Ο πίνακας περιεχομένων στο Word

Πώς να ρυθμίσετε έναν αυτόματο πίνακα περιεχομένων

Το Microsoft Word διαθέτει μια αυτόματη λειτουργία πίνακα περιεχομένων (TOC), η οποία είναι χρήσιμη όταν θέλετε να οργανώσετε ένα μεγάλο έγγραφο.

Δημιουργία αυτόματου πίνακα περιεχομένων

Ο αυτόματος πίνακας περιεχομένων δημιουργείται με τη χρήση σχηματοποιημένων κεφαλίδων. Όταν δημιουργείτε έναν πίνακα περιεχομένων, το Word λαμβάνει τις καταχωρήσεις από τις επικεφαλίδες εγγράφων. Οι καταχωρήσεις και οι αριθμοί σελίδων εισάγονται αυτόματα ως πεδία. Δείτε πώς το κάνετε:

  1. Επιλέξτε οποιαδήποτε επικεφαλίδα ή κείμενο που θέλετε να συμπεριλάβετε στον πίνακα περιεχομένων.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα και κάντε κλικ σε ένα στυλ τίτλου, όπως στην κατηγορία 1.
  3. Κάντε αυτό για όλες τις καταχωρίσεις που θέλετε να συμπεριλάβετε στο TOC.
  4. Εάν το έγγραφό σας έχει κεφάλαια και τμήματα, μπορείτε να εφαρμόσετε τον τίτλο 1, για παράδειγμα, στα κεφάλαια και το στυλ του τομέα 2 στους τίτλους των ενοτήτων.
  5. Τοποθετήστε το δρομέα όπου θέλετε να εμφανίζεται ο πίνακας περιεχομένων στο έγγραφο.
  6. Μεταβείτε στην καρτέλα Αναφορές και κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας περιεχομένων.
  7. Επιλέξτε ένα από τα στυλ αυτόματου πίνακα περιεχομένων .

Μπορείτε να προσαρμόσετε τον πίνακα περιεχομένων αλλάζοντας τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται και τον αριθμό των επιπέδων και υποδεικνύοντας εάν θα χρησιμοποιηθούν διακεκομμένες γραμμές. Καθώς τροποποιείτε το έγγραφό σας, ο πίνακας περιεχομένων ενημερώνεται αυτόματα.

Προσθήκη περιεχομένου στον πίνακα περιεχομένων

Σχετικά με το εγχειρίδιο Πίνακας περιεχομένων

Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα μη αυτόματο πίνακα περιεχομένων στο έγγραφό σας, αλλά το Word δεν τραβά τις επικεφαλίδες του TOC και δεν θα ενημερωθεί αυτόματα. Αντίθετα, το Word παρέχει ένα πρότυπο TOC με κείμενο με σύμβολο κράτησης θέσης και πληκτρολογείτε κάθε εγγραφή με μη αυτόματο τρόπο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων του πίνακα περιεχομένων στο Word

Ο πίνακας περιεχομένων ενημερώνεται αυτόματα καθώς εργάζεστε στο έγγραφο. Περιστασιακά, ο πίνακας περιεχομένων ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Ακολουθούν μερικές ενημερώσεις για τα προβλήματα ενημέρωσης TOC: