Δημιουργήστε και προσαρμόστε τις παλέτες εργαλείων του AutoCAD

Οι παλέτες εργαλείων είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης CAD εκεί έξω. Αν ψάχνετε να ορίσετε πρότυπα συμβόλων και στρώσεων , παρέχετε στο προσωπικό σας εύκολη πρόσβαση σε βοηθητικές εφαρμογές ή βάζετε μαζί ένα ωραίο σύνολο τυπικών λεπτομερειών, τότε η παλέτα εργαλείων είναι ο τόπος που θέλετε να ξεκινήσετε. Η παλέτα εργαλείων είναι μια ετικέτα ελεύθερης εκκίνησης που μπορείτε να εμφανίσετε στην οθόνη και να παραμείνετε ενεργή ενώ εργάζεστε στο σχέδιό σας, ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε κοινά σύμβολα, εντολές και τα περισσότερα άλλα εργαλεία που πρέπει να σχεδιάσετε. Σκεφτείτε το ως μια μεγάλη, κινητή, εύκολα προσαρμόσιμη γραμμή εργαλείων και δεν θα κάνετε λάθος.

01 του 06

Εργασία με ομάδες παλετών εργαλείων

James Coppinger

Τα προϊόντα AutoCAD συνοδεύονται από μια μεγάλη γκάμα εργαλείων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην παλέτα σας. Θα ποικίλουν, ανάλογα με το κάθετο προϊόν που εγκαθιστάτε, όπως Civil 3D, AutoCAD Electrical ή ακόμα και απλά AutoCAD "vanilla". Μπορείτε να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε την παλέτα εργαλείων χρησιμοποιώντας το κουμπί εναλλαγής στην καρτέλα Αρχική σελίδα του πλαισίου κορδέλας ή πληκτρολογώντας TOOLPALETTES στη γραμμή εντολών. Η παλέτα εργαλείων χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Ομάδες και Παλέτες.

Ομάδες : Οι ομάδες είναι δομές φακέλων κορυφαίου επιπέδου που σας επιτρέπουν να οργανώσετε τα εργαλεία σας σε τμήματα εύλογου μεγέθους. Στο παραπάνω παράδειγμα, η τυπική παλέτα AutoCAD έχει τμήματα για Αρχιτεκτονικά, Πολιτικά, Δομικά, κλπ. Σύμβολα και εργαλεία, ώστε να μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτό που χρειάζεστε. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας Ομάδες για να οργανώσετε τα πρότυπα της εταιρείας, να χρησιμοποιήσετε αυτά που διαθέτετε με την έκδοση του AutoCAD ή να τα συνδυάσετε και να τα συνδυάσετε. Θα σας εξηγήσω πώς να προσαρμόσετε τις παλέτες εργαλείων σας αργότερα σε αυτό το σεμινάριο.

02 του 06

Εργασία με παλέτες εργαλείων

James Coppinger

Παλέτες : Σε κάθε ομάδα, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές παλέτες (καρτέλες) που σας επιτρέπουν να υποδιαιρέσετε περαιτέρω και να διαρθρώσετε τα εργαλεία σας. Στο παραπάνω παράδειγμα, είμαι στο Civil Multiview Blocks Group ( Civil 3D ) και μπορείτε να δείτε ότι έχω παλέτες για αυτοκινητόδρομους, εξωτερικά έργα, τοπίο και οικοδόμηση αποτυπώσεων. Αυτός είναι ένας πολύ βολικός τρόπος περιορισμού του αριθμού των εργαλείων που εμφανίζονται στους χρήστες σας ανά πάσα στιγμή. Θα μπορούσατε να βάζετε όλες τις λειτουργίες σε μια ενιαία παλέτα φυσικά, αλλά πρέπει να μετακινηθείτε μέσα από αρκετές εκατοντάδες λειτουργίες για να βρείτε αυτό που θέλετε να νικήσει κάποιος με το σκοπό. Θυμηθείτε, θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν αυτό που χρειάζονται πιο γρήγορα. Με το σπάσιμο των εργαλείων σας σε οργανωμένες παλέτες, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την κατηγορία που χρειάζονται και να έχει μόνο μια μικρή ομάδα εργαλείων για να επιλέξει.

03 του 06

Χρησιμοποιώντας παλέτες εργαλείων

James Coppinger

Για να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο από την παλέτα, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ σε αυτό ή μπορείτε να το σύρετε / τοποθετήσετε στο αρχείο σας. Το ωραίο πράγμα για αυτά τα εργαλεία είναι ότι ως CAD Manager μπορείτε να ορίσετε όλες τις μεταβλητές για τη χρήση τους ακριβώς στην παλέτα έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να ανησυχούν για τις ρυθμίσεις, μπορούν απλά να κάνουν κλικ στο σύμβολο ή την εντολή και να την εκτελέσουν. Μπορείτε να ορίσετε αυτές τις επιλογές κάνοντας δεξί κλικ στο εργαλείο και επιλέγοντας την επιλογή "ιδιότητες". Στο παραπάνω παράδειγμα, έχω ρυθμίσει την ιδιότητα Layer για αυτό το σύμβολο στο C-ROAD-FEAT έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το ποια είναι η τρέχουσα στρώση όταν ο χρήστης εισάγει αυτό το σύμβολο στο σχέδιό του, θα τοποθετηθεί πάντα στο C- Στρώμα ROAD-FEAT. Όπως μπορείτε να δείτε, έχω πολλές άλλες ρυθμίσεις, όπως το χρώμα, τον τύπο γραμμής κλπ. Που μπορώ να προκαθορίσω για τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας όλων των εργαλείων μου, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτάται από τους χρήστες να επιλέγουν τις σωστές ρυθμίσεις.

