Εισαγωγή και τοποθέτηση πινάκων στους πίνακες στο Word

Μερικές φορές τα έγγραφα του Word μπορούν να έχουν σύνθετες διατάξεις και μορφές. Οι πίνακες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε και να εξορθολογίσετε τα πράγματα . Τα διαφορετικά κελιά των πινάκων μπορούν να οργανώσουν κείμενο, εικόνες και, στην πραγματικότητα, άλλα τραπέζια! Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να τοποθετήσετε πίνακες μέσα στους πίνακες και πώς να παύσετε ολόκληρους πίνακες χρησιμοποιώντας μερικές διαφορετικές μεθόδους.

Οι άνθρωποι φωτίζουν πίνακες μέσα σε πίνακες προκειμένου να προσθέσουν λευκό κενό σε ένα έγγραφο και να το κάνουν πιο ευανάγνωστο. Θα χρησιμοποιήσουμε έναν πίνακα που περιγράφει μια διαδικασία καθοδήγησης και θα δημιουργήσει έναν ενσωματωμένο πίνακα για αυτό.

Δοκιμάστε τη μέθοδο αντιγραφής / επικόλλησης

Το πρώτο βήμα είναι να εισαγάγετε τον κύριο πίνακα στο έγγραφο του Word. Αυτός ο πίνακας παραθέτει τα βήματα της διαδικασίας. Πληκτρολογήσαμε το βήμα 1 και πληκτρολογήσαμε "Εισαγωγή". Στη συνέχεια, θα εισαγάγουμε έναν ένθετο πίνακα, ο οποίος θα απαριθμεί τις περιστάσεις που απαιτούν την επιλογή κάθε επιλογής. Τοποθετούμε το δείκτη του ποντικιού δεξιά στο σημείο που θέλουμε να είναι το ένθετο τραπέζι.

Αν βάλουμε αμέσως έναν πίνακα εδώ, θα λειτουργήσει, αλλά μπορεί να υπάρχουν σφάλματα μορφοποίησης. Για παράδειγμα, το κάτω μέρος του ενσωματωμένου πίνακα μπορεί να ευθυγραμμιστεί με την κορυφή του κύριου τραπέζι, δημιουργώντας ένα γεμάτο βλέμμα. Θα πρέπει να επεκτείνουμε τα περιθώρια των κυψελών για να καθαρίσουμε αυτό το θέμα.

Θα πατήσουμε απλά το "Ctrl + Z" για να αναιρέσετε αυτόν τον ένθετο πίνακα. Στη συνέχεια, θα επεκτείνουμε τα περιθώρια του κύριου τραπεζιού κατά την προετοιμασία για τον ένθετο πίνακα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο δρομέας βρίσκεται στο κελί που θα φιλοξενήσει τον ένθετο πίνακα.

Σημείωση: Στην περίπτωση που γνωρίζαμε ότι επρόκειτο να χρειαστεί να επεκτείνουμε αρκετά κύτταρα, θα επεκταθούσαμε τα περιθώρια των πολλαπλών κελιών ταυτόχρονα.

Εισαγάγετε τις ρυθμίσεις διάταξης

Το παράδειγμά μας πρέπει απλώς να επεκτείνει ένα κελί. Έτσι, θα πάμε στο "Layout", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Table", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Properties", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Cell", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Options." Αυτό θα ανοίξει το μενού Cell επιλογές. Μεταβείτε στα "περιθώρια κυττάρων" και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου που λέει "Ίδιος με ολόκληρο τον πίνακα". Αυτό θα επιτρέψει τα πλαίσια επεξεργασίας για τα Κορυφαία, Κάτω, Δεξιά και Αριστερά του κελιού. Το Word 2016 ορίζει αυτόματα αυτά τα περιθώρια κυψελών ως "0" για Κορυφή και Κάτω και "0.06" για Αριστερά και Δεξιά.

Πρέπει να εισαγάγουμε νέες τιμές για τα περιθώρια των κυττάρων, ιδιαίτερα την κορυφή και το κάτω μέρος. Θα δοκιμάσουμε μια τιμή "0,01" για όλα τα περιθώρια και θα χτυπήσουμε "OK". Αυτό μας οδηγεί πίσω στο πεδίο "Ιδιότητες", οπότε θα χτυπήσουμε πάλι "ΟΚ" και θα πρέπει να κλείσει.

Εισαγάγετε τον Ενοποιημένο Πίνακα

Τώρα ας εισαγάγουμε ένα ένθετο πίνακα στον κύριο πίνακα. Δείτε πόσο ομοιόμορφα κάθεται στο κύριο τραπέζι;

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σύνορα ή σκίαση, ή ακόμα και να συγχωνεύσουμε / χωρίσουμε τα κελιά για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την αισθητική. Υπάρχει επίσης η επιλογή της κατάψυξης των μεγεθών των κυψελών ή της δημιουργίας πολλαπλών κυτταρικών στρώσεων στον ενσωματωμένο πίνακα. Ωστόσο, αυτή η τελευταία επιλογή είναι δύσκολη, επειδή πάρα πολλά στρώματα δημιουργούν μια ακατάστατη εμφάνιση.

Πώς να υποχωρίσετε έναν ολόκληρο πίνακα στο Microsoft Word

Έχετε δυστυχώς αντιμετωπίσει σφάλματα μορφοποίησης πίνακα στο Word πριν. Ένα από τα πιο επιρρεπή πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε πώς μπορείτε να πατήσετε ένα τραπέζι χωρίς να χρεώσετε τη μορφοποίηση του κειμένου σας. Οι πίνακες ευθυγραμμίζονται αυτόματα με το αριστερό περιθώριο, αλλά δεν μπορείτε να εισάγετε πίνακες με τα εργαλεία παραγράφου ( μορφοποίηση κειμένου ).

Μέθοδος 1 - Λαβή πίνακα

Η πρώτη μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουμε απαιτεί να χρησιμοποιήσετε τη λαβή του τραπεζιού στην επάνω αριστερή γωνία του πίνακα. Μετακινήστε το ποντίκι στην επάνω γωνία του πίνακα και στη συνέχεια κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το χερούλι. Στη συνέχεια, θέλετε να το σύρετε προς την κατεύθυνση που θέλετε να εισχωρήσετε στον πίνακα.

Μέθοδος 2 - Ιδιότητες πίνακα

Ενώ η πρώτη μέθοδος είναι μια μεγάλη επιλογή για γρήγορες εσοχές, είναι λίγο δύσκολο να πάρει ακριβείς μετρήσεις. Αυτή η δεύτερη επιλογή απαιτεί να κάνετε δεξί κλικ στη λαβή του τραπεζιού στην επάνω γωνία όπως και στην τελευταία μέθοδο. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Ιδιότητες πίνακα" από το αναδυόμενο μενού.

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου "Ιδιότητες πίνακα". Σε αυτό το παράθυρο πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα "Πίνακας" και να κάνετε κλικ στο πλαίσιο "Εσοχή από αριστερά". Στη συνέχεια, θέλετε να εισαγάγετε την τιμή σε ίντσες (μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις μετρήσεις εάν δεν θέλετε να οριστεί η προεπιλεγμένη τιμή σε ίντσες) που θέλετε να παύσετε τον πίνακα σας.