Οι παιδικές χαρές Swift της Apple θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν να κωδικοποιούν

Μικρές προγραμματιστές, στυλ iPad

Ο γραμματισμός των υπολογιστών είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας και η σημασία αυτή θα αυξηθεί μόνο τα επόμενα χρόνια. Η γνώση του τρόπου σας γύρω από ένα υπολογιστικό φύλλο Excel δεν θα είναι αρκετό για την επόμενη γενιά. Έχοντας μια βασική κατανόηση στον προγραμματισμό, είναι πιθανό να είναι απαραίτητη όταν τα παιδιά του σήμερα εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό - και στο World Wide Conference Conference (WWDC) το 2016, η Apple ανακοίνωσε την επικείμενη εκκίνηση μιας εφαρμογής iPad που θα βοηθήσει τα παιδιά σήμερα για το μέλλον του αύριο: .

Εστιάζοντας αποκλειστικά στη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple, η Swift Playgrounds θα παρουσιάσει στα παιδιά μια σειρά προκλήσεων για την επίλυση, ενώ θα τους διδάξει τις βασικές δεξιότητες κωδικοποίησης που απαιτούνται για την επίλυσή τους. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του WWDC, ένα παράδειγμα χαρακτήρισε έναν χαρακτήρα περπατώντας γύρω από τις εξωτερικές άκρες ενός τετραγώνου. Ο κώδικας που δόθηκε είχε τον χαρακτήρα να μετακινηθεί στο τέλος μιας πλευράς και να γυρίσει, αλλά να μην κινηθεί πλέον. Η λύση ήταν ότι ο κώδικας έπρεπε να επαναληφθεί για κάθε πλευρά του τετραγώνου, καθοδηγώντας το χαρακτήρα πίσω στην αρχή.

Η διδασκαλία θεμελιωδών εννοιών όπως αυτή διδάσκει περισσότερο από τη γλώσσα. διδάσκει το είδος της λογικής που θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από τα εργαλεία προγραμματισμού που μπορεί να πάρει ένας σπουδαστής στο μέλλον. Και παρέχοντας ένα οπτικό περιβάλλον που υπάρχει δίπλα-δίπλα στις προκλήσεις κωδικοποίησης των παιδικών χαρών του Swift Playground, τα παιδιά μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς τους μια καλύτερη κατανόηση για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

Η Swift Playgrounds δεν είναι η μόνη επιλογή στην αγορά όταν πρόκειται να προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να κωδικοποιήσουν, φυσικά. Στο iOS, υπάρχουν πολλές επιλογές - από το Hopscotch μέχρι τη ρομποτική σφαίρα Sphero SPRK. Και απομακρύνοντας από τον κόσμο των κινητών, το Scratch του MIT Media Lab διδάσκει τα παιδιά στο διαδίκτυο τα βασικά του προγραμματισμού από το 2005.

Έξω από τον προγραμματισμό, υπάρχει μια σειρά από επιλογές που προορίζονται να εισαγάγουν απαλά τα παιδιά στο σχεδιασμό παιχνιδιών, από τα φυσικά τούβλα του Bloxels μέχρι τα γνωστά πρόσωπα του Adventure Time Wizard.

Αυτό που θέτει η Swift Playgrounds εκτός από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, φυσικά, είναι η σταθερή δέσμευσή της στη γλώσσα προγραμματισμού της Apple. Από την εισαγωγή του στο WWDC 2014, η Swift έχει δει εκτεταμένη υιοθέτηση από τους προγραμματιστές παιχνιδιών iOS. Από αυτή τη γραφή, είναι η 14η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Tiobe. Έχοντας μια γενιά παιδιών που το γνωρίζουν μέσα και έξω; Υποθέτω ότι αυτό δεν είναι το χειρότερο όραμα του μέλλοντος από το οποίο κάθεται η Apple.

Δημιουργούμενη από την Apple δίνει και τα πλεονεκτήματα του Swift Playgrounds. Για παράδειγμα, έχουν αναπτύξει ένα πληκτρολόγιο προσαρμοσμένο στις μοναδικές ανάγκες προγραμματισμού του Swift, προσφέροντας μια αυτόματη συμπλήρωση που προτείνει τα επόμενα κομμάτια κώδικα που μπορεί να χρειαστείτε. Οι παιδικές χαρές Swift θα κλιμακωθούν παράλληλα με την αυξανόμενη ικανότητα των χρηστών, προχωρώντας από τα δομικά στοιχεία του προγραμματισμού στο Swift σε πιο προχωρημένες προκλήσεις και έννοιες.

"Οι παιδικές χαρές Swift δεν απαιτούν γνώσεις κωδικοποίησης, οπότε είναι ιδανικό για τους φοιτητές που ξεκινούν απλά", αναφέρει ο επίσημος δικτυακός τόπος της Swift Playgrounds της Apple. "Προσφέρει επίσης έναν μοναδικό τρόπο για τους έμπειρους προγραμματιστές να φέρνουν γρήγορα τις ιδέες στη ζωή και επειδή είναι κατασκευασμένο για να αξιοποιήσει πλήρως το iPad, είναι μια πρώτη εμπειρία εκμάθησης."

Φυσικά, η φιλική προς τα παιδιά δεν σημαίνει ότι είναι μόνο για παιδιά. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες iPad οποιασδήποτε ηλικίας πρέπει να βρουν το Swift Playgrounds ως μια χρήσιμη εισαγωγή στον κόσμο του προγραμματισμού. Το μάθημα βασικών στοιχείων μόνο υπόσχεται να διδάξει τις ακόλουθες βασικές έννοιες ανάπτυξης: εντολές, λειτουργίες, βρόχους, παραμέτρους, κωδικό υπό όρους, μεταβλητές, χειριστές, τύποι, αρχικοποίηση και καθορισμός σφαλμάτων.

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας επιβεβαιωμένη από την στιγμή, Swift Playgrounds είναι πλακόστρωτο για να χτυπήσει το App Store το φθινόπωρο 2016 αποκλειστικά για το iPad και θα είναι διαθέσιμο ως δωρεάν download. Η Apple δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποια μοντέλα του iPad θα απαιτηθούν για να την εκτελέσουν, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις δημογραφικές παραβιάσεις στόχων τους τουλάχιστον λίγο από την νεότερη πλευρά, θα κρατήσουμε τα δάχτυλά μας διασχισμένα ώστε να υποστηρίξει όλα τα χέρια-κάτω-down iPads ότι η μαμά και ο μπαμπάς συνεχίζουν να κλοτσιούνται γύρω από το σπίτι.