Τι Roku είναι & πώς να το χρησιμοποιήσετε

Επεκτείνετε την εμπειρία προβολής της τηλεόρασής σας με το Roku

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα που μπορούν να προσθέσουν ροή στο Διαδίκτυο στην προβολή τηλεόρασης και την εμπειρία ακρόασης μουσικής και οι συσκευές Roku είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς. Άλλα περιλαμβάνουν το Google Chromecast και την τηλεόραση Amazon Fire .

Τι είναι Roku;

Ένα Roku είναι μια συσκευή (που κατασκευάζεται από την εταιρεία Roku), η οποία προβάλλει μέσα ενημέρωσης (εκπομπές, ταινίες και ακόμη και μουσική) από το διαδίκτυο στην τηλεόρασή σας. Οι συσκευές απαιτούν ελάχιστη ρύθμιση και σύνδεση στο Internet με τον ίδιο τρόπο που κάνει ο υπολογιστής σας. Οι συσκευές ροής πολυμέσων Roku ενσωματώνουν ένα λειτουργικό σύστημα (OS) που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται περιεχόμενο διαδικτυακής ροής.

Υπάρχουν τρεις τύποι συσκευών Roku:

Τα κανάλια Roku και οι εφαρμογές

Όλα τα προϊόντα Roku παρέχουν πρόσβαση σε έως και 4.500 κανάλια (εξαρτώμενη από τη θέση) του περιεχομένου ροής στο διαδίκτυο. Τα κανάλια κυμαίνονται από δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως το Netflix, το Vudu, το Amazon Instant Video, το Hulu, το Pandora, το iHeart Radio, σε εξειδικευμένα κανάλια όπως το Twit.tv, το Local News Nationwide, το Crunchy Roll, το Euronews και πολλά άλλα. Ακόμα και μεγάλα δίκτυα, όπως το NBC, έχουν τώρα εφαρμογές. (Η εφαρμογή Roku του NBC, παρεμπιπτόντως, σας επιτρέπει να ζείτε σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες .)

Ωστόσο, παρόλο που υπάρχουν πολλά δωρεάν κανάλια διαδικτυακής ροής, υπάρχουν και πολλά που απαιτούν επιπλέον χρεώσεις συνδρομής ή πληρωμής ανά προβολή για πρόσβαση στο περιεχόμενο. Για να είμαστε ξεκάθαροι, αγοράζετε τη συσκευή Roku και ίσως πρέπει ακόμα να πληρώσετε για τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Εκτός από τα κανάλια διαδικτυακής ροής, το Roku παρέχει επίσης πρόσθετες εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο, μουσικής και φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα σε Η / Υ ή διακομιστές πολυμέσων που μπορεί επίσης να συνδεθούν στο οικιακό σας δίκτυο.

Για μια πλήρη λίστα καναλιών και εφαρμογών, ανατρέξτε στη σελίδα του Roku What's On.

Πέρα από τη ροή, στις περισσότερες τηλεοράσεις Roku καθώς και σε κουτιά Roku, μπορεί να παρέχεται η δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο, μουσικής και αρχείων φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB. Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στα Streaming Sticks Roku.

Πώς να πάρετε το Roku Streaming Stick ή Box σας μαζί σας

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας το Roku Box ή το Streaming Stick σας όταν ταξιδεύετε. Όταν μένετε σε ένα ξενοδοχείο, στο σπίτι κάποιου άλλου ή ακόμα και σε ένα δωμάτιο dorm, θα πρέπει απλώς να συνδέσετε τη συσκευή Roku στη θύρα HDMI της τηλεόρασης. Θα χρειαστείτε επίσης πρόσβαση στο Wi-Fi .

Απλώς ακολουθήστε τις πρόσθετες οδηγίες αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και θα είναι καλό να πάτε. Για τα κουτιά Roku, μην ξεχάσετε να συσκευάσετε ένα καλώδιο HDMI ή ethernet μόνο σε περίπτωση που χρειαστείτε ένα!

Η εφαρμογή Mobile Roku

Η Roku παρέχει επίσης μια εφαρμογή για κινητά για συσκευές iOS και Android που επιτρέπουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Η εφαρμογή για κινητά παρέχει τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης καθώς και την αναπαραγωγή διαφόρων κατηγοριών μενού που αποτελούν μέρος του κύριου συστήματος μενού της οθόνης Roku TV, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τις συσκευές Roku απευθείας από το τηλέφωνό σας.

Για τις τηλεοράσεις Roku, η εφαρμογή για κινητά ελέγχει και τις λειτουργίες ροής και τηλεόρασης στο Internet, όπως η επιλογή εισόδου, η σάρωση καναλιών OTA και οι ρυθμίσεις εικόνας και ήχου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone ή tablet για να στείλετε βίντεο και φωτογραφίες από το τηλέφωνο σε ένα κουτί Roku, ραβδί συνεχούς ροής και να τα δείτε στην τηλεόρασή σας ή απευθείας από το τηλέφωνο σε μια τηλεόραση Roku.

Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά του smartphone σας για να ακούσετε προσωπικά το περιεχόμενο στο οποίο έχετε πρόσβαση στη συσκευή σας Roku.

Ρύθμιση συσκευής Roku

Μόλις πάρετε μια συσκευή Roku, η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη:

Στο τέλος της διαδικασίας εγκατάστασης, θα εμφανιστεί το Μενού Home Roku και θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία της συσκευής και στην επιλογή καναλιών / εφαρμογών.

Χαρακτηριστικά ευκολίας

Μόλις πάρετε μια συσκευή Roku και να λειτουργήσει, εδώ είναι μερικά μεγάλα χαρακτηριστικά ευκολία που μπορείτε να επωφεληθείτε.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά για τους ιδιοκτήτες TV Roku με κεραίες

Για όσους επιλέγουν μια τηλεόραση Roku και, εκτός από τη ροή, έχουν επίσης πρόσβαση σε τηλεοπτικά προγράμματα χρησιμοποιώντας μια συνδεδεμένη κεραία, το Roku προσφέρει μερικές πρόσθετες ανέσεις.

Ποια επιλογή Roku είναι καλύτερη για εσάς;

Το Roku παρέχει αρκετές επιλογές για την προσθήκη περιεκτικής ροής στο Internet στην προβολή τηλεόρασης και την εμπειρία ακρόασης μουσικής, αλλά ποια επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς;

Εδώ είναι μερικές δυνατότητες:

Τα προϊόντα Roku παρέχουν έναν πρακτικό και προσιτό τρόπο για να προσθέσετε streaming μέσω διαδικτύου ή να επεκτείνετε τις επιλογές streaming στο Internet, στην εμπειρία τηλεόρασης και θέασης στο σπίτι.