Πώς να χρησιμοποιήσετε τις τεχνολογίες προσβασιμότητας της Apple TV

Η Apple TV φιλοξενεί μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία για να κάνει το σύστημα πιο εύκολο στη χρήση για άτομα με προβλήματα προσβασιμότητας, φυσικά ή οπτικά.

"Η νέα τηλεόραση της Apple σχεδιάστηκε με ενσωματωμένες βοηθητικές τεχνολογίες που επιτρέπουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαμβάνουν πλήρως την τηλεόραση. Αυτά τα ισχυρά αλλά εύχρηστα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας σας βοηθούν να περάσετε λιγότερο χρόνο προσαρμογής στην τηλεόρασή σας και να απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο ", λέει η Apple.

Αυτές οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν υποστήριξη Zoom, VoiceOver και Siri. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελεγκτές τρίτων με την Apple TV. Αυτός ο σύντομος οδηγός θα σας ξεκινήσει να χρησιμοποιείτε τις τεχνολογίες προσβασιμότητας που παρέχονται από το σύστημα.

Siri

Ένα κύριο εργαλείο είναι το Apple Siri Remote. Μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να κάνει όλα τα πράγματα για εσάς, όπως το άνοιγμα εφαρμογών, την παύση της αναπαραγωγής βίντεο, την εύρεση περιεχομένου και άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να υπαγορεύσετε στα πεδία αναζήτησης. Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές για το Siri .

Ρυθμίσεις προσβασιμότητας

Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτές τις χρήσιμες λειτουργίες στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα . Θα τα βρείτε ομαδοποιημένα σε τρεις κύριες κατηγορίες, Media, Vision, Interface. Εδώ είναι τι μπορεί να κάνει κάθε ρύθμιση:

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Closed Captions και SDH

Όταν αυτό είναι ενεργοποιημένο, η Apple TV θα χρησιμοποιεί κλειστές λεζάντες ή υπότιτλους για τους κωφούς και τους σκληρούς της ακοής (SDH) κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων, κάτι σαν ένα Blu-Ray player.

Στυλ

Αυτό το στοιχείο σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εμφανίζονται οι υπότιτλοι όταν εμφανίζονται στην οθόνη. Μπορείτε να επιλέξετε Μεγάλη, Προεπιλεγμένη και Κλασική εμφάνιση και να δημιουργήσετε τη δική σας εμφάνιση στο μενού Επεξεργασία στυλ (εξηγείται παρακάτω).

Περιγραφές ήχου

Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, η Apple TV θα αναπαράγει αυτόματα περιγραφές ήχου όταν είναι διαθέσιμες. Οι ταινίες που είναι διαθέσιμες για ενοικίαση ή αγοράζουν και είναι εφοδιασμένες με περιγραφές ήχου δείχνουν ένα εικονίδιο AD στο iTunes Store της Apple.

Οραμα

VoiceOver

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία χρησιμοποιώντας αυτή τη ρύθμιση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ταχύτητα και το βήμα της ομιλίας του VoiceOver. Το VoiceOver σάς ενημερώνει ακριβώς τι συμβαίνει στην οθόνη της τηλεόρασής σας και σας βοηθά να επιλέξετε εντολές.

Ανίπταμαι διαγωνίως

Μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, θα μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση από ό, τι συμβαίνει στην οθόνη μόλις πατήσετε την επιφάνεια Touch τρεις φορές. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο ζουμ πατώντας και σύροντας με δύο δάχτυλα και σύρετε την περιοχή μεγέθυνσης γύρω από την οθόνη χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγιστο επίπεδο ζουμ μεταξύ 2x έως 15x.

Διεπαφή

Εντονο Κείμενο

Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση της Apple TV μόλις ενεργοποιήσετε το έντονο κείμενο. Μόλις γίνει αυτό, όλο το κείμενό σας στο σύστημα Apple TV θα είναι τολμηρό, τόσο πιο εύκολο να το δείτε.

