Πώς να ακούσετε ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο

Είναι περισσότερο "Streaming Audio" και Λιγότερο "Ραδιόφωνο"

Ραδιόφωνο Διαδικτύου: Μια Ορισμός

Το ραδιόφωνο του Διαδικτύου είναι λίγο σαν τυπικό ραδιόφωνο από την άποψη της ποιότητας και της εμπειρίας των χρηστών, αλλά οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί. Βασίζεται σε μια τεχνική διαδικασία που ψηφιοποιεί τον ήχο και χωρίζει σε μικρά κομμάτια για μετάδοση μέσω του Διαδικτύου. Ο ήχος "μεταδίδεται" μέσω του Διαδικτύου από ένα διακομιστή και επανασυναρμολογείται στο τέλος του ακροατή από ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής λογισμικού σε μια συσκευή με δυνατότητα Internet. Το ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο δεν είναι αληθινό ραδιόφωνο από τον παραδοσιακό ορισμό - χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης και όχι τα ραδιοκύματα - αλλά το αποτέλεσμα είναι μια απίστευτη προσομοίωση.

Ο όρος αναφέρεται γενικά τόσο στην τεχνολογία αυτή όσο και στο περιεχόμενο που μεταδίδεται από τους παρόχους που την χρησιμοποιούν.

Τι χρειάζεστε για να ακούσετε ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο

Πρώτον, θα χρειαστείτε το υλικό . Μερικές επιλογές περιλαμβάνουν:

Όπως τα παραδοσιακά ραδιόφωνα, αυτά δεν θα κάνουν τίποτα εκτός αν έχετε και πηγές , και οι επιλογές είναι πολλές. Ένα μεγάλο μέρος του διαδικτυακού ραδιοφωνικού περιεχομένου προσφέρεται δωρεάν. Πολλά τοπικά κανάλια και εθνικά δίκτυα προσφέρουν ζωντανές μεταδόσεις μέσω συνδέσμων στους ιστοτόπους τους, τους οποίους έχετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο, το tablet ή άλλη συσκευή σας.

Αντί να αναζητήσετε μεμονωμένες πηγές, μπορείτε να εγγραφείτε σε υπηρεσία ραδιοφωνικής μετάδοσης μέσω Internet που προσφέρει πρόσβαση σε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε τοπικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο μέσω μιας εφαρμογής ή ενός ιστότοπου. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

Για να τις χρησιμοποιήσετε, συνήθως απαιτείται να εγγραφείτε για λογαριασμό με το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις ακρόασης σε σταθμούς, μουσικά είδη, καλλιτέχνες, άλμπουμ, τοποθεσίες και πολλά άλλα. Με τη σειρά του, αυτό επιτρέπει στους παρόχους να προσαρμόσουν τη διαφήμιση στις συνήθειες ακρόασης. Οι δωρεάν λογαριασμοί με τους περισσότερους παρόχους σημαίνουν περιστασιακά διαφημιστικά μηνύματα, τα οποία δεν είναι πιο ενοχλητικά από αυτά που ακούτε στο παραδοσιακό ραδιόφωνο. Επιπλέον, οι περισσότερες υπηρεσίες προσφέρουν πληρωμένους λογαριασμούς, οι οποίοι επιτρέπουν την ακρόαση χωρίς διαφημίσεις, περισσότερες επιλογές και περισσότερες επιλογές προσαρμογής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ακούσετε ραδιόφωνο, ανατρέξτε στην ενότητα Τεχνολογία προσδίδει νέα έννοια στη ραδιοφωνική μετάδοση .