Πώς να χρησιμοποιήσετε το Notebook Cortana και τις λειτουργίες ρυθμίσεων

Αποκτήστε πρόσβαση στις εντολές της Cortana που την προσαρμόζουν για τις ανάγκες σας

Η Cortana είναι ψηφιακός βοηθός της Microsoft, όπως η Siri είναι η Apple ή η Alexa στο Amazon. Ανάλογα με την εμπειρία σας με τα Windows 10, ίσως ήδη γνωρίζετε λίγο πώς να χρησιμοποιήσετε την Cortana . Αν εξακολουθείτε να ρωτάτε τον εαυτό σας " Ποιος είναι η Cortana ", διαβάστε παρακάτω. Θα μάθετε αρκετά σχετικά με αυτήν καθώς περνάτε από τις επιλογές και τις ρυθμίσεις που περιγράφονται εδώ.

Τι είναι η Cortana (με λίγα λόγια);

Το Cortana είναι ένα εξατομικευμένο εργαλείο αναζήτησης, κάτι που ίσως έχετε ήδη ανακαλύψει από τη γραμμή εργασιών των Windows 10 ή στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge , αλλά είναι πολύ περισσότερο. Μπορεί να θέσει συναγερμούς και ραντεβού, να διαχειριστεί τις υπενθυμίσεις και να σας πει να φύγετε νωρίς για δουλειά εάν υπάρχει μεγάλη κίνηση. Μπορεί επίσης να σας μιλήσει και εσείς σε αυτήν, εάν η συσκευή είναι εξοπλισμένη με το κατάλληλο υλικό.

Η ερώτηση για την ενεργοποίηση της δυνατότητας φωνής Cortana εμφανίζεται την πρώτη φορά που πληκτρολογείτε κάτι στο παράθυρο "Αναζήτηση" στη γραμμή εργασιών. Αφού ενεργοποιηθεί, είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της. Αν δεν ανταποκρίνεται σε εσάς , υπάρχουν μερικά γρήγορα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

01 από 03

Ενεργοποιήστε τη Cortana και επιτρέψτε τη βασική λειτουργικότητα

Εικόνα 1-2: Προσαρμογή των ρυθμίσεων της Cortana για καλύτερη απόδοση. Joli Ballew

Η Cortana του παραθύρου χρειάζεται άδεια να κάνει κάποια πράγματα. Η Cortana πρέπει να γνωρίζει την τοποθεσία σας για να σας δώσει τον τοπικό καιρό, οδηγίες, πληροφορίες κυκλοφορίας ή πληροφορίες σχετικά με την κοντινότερη κινηματογραφική αίθουσα ή εστιατόριο. Αν επιλέξετε να μην ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, δεν θα είναι σε θέση να παρέχει αυτό το είδος λειτουργιών. Ομοίως, η Cortana χρειάζεται πρόσβαση στο ημερολόγιό σας για τη διαχείριση των ραντεβού σας και η πρόσβαση στις Επαφές για να σας στείλει υπενθυμίσεις σχετικά με γενέθλια και επετείους.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Cortana ως πραγματικό ψηφιακό βοηθό και να αποκομίσετε τα μέγιστα από αυτήν, θα θελήσετε να ενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες και άλλα.

Για να ενεργοποιήσετε τις βασικές ρυθμίσεις, αλλάξτε τις ρυθμίσεις αναζήτησης και άλλα:

  1. Κάντε κλικ στο εσωτερικό του παραθύρου αναζήτησης στη γραμμή εργασιών .
  2. Εάν σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε την Cortana, ακολουθήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στο Βήμα 1.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις που εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  4. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις και μετακινήστε τις εναλλαγές από το στοιχείο Ενεργοποιημένο σε Απενεργοποιημένο ή Απενεργοποιημένο σε Ενεργοποιημένο όπως επιθυμείτε ή τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο κατάλληλο πλαίσιο. Εδώ είναι μερικά για να εξετάσει:

    Ενεργοποιήστε την Αφήστε την Cortana να απαντήσει στο "Hey, Cortana "

    Έλεγχος Αφήστε την Cortana να έχει πρόσβαση στο Ημερολόγιο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματά μου και άλλα δεδομένα περιεχομένου όταν η συσκευή μου είναι κλειδωμένη

    Ενεργοποιήστε το Ιστορικό συσκευών μου

    Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ασφαλούς αναζήτησης όπως θέλετε (αυστηρή, μέτρια, απενεργοποιημένη)
  5. Κάντε κλικ οπουδήποτε εκτός των επιλογών μενού για να το κλείσετε. Οι ρυθμίσεις θα αποθηκευτούν αυτόματα.

Αφού διαμορφωθούν οι ρυθμίσεις όπως σας αρέσει, η Cortana θα αρχίσει να παρακολουθεί τις περιοχές στις οποίες έχει άδεια πρόσβασης και να δημιουργεί εικονικές σημειώσεις για τον εαυτό της σχετικά με το τι βρίσκει. Αργότερα, θα ενεργήσει με αυτές τις σημειώσεις όπως απαιτείται.

Για παράδειγμα, αν έχετε παραχωρήσει στην Cortana πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, όταν ανακοινώνει μια σημαντική ημερομηνία σε μία, μπορεί να σας υπενθυμίσει την ημερομηνία καθώς πλησιάζει ο χρόνος. Ομοίως, εάν η Cortana ξέρει πού εργάζεστε, μπορεί να σας συμβουλεύσει να φύγετε νωρίτερα αν ανακαλύψει ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση εκείνη την ημέρα και "σκέφτεται" ότι ίσως αργήσετε διαφορετικά.