04 του 06

Προσαρμογή των παλετών εργαλείων

James Coppinger

Η πραγματική ισχύς στις παλέτες εργαλείων έγκειται στη δυνατότητα προσαρμογής τους για τα σύμβολα και τις εντολές της εταιρείας σας. Η προσαρμογή των παλετών είναι πολύ απλή. Για να ξεκινήσετε, κάντε δεξί κλικ στη γκρίζα γραμμή τίτλου στο πλάι της παλέτας και επιλέξτε την επιλογή "Προσαρμογή παλέτες". Αυτό εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου (παραπάνω) που σας δίνει περιοχές για την προσθήκη νέων ομάδων και παλετών. Δημιουργείτε νέες παλέτες στην αριστερή πλευρά της οθόνης κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας "νέα παλέτα" και προσθέτοντας νέες ομάδες με τον ίδιο τρόπο στη δεξιά πλευρά. Προσθέτετε παλέτες στην ομάδα σας απλώς με σύρσιμο / απόθεση από το αριστερό παράθυρο στο δεξιό παράθυρο.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να "φωλιάζετε" τις ομάδες για να δημιουργήσετε δευτερεύουσες επιλογές διακλάδωσης. Το κάνω με τις τυπικές λεπτομέρειες της εταιρείας μας. Στο κορυφαίο επίπεδο, έχω μια ομάδα που ονομάζεται "Λεπτομέρειες" η οποία, όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτήν, εμφανίζει τις επιλογές για "Εξωραϊσμός" και "Αποστράγγιση". Κάθε υποομάδα περιέχει πολλές παλέτες για αντικείμενα που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα, όπως σύμβολα δέντρων, σύμβολα φωτισμού κ.λπ.

05 του 06

Προσθήκη εργαλείων στην παλέτα

James Coppinger

Αφού ορίσετε τη δομή σας για ομάδες και παλέτες, είστε έτοιμοι να προσθέσετε τα πραγματικά εργαλεία, τις εντολές, τα σύμβολα κ.λπ. που θέλετε να έχουν πρόσβαση οι χρήστες σας. Για να προσθέσετε σύμβολα, μπορείτε να τα σύρετε / αποθέσετε από το ανοιχτό σχέδιό σας ή, εάν εργάζεστε από μια τοποθεσία δικτύου με πρότυπα, μπορείτε να μεταφέρετε / αποθέσετε τα αρχεία που θέλετε από την Εξερεύνηση των Windows και να τα απελευθερώσετε στην παλέτα σας, το παραπάνω παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τυχόν προσαρμοσμένες εντολές ή αρχεία lisp που έχετε αναπτύξει με παρόμοιο τρόπο, απλά εκτελέστε την εντολή CUI και σύρετε / αποθέστε τις εντολές σας από ένα πλαίσιο διαλόγου στο άλλο.

Μπορείτε ακόμη και να σύρετε και να αποθέσετε τα σχεδιαζόμενα στοιχεία στην παλέτα σας. Αν έχετε μια γραμμή που σχεδιάζεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, με έναν συγκεκριμένο τύπο γραμμής που θέλετε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τακτικά, μπορείτε απλά να κάνετε drag / drop αυτό στην παλέτα σας και κάθε φορά που θέλετε να δημιουργήσετε μια γραμμή αυτού του τύπου, απλά κάντε κλικ σε αυτό και το AutoCAD θα εκτελέσει την εντολή γραμμής με όλες τις ίδιες παραμέτρους που έχετε ορίσει. Σκεφτείτε πόσο εύκολα θα μπορούσατε να σχεδιάσετε γραμμές δέντρων ή γραμμές κεντρικού δικτύου σε ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο με αυτόν τον τρόπο.

06 του 06

Κοινή χρήση των παλετών σας

James Coppinger

Για να μοιραστείτε τις προσαρμοσμένες παλέτες σας με όλους στην ομάδα CAD σας, αντιγράψτε το φάκελο που περιέχει τις παλέτες σε μια κοινή θέση δικτύου. Μπορείτε να βρείτε πού βρίσκονται οι παλέτες εργαλείων σας μεταβαίνοντας στη λειτουργία ΕΡΓΑΛΕΙΑ> ΕΠΙΛΟΓΕΣ και κοιτάζοντας τη διαδρομή "Θέση παλετών εργαλείων" όπως φαίνεται παραπάνω. Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Περιήγηση" για να αλλάξετε τη διαδρομή προς τη θέση κοινόχρηστου δικτύου που θέλετε να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Τέλος, θα θέλετε να βρείτε το αρχείο "Profile.aws" από το δικό σας σύστημα προέλευσης, όπως: C: \ Users \ YOUR NAME \ Application Data \ Autodesk \ C3D 2012 \ enu \ Support \ Profiles \ C3D_Imperial το προφίλ μου Civil 3D βρίσκεται και αντιγράψτε το στην ίδια θέση στο μηχάνημα κάθε χρήστη.

Εκεί το έχετε: απλά βήματα για τη δημιουργία μιας πλήρως προσαρμοσμένης παλέτας εργαλείων για τους χρήστες σας! Πώς εργάζεστε με παλέτες εργαλείων στην επιχείρησή σας; Οτιδήποτε θέλετε να προσθέσετε σε αυτή τη συνομιλία;