Παράδειγμα Χρήσεις της εντολής "Περισσότερα"

Σύντομη εισαγωγή

Η εντολή περισσότερο σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα ένα αρχείο κειμένου ή οποιοδήποτε τμήμα του. Έρχεται με όλες τις μεγάλες διανομές Linux και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση ή εγκατάσταση.

Παραδείγματα της περισσότερης εντολής

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί τη φόρτωση ολόκληρου του αρχείου στη μνήμη για την προβολή μέρους του. Επομένως, ξεκινά πιο γρήγορα σε μεγάλα αρχεία από τους συντάκτες.

Είναι παρόμοιο με το πιο προηγμένο πρόγραμμα λιγότερο , αλλά δεν παρέχει όλες τις επιλογές πλοήγησης και δεν μετακινείται προς τα πίσω τόσο αποτελεσματικά.

Για να ξεκινήσετε, απλά πληκτρολογήστε "more file-name" σε μια γραμμή εντολών (terminal), όπου το file-name θα είναι το όνομα του αρχείου που θέλετε να επιθεωρήσετε. Αυτό θα δείξει την αρχή του αρχείου, εμφανίζοντας όσες γραμμές μπορεί να κρατήσει η οθόνη. Για παράδειγμα

περισσότερα τραπέζια1

θα εμφανίσει την κορυφή του αρχείου "table1".

Μόλις το πρόγραμμα ξεκινήσει σε ένα συγκεκριμένο αρχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή διαστήματος για να μετακινηθείτε προς τα εμπρός μία σελίδα τη φορά ή το πλήκτρο "b" για να μετακινήσετε μια σελίδα πίσω. Πατώντας το πλήκτρο "=" θα εμφανιστεί ο τρέχων αριθμός γραμμής στο αρχείο.

Για να αναζητήσετε μια λέξη, έναν αριθμό ή ακολουθία χαρακτήρων, πληκτρολογήστε "/" ακολουθούμενο από τη συμβολοσειρά αναζήτησης ή την κανονική έκφραση.