Ορισμένες από αυτές τις υπενθυμίσεις εξαρτώνται από άλλες ρυθμίσεις, τις οποίες θα μάθετε για το επόμενο. Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αν και? καθώς χρησιμοποιείτε την Cortana θα μάθει όλο και περισσότερο για εσάς και η εμπειρία σας θα είναι ακόμα πιο προσωπική.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις στην περιοχή μενού της Cortana από το παράθυρο Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη στη γραμμή εργασιών , κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις και στη συνέχεια πληκτρολογήστε Cortana στο παράθυρο αναζήτησης που εμφανίζεται. Κάντε κλικ στην επιλογή Cortana και τις ρυθμίσεις αναζήτησης κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης.

02 του 03

Το σημειωματάριο Cortana

Εικόνα 1-3: Το Notebook της Cortana διατηρεί τις προτιμήσεις σας. Joli Ballew

Η Cortana αποθηκεύει τις πληροφορίες που μαθαίνει σχετικά με εσάς και πολλές από τις προτιμήσεις που έχετε ορίσει στο Notebook της. Αυτός ο φορητός υπολογιστής έχει ήδη προεπιλεγμένες διάφορες επιλογές. Μία από τις επιλογές είναι ο καιρός. Αν δεν κάνετε αλλαγές σε αυτό που έχει διαμορφωθεί για αυτή την καταχώρηση, η Cortana θα παράσχει την πρόγνωση του καιρού για την πόλη σας κάθε φορά που κάνετε κλικ μέσα στο παράθυρο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών. Θα δείτε επίσης τους τίτλους ειδήσεων εκεί, μια άλλη προεπιλεγμένη διαμόρφωση.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι έχετε πλήρη έλεγχο σε ό, τι αποθηκεύεται στο Notebook και μπορείτε να περιορίσετε όσα μπορείτε να έχετε πρόσβαση ή να προσφέρετε στην Cortana με τις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, αυτές οι ρυθμίσεις επιτρέπουν επίσης στην Cortana να σας προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία εικονικού βοηθού και η μεγαλύτερη ελευθερία που αφήνετε στην Cortana να είναι πιο παραγωγική και χρήσιμη. Επομένως, είναι καλύτερο να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να δείτε πώς διαμορφώθηκε το Notebook και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις που θεωρείτε ότι είναι υπερβολικά επεμβατικές ή πολύ επιεικές, αν υπάρχουν.

Για πρόσβαση στο Notebook και πρόσβαση στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις:

  1. Κάντε κλικ στο εσωτερικό του παραθύρου αναζήτησης στη γραμμή εργασιών .
  2. Κάντε κλικ στις τρεις γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία της περιοχής οθόνης που προκύπτει.
  3. Κάντε κλικ στο Notebook .
  4. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε καταχώρηση για να δείτε τις επιλογές που εμφανίζονται στη συνέχεια. κάντε κλικ στο βέλος Επιστροφή ή στις τρεις γραμμές για να επιστρέψετε στις προηγούμενες επιλογές.

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες επιλογές στο Notebook περιλαμβάνουν:

Περάστε λίγο χρόνο εδώ κάνοντας αλλαγές όπως επιθυμείτε. Μην ανησυχείτε, δεν μπορείτε να χάλια τίποτα και μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο Notebook αν αλλάξετε γνώμη.

03 του 03

Εξερευνήστε άλλες ρυθμίσεις

Σχήμα 1-4: Το Notebook της Cortana έχει πολλές εκπλήξεις. Joli Ballew

Προτού προχωρήσετε σε κάτι άλλο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξερευνήσει όλες τις διαθέσιμες ρυθμίσεις και τις διαθέσιμες επιλογές από τις δύο παραπάνω περιοχές.

Για παράδειγμα, όταν κάνετε κλικ μέσα στο παράθυρο "Αναζήτηση" στη Γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Ρυθμίσεις", υπάρχει μια επιλογή στο επάνω μέρος που ονομάζεται "Μικρόφωνο". Υπάρχει ένας σύνδεσμος "Ξεκινώντας", ο οποίος σας καθοδηγεί στη διαδικασία της ρύθμισης του ενσωματωμένου μικροφώνου της συσκευής σας.

Παρομοίως, υπάρχει ένας σύνδεσμος σχετικά με το μέσο της κατεύθυνσης που ονομάζεται "Μάθετε πώς λέω," Hey Cortana ". Κάντε κλικ σε αυτό και εμφανίζεται ένας άλλος οδηγός. Εργαστείτε μέσα από αυτό και την Cortana θα γνωρίσετε τη φωνή σας και τον ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας σας. Αργότερα, μπορείτε να πείτε στην Cortana ότι θέλετε να σας απαντήσει μόνο αν λέτε "Hey, Cortana", αλλά κανένας άλλος.

Ελέγξτε ξανά με τις επιλογές για το Notebook. Το ένα ονομάζεται Δεξιότητες. Κάντε κλικ σε αυτό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η Cortana αν την αντιστοιχίσετε με συγκεκριμένες εφαρμογές. Υπάρχει μια εφαρμογή για το Fitbit σας, για παράδειγμα, όπως το OpenTable, iHeart Radio, Domino's Pizza, The Motley Fool, Headline News και άλλα.

Έτσι, περάστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε την Cortana και αφήστε τη να σας γνωρίσει. Μαζί, μπορείτε να κάνετε εκπληκτικά πράγματα!