Τι είναι ένα αρχείο MSG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MSG

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .MSG είναι πιθανότατα ένα αρχείο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook. Το πρόγραμμα Microsoft Outlook μπορεί να δημιουργήσει ένα αρχείο MSG που αφορά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα ραντεβού, μια επαφή ή μια εργασία.

Εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το αρχείο MSG ενδέχεται να περιέχει πληροφορίες μηνυμάτων όπως η ημερομηνία, ο αποστολέας, ο παραλήπτης, το θέμα και το κείμενο του μηνύματος (συμπεριλαμβανομένης της προσαρμοσμένης μορφοποίησης και των υπερσυνδέσμων), αλλά μπορεί απλώς να είναι στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες ραντεβού ή περιγραφή μιας εργασίας.

Αν το αρχείο MSG δεν σχετίζεται με το MS Outlook, μπορεί να είναι στη μορφή αρχείου Fallout Message. Τα τηλεοπτικά παιχνίδια Fallout 1 και 2 χρησιμοποιούν αρχεία MSG για τη διατήρηση μηνυμάτων παιχνιδιών και πληροφοριών διαλόγου σχετικά με τους χαρακτήρες.

Πώς να ανοίξετε αρχεία MSG

Το Microsoft Outlook είναι το κύριο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να ανοίξετε αρχεία MSG που είναι αρχεία μηνυμάτων Outlook Mail, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο το MS Outlook για να προβάλετε το αρχείο. Δωρεάν ανοιχτήρι, MSG Viewer, MsgViewer Pro και Email Open View Pro θα πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ.

Αν βρίσκεστε σε Mac, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Klammer ή το MailRaider. Το SeaMonkey θα πρέπει να μπορεί να βλέπει το αρχείο MSG όχι μόνο στα Windows, αλλά και στο Linux και το MacOS. Υπάρχει επίσης η εφαρμογή Klammer για iOS που μπορεί να ανοίξει αρχεία MSG σε αυτές τις συσκευές.

Ένα online πρόγραμμα προβολής αρχείων MSG που λειτουργεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα είναι το Free MSG EML Viewer της Encryptomatic. Απλά μεταφορτώστε το αρχείο σας εκεί για να δείτε ολόκληρο το μήνυμα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Το κείμενο μοιάζει ακριβώς όπως θα ήταν στο MS Outlook και οι υπερσύνδεσμοι μπορούν ακόμη να κάνουν κλικ.

Τα αρχεία μηνυμάτων Fallout βρίσκονται συνήθως στους \ text \ english \ dialog \ και \ text \ english \ game \ καταλόγους του παιχνιδιού. Παρόλο που χρησιμοποιούνται από το Fallout 1 και το Fallout 2, είναι πιθανό ότι δεν μπορείτε να ανοίξετε με μη αυτόματο τρόπο το αρχείο MSG σε αυτά τα προγράμματα (ίσως χρησιμοποιούνται αυτόματα από το παιχνίδι). Ενδέχεται, ωστόσο, να μπορείτε να προβάλετε τα μηνύματα ως έγγραφα κειμένου χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MSG

Το Microsoft Outlook μπορεί να μετατρέψει αρχεία MSG σε διαφορετικές μορφές αρχείων ανάλογα με τον τύπο του αρχείου MSG που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, αν είναι ένα μήνυμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο MSG σε TXT, HTML , OFT και MHT . Οι εργασίες μπορούν να μετατραπούν σε ορισμένες μορφές κειμένου, όπως RTF , επαφές σε εκδηλώσεις VCF και ημερολογίου με ICS ή VCS.

Συμβουλή: Αφού ανοίξετε το αρχείο MSG στο Outlook, χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως για να επιλέξετε μια κατάλληλη μορφή από το αναπτυσσόμενο μενού Αποθήκευση ως τύπου:.

Για να αποθηκεύσετε το αρχείο MSG σε PDF , EML , PST ή DOC , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν online μετατροπέα αρχείων Zamzar . Αφού το βοηθητικό πρόγραμμα μετατροπής αρχείων Zamzar εκτελείται σε απευθείας σύνδεση μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Το MSGConvert είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών για το Linux που μπορεί να μετατρέψει MSG σε EML.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τις επαφές σας σε μορφή που είναι χρησιμοποιήσιμη στο Excel ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το αρχείο MSG σε CSV , αλλά υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Εισαγάγετε τις επαφές στο Outlook μεταφέροντας και αποθέτοντας τα αρχεία .MSG απευθείας στην ενότητα Οι επαφές μου του προγράμματος. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Αρχείο> Άνοιγμα & Εξαγωγή> Εισαγωγή / Εξαγωγή> Εξαγωγή σε αρχείο> Τιμές διαχωρισμένες με κόμματα> Επαφές για να επιλέξετε πού να αποθηκεύσετε το νέο αρχείο CSV.

Είναι απίθανο η μετατροπή ενός αρχείου μηνύματος Fallout σε οποιαδήποτε άλλη μορφή να είναι χρήσιμη, αλλά πιθανόν να το κάνετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Απλά ανοίξτε το αρχείο MSG και στη συνέχεια επιλέξτε να το αποθηκεύσετε ως νέο αρχείο.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Η επέκταση αρχείου ".MSG" είναι αρκετά απλή και μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθεί από άλλα προγράμματα που δεν αναφέρονται παραπάνω. Είναι πιθανό, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε χρήση της επέκτασης αρχείου .MS είναι για κάποιο αρχείο μηνύματος. Δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, εάν τα παραπάνω προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν λειτουργούν για εσάς.

Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο είναι ότι ίσως να μην έχετε ένα αρχείο MSG. Ορισμένα προγράμματα χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιάζει με MSG και είναι γραμμένη σχεδόν ταυτόσημη, αλλά η μορφή αρχείου δεν έχει τίποτα να κάνει με ό, τι αναφέρθηκε παραπάνω.

Διπλά ελέγξτε την ορθογραφία επέκτασης αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο MGS ή κάτι άλλο που μοιάζει πολύ με ένα αρχείο μηνύματος. Τα αρχεία MGS μπορεί να μοιάζουν με αρχεία MSG αλλά είναι αντίγραφα MGCSoft Vector Shapes που χρησιμοποιούνται από το Equation Illustrator.