Τι είναι το TDMA; Ορισμός του TDMA

Ορισμός:

Η τεχνολογία TDMA, η οποία αντιπροσωπεύει το T ime D ivision M ultiple A ccess, είναι ένα πρότυπο κινητού τηλεφώνου που έχει ενσωματωθεί στο πιο προηγμένο πρότυπο GSM , το οποίο είναι πλέον η πιο διαδεδομένη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.

Το TDMA χρησιμοποιείται σε συστήματα κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενιάς ( 2G ) όπως το GSM. Τα περισσότερα μεγάλα συστήματα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς ( 3G ) βασίζονται πρωτίστως σε ανταγωνιστές CDMA του GSM. Το 3G επιτρέπει ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων πάνω από 2G.

Ενώ το TDMA και το CDMA επιτυγχάνουν τον ίδιο στόχο, το κάνουν με διαφορετικές μεθόδους. Η τεχνολογία TDMA λειτουργεί διαιρώντας κάθε ψηφιακό κυψελοειδές δίαυλο σε τρεις χρονικές θυρίδες με σκοπό την αύξηση της ποσότητας των δεδομένων που μεταφέρονται.

Συνεπώς, πολλοί χρήστες μπορούν να μοιράζονται το ίδιο κανάλι συχνότητας χωρίς να προκαλούν παρεμβολές, διότι το σήμα χωρίζεται σε πολλαπλές χρονικές θυρίδες.

Ενώ κάθε συζήτηση μεταδίδεται εναλλάξ σε σύντομο χρονικό διάστημα με την τεχνολογία TDMA, το CDMA διαχωρίζει τις επικοινωνίες από τον κώδικα, ώστε να μπορούν να δρομολογούνται πολλαπλές κλήσεις στο ίδιο κανάλι.

Οι κύριοι φορείς κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν πλέον το TDMA.

Η Sprint, η Virgin Mobile και η Verizon Wireless χρησιμοποιούν CDMA ενώ η T-Mobile και η AT & T χρησιμοποιούν το GSM.

Προφορά:

tee-dee-em-eh

Γνωστός και ως:

Τ ι μ ο μ ο ν α ν α τ ι κ ή μ ε λ ι κ έ ς Π ρ ο λ ί α ς

Παραδείγματα:

Η τεχνολογία TDMA ενσωματώθηκε στο πιο προηγμένο πρότυπο GSM.