια προσφορά που σας επιτρέπει να εργαστείτε μέσα από ένα γρήγορο σεμινάριο.

Για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Cortana για πρώτη φορά, χρησιμοποιήστε την αρχική συντόμευση με πατημένο πλήκτρο. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στην Cortana από την οθόνη κλειδώματος μετακινώντας το αριστερό.

Πώς να μιλήσετε με την Cortana

Μπορείτε να μιλήσετε με την Cortana μέσω του μικροφώνου του τηλεφώνου σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Cortana και πείτε "Γεια σου Cortana" για να πάρετε την προσοχή της. Θα σας ενημερώσει αν έχετε επιτύχει μια προτροπή που λέει ότι ακούει. Τώρα πείτε: "Πώς είναι ο καιρός;" και να δούμε τι προσφέρει. Αν η Cortana δεν σας ακούσει να λέτε "Hey Cortana" ή να ακούσετε το αίτημά σας (ίσως επειδή υπάρχει υπερβολικός θόρυβος περιβάλλοντος), πατήστε το εικονίδιο μικροφώνου μέσα στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, μιλήστε. Αν βρίσκεστε σε μια συνάντηση και δεν μπορείτε να μιλήσετε δυνατά στην Cortana, απλά πληκτρολογήστε το ερώτημα ή το αίτημά σας.

Για να μάθετε πώς να μιλάτε με την Cortana και να δείτε τι μπορεί να κάνει, δοκιμάστε αυτές τις εντολές:

Cortana Notebook και Ρυθμίσεις

Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις για την Cortana για να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εργαστεί. Παρόλο που η εμφάνιση της εφαρμογής θα αλλάξει πιθανότατα καθώς θα διαρκέσει ο καιρός και θα απελευθερωθούν νέες εκδόσεις, εντοπίστε τρεις οριζόντιες γραμμές ή ελλείψεις κοντά στο επάνω ή το κάτω μέρος της διασύνδεσης. Πατώντας αυτό θα πρέπει να πάτε στις διαθέσιμες επιλογές. Αν και υπάρχουν πολλά μέρη για εξερεύνηση, ας δούμε τα δύο: Notebook και Ρυθμίσεις .

Το Notebook είναι εκεί που ελέγχετε τι γνωρίζει η Cortana, κρατά και μαθαίνει για σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το πού ζείτε και εργάζεστε, τα γεγονότα στα οποία σας έχει προσκληθεί ή θέλετε να πάτε, νέα, αθλητικά και παρόμοια δεδομένα που σας ενδιαφέρουν και πολλά άλλα πράγματα, όπως το ιστορικό περιήγησης και τα περιεχόμενα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων σας. Η Cortana κάνει επίσης συστάσεις με βάση αυτές τις προτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένου του τόπου όπου μπορείτε να φάτε ή να παρακολουθήσετε μια ταινία.

Η Cortana μπορεί να σας πει εάν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στη συνήθη διαδρομή σας προς εργασία και σας παροτρύνει να φύγετε νωρίτερα αν ενεργοποιήσετε τις εφαρμοστέες ειδοποιήσεις. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις ώρες ήρεμη, αλλά υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές. Εξερευνήστε το δεδομένου ότι ο χρόνος επιτρέπει τη σωστή διαμόρφωση της Cortana.

Οι ρυθμίσεις είναι όπου αλλάζετε πώς φαίνεται η Cortana. Ίσως θέλετε μια συντόμευση στην Αρχική οθόνη ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Hey Cortana για να πάρετε την προσοχή της. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συγχρονίσετε τις ειδοποιήσεις με την Cortana στον υπολογιστή σας. Και πάλι, εξερευνήστε όλες αυτές τις ρυθμίσεις για να τις ρυθμίσετε ώστε να ανταποκρίνονται στις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Cortana