Αυξήστε την αντίθεση

Μερικοί χρήστες της Apple TV βρίσκουν το διαφανές υπόβαθρο στο σύστημά τους, καθιστώντας δύσκολο να βλέπεις λέξεις σωστά. Το εργαλείο αύξησης της αντίθεσης έχει ως στόχο να βοηθήσει σε αυτό, επιτρέποντάς σας να μειώσετε τη διαφάνεια και να αλλάξετε το στυλ εστίασης μεταξύ προεπιλογής και υψηλής αντίθεσης. Η υψηλή αντίθεση προσθέτει ένα λευκό περίγραμμα γύρω από το αντικείμενο που έχετε επιλέξει αυτήν τη στιγμή - για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε πολύ πιο εύκολα την εφαρμογή που έχετε επιλέξει στην Αρχική σελίδα.

Μειώστε την κίνηση

Όλα τα iOS (iPhone, iPad, Apple TV) που βασίζονται στο iOS διαθέτουν καλαίσθητα κινούμενα γραφικά που σας δίνουν την εντύπωση κίνησης πίσω από το παράθυρο όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Αυτό είναι υπέροχο αν σας αρέσει αυτό, αλλά εάν πάσχετε από ίλιγγο ή ευαισθησία κίνησης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει πονοκεφάλους. Ο έλεγχος Μείωση κίνησης σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτά τα στοιχεία κίνησης.

Υπάρχει επίσης η επιλογή Συντόμευση πρόσβασης . Αν βρεθείτε συχνά να τροποποιήσετε ή να αλλάξετε τις Ρυθμίσεις Προσβασιμότητας, ίσως να θέλετε να το ενεργοποιήσετε. Μόλις ενεργοποιήσετε τη συντόμευση, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε γρήγορα τις επιλεγμένες Ρυθμίσεις Προσβασιμότητας πατώντας το κουμπί Μενού στο Apple Siri Remote ( ή σε ισοδύναμο ) τρεις φορές.

Διακόπτης ελέγχου

Με μια συσκευή iOS που διαθέτει Apple TV Remote App , είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το Control Switch για να ελέγξετε την τηλεόρασή σας. Ο έλεγχος εναλλαγής σάς επιτρέπει να περιηγείστε σε αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη διαδοχικά, να επιλέξετε στοιχεία και να εκτελέσετε άλλες ενέργειες. Αυτό υποστηρίζει επίσης μια ποικιλία υλικού υποστήριξης Bluetooth που υποστηρίζει Bluetooth, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών πληκτρολογίων Bluetooth .

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ κλειστού λεζάντα

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ Closed Caption χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Edit Styles στο μενού Style. Πατήστε αυτό, επιλέξτε Νέο στυλ και δώστε στο στυλ ένα όνομα.

Γραμματοσειρές : Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι διαφορετικές γραμματοσειρές (Helvetica, Courier, Menlo, Trebuchet, Avenir και Copperplate). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε επτά διαφορετικά στυλ γραμματοσειράς, συμπεριλαμβανομένων των μικρών κεφαλαίων. Πατήστε Μενού για να επιστρέψετε στην προηγούμενη επιλογή.

Μέγεθος : Μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς να είναι Μικρό, Μεσαίο (προεπιλεγμένο), Μεγάλο και Πολύ μεγάλο.

Χρώμα: Ορίστε το χρώμα γραμματοσειράς ως Λευκό, Κυανό, Μπλε, Πράσινο, Κίτρινο, Ματζέντα, Κόκκινο ή Μαύρο, αυτό είναι χρήσιμο αν δείτε κάποια χρώματα καλύτερα από άλλα.

Ιστορικό : Χρώμα : Μαύρο από προεπιλογή, η Apple σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε Λευκό, Κυανό, Μπλε, Πράσινο, Κίτρινο, Ματζέντα ή Κόκκινο ως φόντο στις γραμματοσειρές.

Ιστορικό : Αδιαφάνεια: Τα μενού της Apple TV έχουν προκαθοριστεί σε 50% αδιαφάνεια, γι 'αυτό μπορείτε να δείτε μέσα από αυτά τα περιεχόμενα στην οθόνη. Μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά επίπεδα αδιαφάνειας εδώ.

Ιστορικό : Για προχωρημένους : Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την αδιαφάνεια κειμένου, το στυλ ακμής και τα κυριώτερα σημεία χρησιμοποιώντας τα προηγμένα εργαλεία.

Όταν δημιουργήσετε την τέλεια γραμματοσειρά σας, ενεργοποιήστε τη χρησιμοποιώντας το μενού στυλ, όπου θα δείτε το όνομά της να εμφανίζεται στη λίστα διαθέσιμων γραμματοσειρών.