Ορίστε τους οδηγούς στο Adobe InDesign

Χρησιμοποιήστε τους οδηγούς χάρακα χωρίς εκτύπωση στα έγγραφά σας Adobe InDesign καθώς εργάζεστε για να διατηρείτε τα διάφορα στοιχεία ευθυγραμμισμένα και στις σωστές θέσεις. Οι οδηγοί χάρακα μπορούν να τοποθετηθούν σε μια σελίδα ή σε ένα χαρτόνι, όπου ταξινομούνται ως είτε οδηγοί σελίδων είτε οδηγοί διάδοσης. Οι οδηγοί σελίδας εμφανίζονται μόνο στη σελίδα όπου τις δημιουργείτε, ενώ οι διανεμημένοι οδηγοί καλύπτουν όλες τις σελίδες πολλαπλών σελίδων και το χαρτόνι.

Για να ορίσετε οδηγούς για ένα έγγραφο του InDesign, πρέπει να είστε στη λειτουργία Κανονικής προβολής, την οποία ρυθμίζετε στην προβολή> Λειτουργία οθόνης> Κανονική . Εάν οι χάρακες δεν είναι ενεργοποιημένοι στην πάνω και την αριστερή πλευρά του εγγράφου, ενεργοποιήστε τις χρησιμοποιώντας το στοιχείο Προβολή> Εμφάνιση χάρακας . Εάν εργάζεστε σε στρώματα, κάντε κλικ σε ένα συγκεκριμένο όνομα στρώματος στον πίνακα "Επίπεδα" για να τοποθετήσετε έναν οδηγό μόνο σε αυτό το επίπεδο.

Δημιουργήστε έναν οδηγό χάρακα

Τοποθετήστε το δρομέα είτε στον επάνω είτε στον πλευρικό χάρακα και σύρετε προς τα έξω στη σελίδα. Όταν φτάσετε στην επιθυμητή θέση, αφήστε τον κέρσορα να απελευθερώσει τον οδηγό σελίδας. Αν μεταφέρετε το δρομέα και τον οδηγό πάνω στο χαρτόνι αντί για μια σελίδα, ο οδηγός καλύπτει την εξάπλωση και γίνεται ένας οδηγός εξαπλώσεως. Από προεπιλογή, το χρώμα των οδηγών είναι ανοικτό μπλε.

Μετακίνηση οδηγού χάρακας

Εάν η θέση του οδηγού δεν είναι ακριβώς εκεί που το επιθυμείτε, επιλέξτε τον οδηγό και σύρετέ το σε μια νέα θέση ή εισάγετε τις τιμές X και Y γι 'αυτό στον πίνακα ελέγχου για να το επανατοποθετήσετε. Για να επιλέξετε έναν ενιαίο οδηγό, χρησιμοποιήστε το εργαλείο επιλογής ή άμεσης επιλογής και κάντε κλικ στον οδηγό. Για να επιλέξετε αρκετούς οδηγούς, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift όσο κάνετε κλικ με το εργαλείο επιλογής ή άμεσης επιλογής .

Αφού επιλέξετε έναν οδηγό, μπορείτε να τον μετακινήσετε σε μικρές ποσότητες, πατώντας το με τα βελάκια. Για να σύρετε έναν οδηγό σε ένα σημάδι ελέγχου χάρακα, πατήστε το πλήκτρο Shift ενώ σύρετε τον οδηγό.

Για να μετακινήσετε έναν οδηγό εξαπλώσεως, σύρετε το τμήμα του οδηγού που βρίσκεται πάνω στο χαρτόνι. Εάν κάνετε μεγέθυνση σε μια εξάπλωση και δεν μπορείτε να δείτε το χαρτόνι, πατήστε Ctrl στα Windows ή Command στο MacOS καθώς σύρετε τον οδηγό εξαπλώσεως μέσα από τη σελίδα.

Οι οδηγοί μπορούν να αντιγραφούν από μια σελίδα και να επικολληθούν σε ένα άλλο έγγραφο. Αν και οι δύο σελίδες έχουν το ίδιο μέγεθος και προσανατολισμό, ο οδηγός επικολλάται στην ίδια θέση.

Κλείδωμα οδηγών χάρακα

Όταν έχετε όλοι οι οδηγοί τοποθετημένοι όπως θέλετε, μεταβείτε στην επιλογή Προβολή> Πλέγματα και οδηγοί> Οδηγός κλειδώματος για να αποφύγετε τυχαία μετακίνηση των οδηγών κατά την εργασία σας.

Αν θέλετε να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε τους οδηγούς χάρακα σε ένα επιλεγμένο επίπεδο αντί για ολόκληρο το έγγραφο, μεταβείτε στον πίνακα "Επίπεδα" και κάντε διπλό κλικ στο όνομα του στρώματος. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τους οδηγούς κλειδώματος και κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Απόκρυψη οδηγών

Για να αποκρύψετε τους οδηγούς χάρακα, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή> Πλέγματα και οδηγοί> Απόκρυψη οδηγών . Όταν είστε έτοιμοι να τις δείτε ξανά, επιστρέψτε στην ίδια τοποθεσία και κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση οδηγών .

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο " Λειτουργία προεπισκόπησης" στο κάτω μέρος της εργαλειοθήκης κρύβει επίσης όλους τους οδηγούς, αλλά κρύβει και όλα τα άλλα μη εκτυπωτικά στοιχεία στο έγγραφο.

Διαγραφή οδηγών

Επιλέξτε έναν ξεχωριστό οδηγό με το εργαλείο επιλογής ή άμεσης επιλογής και σύρετε και αποθέστε τον σε έναν χάρακα για να τον διαγράψετε ή πατήστε Διαγραφή . Για να διαγράψετε όλους τους οδηγούς σε μια εξάπλωση, κάντε δεξί κλικ στα Windows ή πατήστε Ctrl στο MacOS σε ένα χάρακα. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή όλων των οδηγών στη διαδοχή .

Συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να διαγράψετε έναν οδηγό, μπορεί να υπάρχει σε μια κύρια σελίδα ή σε ένα κλειδωμένο επίπεδο.