Ένας τρόπος για να ξεκινήσετε με την Cortana είναι να πατήσετε το εικονίδιο της εφαρμογής. Όπως σημειώνεται, μπορείτε να μιλήσετε ή να πληκτρολογήσετε για να επικοινωνήσετε μαζί της. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η επιλογή να εργαστείτε με τα διαθέσιμα εικονίδια πίσω από τα παρασκήνια. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την Ημέρα μου, όλες τις υπενθυμίσεις, τη νέα υπενθύμιση, τον καιρό, τη συνάντηση και τη νέα, αν και μπορεί να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να σπρώξετε προς τα αριστερά για να δείτε ακόμα περισσότερες επιλογές.

Για να μεταβείτε σε αυτά τα εικονίδια, πατήστε το τετράγωνο των εννέα κουκκίδων που είναι διαθέσιμες μέσα στην εφαρμογή. Πατήστε κάθε καταχώριση για να δείτε τις επιλογές, να τις διαμορφώσετε αν θέλετε και να κάνετε κλικ στο πλήκτρο Επιστροφή για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.

Ακολουθεί μια σύντομη ματιά σε μερικά από τα εικονίδια που θα βρείτε στην έκδοση Cortana:

Υπάρχουν πολλά άλλα χαρακτηριστικά, στα οποία θα έχετε πρόσβαση καθώς μπορείτε να πατήσετε κάθε μία από τις εννέα καταχωρίσεις εδώ.

Γιατί να επιλέξετε Cortana (ή Not)

Εάν είστε ευχαριστημένοι με το Google Assistant , πιθανότατα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε έως ότου εξελίσσεται η Cortana. Ο Βοηθός Google δημιουργήθηκε για το Android και η Cortana καθυστερεί στο παιχνίδι εδώ. Επιπλέον, ο Βοηθός Google έχει ήδη συνδεθεί εσωτερικά με όλες τις συμβατές εφαρμογές Google, οι οποίες έχουν ήδη ρυθμιστεί ώστε να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες σε εφαρμογές όπως το ημερολόγιο και το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και είναι προσαρτημένα στο Λογαριασμό σας Google. Αυτό κάνει την Google Assistant έξυπνη και αποτελεσματική επιλογή για χρήστες και συσκευές που βασίζονται στο Android.

Επιπλέον, κατά τη γνώμη μου, ο Βοηθός Google λειτουργεί καλύτερα από την Cortana (αυτή τη στιγμή) όταν πρόκειται για casual dialogue. Δοκίμασα και τα δύο ζητώντας κατευθύνσεις σε ένα συγκεκριμένο μέρος και ενώ ο Βοηθός Google ανέπτυξε αμέσως τους Χάρτες Google και τους προσέφερε αυτές τις οδηγίες, η Cortana ανέφερε πολλά μέρη που θα ήθελα και έπρεπε να επιλέξω ένα από αυτά. Επίσης, είχα καλύτερη τύχη να προγραμματίσω ένα ραντεβού με το Google Assistant από ό, τι έκανα με την Cortana.

Αν όμως είστε δυσαρεστημένοι με την απόδοση του τρέχοντος βοηθού σας, ή αν έχετε εντοπίσει τρύπες σε αυτό, η Cortana ίσως να μπορέσει να προχωρήσει λίγο. Η Cortana συνδέει καλά με πολλές εφαρμογές τρίτων όπως το Eventbrite και το Uber, οπότε αν δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε γύρω από αυτές τις εφαρμογές, δοκιμάστε την Cortana. Τα αποτελέσματα αναζήτησης της Cortana προέρχονται επίσης από τη μηχανή αναζήτησης της Bing της Microsoft, η οποία είναι πολύ ισχυρή.

Τελικά είναι προσωπική επιλογή και η Cortana αξίζει να δοκιμάσει για περίπου μια εβδομάδα. Δείτε αν σας αρέσει και το κάνετε, κρατήστε το και παρακολουθήστε ότι εξελίσσεται.