Πώς να ανακτήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Με λίγη τύχη, μπορεί να το πιάσετε

Αν στείλετε ένα μήνυμα σε λάθος άτομο, ξεχάστε να προσθέσετε ένα σημαντικό συνημμένο ή διαφορετικά να κάνετε κάποιο λάθος που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που θα θέλατε να πάρετε πίσω, μπορεί να έχετε τύχη. Αν οι περιστάσεις είναι σωστές, μπορείτε να ανακαλέσετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Outlook παρέχει μια ενσωματωμένη δυνατότητα για όλες τις εκδόσεις της εφαρμογής που επιτρέπει την ανάκληση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την αντικατάσταση ενός μηνύματος, αν και υπάρχουν μερικές βασικές απαιτήσεις και προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Μάθετε πώς μπορείτε να αποσύρετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook καθώς και τι μπορεί ή δεν μπορεί να συμβεί όταν το κάνετε.

Απαιτήσεις

Για να ανακαλέσετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook, τόσο εσείς όσο και ο παραλήπτης σας πρέπει να χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διακομιστή Exchange και το Outlook ως πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και τα εξής πρέπει να είναι αληθινά.

Σημείωση : Όταν επιχειρείτε να αποσύρετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι το Outlook ενδέχεται να στείλει μια ειδοποίηση στον παραλήπτη που το κάνατε.

Πώς να ανακαλέσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook (και να το αντικαταστήσετε, αν επιθυμείτε)

Screenshot, το Microsoft Outlook.

Τα βήματα για την ανάκληση ή την αντικατάσταση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook είναι τα ίδια για όλες τις εκδόσεις από το 2002 προς τα εμπρός.

  1. Ανοίξτε το Outlook και μεταβείτε στο φάκελο Απεσταλμένα .
  2. Εντοπίστε το μήνυμα που θέλετε να ανακαλέσετε και κάντε διπλό κλικ στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να το ανοίξετε.

    Σημείωση : Η προβολή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο παράθυρο προεπισκόπησης δεν θα σας δώσει πρόσβαση στη λειτουργία ανάκλησης μηνυμάτων.
  3. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Μηνύματα . Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο βέλος Ενέργειες στο πλαίσιο Μετακίνηση και κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκληση του μηνύματος . Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Ανάκληση αυτού του μηνύματος.

    Σημείωση : Το παράθυρο διαλόγου μπορεί να εμφανίσει ένα μήνυμα που σας ειδοποιεί ότι ο παραλήπτης έχει ήδη λάβει ή μπορεί να έχει λάβει και να διαβάσει το αρχικό σας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  4. Επιλέξτε είτε το στοιχείο Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων αυτού του μηνύματος για την ανάκληση του μηνύματος είτε της επιλογής Διαγραφή αδιάγνωστων αντιγράφων και Αντικατάσταση με νέο μήνυμα για να αντικαταστήσετε το μήνυμα με ένα νέο μήνυμα.
  5. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο Tell me if Recall επιτυγχάνει ή αποτυγχάνει για κάθε παραλήπτη εάν θέλετε να λάβετε ειδοποίηση για τα αποτελέσματα.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  7. Τροποποιήστε το αρχικό μήνυμα αν έχετε επιλέξει την επιλογή Διαγραφή αντιγράφων και Αντικατάσταση με νέο μήνυμα και κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή .

Θα πρέπει να λάβετε ένα μήνυμα ειδοποίησης του Outlook σχετικά με την επιτυχία ή την αποτυχία της προσπάθειάς σας να αποσύρετε ή να αντικαταστήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πιθανά αποτελέσματα κατά την ανάκληση του Outlook Email

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που μπορεί να έχει ο παραλήπτης στη θέση του, εάν το αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ήδη διαβάσει και πολλούς άλλους παράγοντες, τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σας να ανακαλέσετε ένα μήνυμα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Ακολουθούν μερικά από τα πιθανά αποτελέσματα μιας ανάκλησης του Outlook.

Αυτά τα αποτελέσματα επίσης προκύπτουν εάν ο παραλήπτης μεταφέρει και τα δύο μηνύματα στον ίδιο φάκελο, είτε με μη αυτόματο τρόπο είτε χρησιμοποιώντας έναν κανόνα.

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε το Outlook σε μια κινητή συσκευή και επιχειρείτε να ανακαλέσετε ένα μήνυμα, η διαδικασία θα αποτύχει.

Καθυστέρηση της αποστολής μηνυμάτων

Η αποστολή ενός εσφαλμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι αντιπαραγωγική και ακόμη και ενοχλητική. Ενώ η δυνατότητα ανάκλησης του Outlook μπορεί να σας εξοικονομήσει, μπορείτε να ανακουφίσετε κάποιο άγχος, προγραμματίζοντας ή καθυστερώντας την αποστολή μηνυμάτων . Αυτό θα σας δώσει χρόνο για να αναγνωρίσετε λάθη ή να ενημερώσετε τις πληροφορίες προτού το email σας προσγειωθεί στα εισερχόμενα του παραλήπτη σας.