Τι είναι ένα αρχείο EDS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EDS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EDS είναι ένα αρχείο ηλεκτρονικού φύλλου δεδομένων. Αυτή η μορφή απλού κειμένου βασίζεται στο πρότυπο CANopen και χρησιμοποιείται για τον καθορισμό διαφόρων περιγραφικών και επικοινωνιακών δεδομένων για συσκευές υλικού , συνήθως σε συστήματα βιομηχανικής αυτοματοποίησης.

Τα αρχεία XDD είναι μια μορφή που βασίζεται σε XML που καθορίζεται στο πιο πρόσφατο πρότυπο CANopen και θα αντικαταστήσει τελικά τα αρχεία EDS.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο EditStudio χρησιμοποιεί επίσης αρχεία EDS, για αρχεία Project EditStudio. όπως και η συσκευή σύνθεσης ήχου Ensoniq SQ10, ως αρχεία εικόνας δίσκου Ensoniq SQ80.

Σημείωση: Τα αρχεία ηλεκτρονικού φύλλου δεδομένων αναφέρονται μερικές φορές ως αρχεία DeviceNet Rockwell Automation ή αρχεία ControlNet.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EDS

Τα αρχεία EDS μπορούν να προβληθούν, να δημιουργηθούν και να δοκιμαστούν με το πρόγραμμα CANeds, το οποίο περιλαμβάνεται στη δοκιμαστική έκδοση των CANoe.CANopen και CANalyzer.CANopen.

Ένα ελεύθερο πρόγραμμα γραμμής εντολών , που ονομάζεται CANchkEDS, είναι επίσης διαθέσιμο που μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα ενός αρχείου EDS. Το CANchkEDS περιλαμβάνεται ως μέρος του εργαλείου free CANeds.

Δεδομένου ότι τα αρχεία ηλεκτρονικού φύλλου δεδομένων είναι απλά αρχεία απλού κειμένου , μπορείτε ακόμη και να τα δείτε ως έγγραφα κειμένου χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Σημειωματάριο των Windows ή έναν από τους καλύτερους καταλόγους του Ελεύθερου Κειμένου .

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα αρχείο EDS στο RSLinx για χρήση με την οικογένεια ελεγκτών Logix5000.

Αν το αρχείο EDS σας έχει συσχετιστεί με το λογισμικό EditStudio του Mediachance, τότε μπορεί βεβαίως να ανοίξει με αυτήν την εφαρμογή.

Η μόνη εφαρμογή που γνωρίζω ότι θα ανοίξει τα αρχεία εικόνας Ensoniq SQ80 Disk Disk καλείται Ensoniq Disk Tools, αλλά δεν μπορώ να βρω έναν έγκυρο σύνδεσμο λήψης. Η εταιρεία Ensoniq ιδρύθηκε το 1982 και στη συνέχεια αγοράστηκε από την Creative Technology Ltd. το 1998, μετά την οποία διέκοψαν τη διαίρεση αυτή της εταιρείας και έληξαν την υποστήριξη των προϊόντων της.

Σημείωση: Επειδή υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο EDS, ένα από αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν κάνετε διπλό κλικ ή διπλό πάτημα του αρχείου, αλλά μπορεί να μην είναι αυτό που θα θέλατε να ανοίξετε το αρχείο. Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάξετε ποιο πρόγραμμα ανοίγει τα αρχεία EDS. Δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EDS

Ένα αρχείο EDS που έχει αποθηκευτεί στη μορφή αρχείου ηλεκτρονικού φύλλου δεδομένων μπορεί να ανοίξει με CANeds και στη συνέχεια να αποθηκευτεί στη μορφή DCF, XDD ή XDC, τα οποία, αντίστοιχα, είναι οι μορφές διαμόρφωσης συσκευής, CANopen Device Description και CANopen Device Configuration.

Επειδή η εφαρμογή EditStudio είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, μπορείτε να εξάγετε το έργο σας σε μορφή ταινίας, αλλά το ίδιο το αρχείο EDS χρησιμοποιείται μόνο για την αποθήκευση αρχείων που σχετίζονται με το συνολικό έργο, όχι για να κρατάτε τα δεδομένα βίντεο με τα οποία συνεργάζεστε. Με άλλα λόγια, μπορείτε να ανοίξετε ένα έργο (αρχείο EDS) στο EditStudio, αλλά δεν μπορείτε τεχνικά να αποθηκεύσετε το αρχείο EDS σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι ένα αρχείο EDS είναι διαφορετικό από ένα αρχείο ESD. Αν προσπαθείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο ESD σε μορφή WIM (Windows Imaging Format) ή ISO , ανατρέξτε στην ενότητα Τι είναι ένα αρχείο ESD; . Μια άλλη παρόμοια συντομογραφία είναι το EDT, το οποίο αντιπροσωπεύει το Ανατολικό Χρόνο - μετατρέπει τις ζώνες ώρας (EDT σε EST, κ.λπ.) με το TimeBie.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν δοκιμάσατε τους θεατές αρχείων EDS από τα παραπάνω ή ακόμα και εκτελέσατε το αρχείο EDS μέσω ενός εργαλείου μετατροπής και εξακολουθεί να μην ανοίγει, μπορεί να έχετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου.

Για παράδειγμα, αν και τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων χρησιμοποιούνται για αρχεία ESD , τα δύο πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (τα αρχεία ESD είναι τα αρχεία ηλεκτρονικών αρχείων λήψης των Windows). Ορισμένα άλλα παραδείγματα μορφών αρχείων που πιθανώς δεν ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο όπως τα αρχεία EDS περιλαμβάνουν EDI (Electronic Data Interchange), DES (DES / DESKTOP CAD), EDB (EDF) και EDF (Edificius Project).

Ωστόσο, αν είστε βέβαιοι ότι το αρχείο σας έχει την επέκταση αρχείου .EDS, προχωρήστε και ανοίξτε το με το Notepad ++ ακόμα κι αν δεν νομίζετε ότι πρόκειται για αρχείο κειμένου. Αυτό θα αναγκάσει το αρχείο να ανοίξει ως έγγραφο κειμένου. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες πληροφορίες μέσα στο κείμενο που να σας δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση σχετικά με τη μορφή του αρχείου και το πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει ή να το επεξεργαστεί.