Πώς να χρησιμοποιήσετε το Virtual Trackpad στο iPad

Όποιος έχει προσπαθήσει ποτέ να μετακινήσει τον κέρσορα στο πρώτο γράμμα στην οθόνη, γνωρίζει τη μετακίνηση του δρομέα στην οθόνη του iPad μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία και ο μικρός μεγεθυντικός φακός δεν είναι πάντα αρκετός για να κάνει τη δουλειά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εικονικό trackpad της iOS 9 πρόκειται να κάνει το κείμενο χειρισμού στο iPad σχεδόν εξίσου εύκολο όπως σε έναν υπολογιστή.

Πως λειτουργεί, λοιπόν?

Για να ενεργοποιήσετε το εικονικό trackpad, απλά βάλτε δύο δάχτυλα στο πληκτρολόγιο. Θα ξέρετε ότι λειτουργεί όταν τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο είναι κενά. Για να μετακινήσετε το δρομέα, αφήστε τα δύο δάχτυλά σας κάτω στην οθόνη και μετακινήστε τα γύρω, όπως θα κάνατε σε ένα κανονικό trackpad. Ο δρομέας θα ακολουθήσει την κίνηση σας. Και ως μπόνους, δεν χρειάζεται να περιορίσετε την κίνηση σας στο τμήμα πληκτρολογίου της οθόνης. Όταν το εικονικό trackpad είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να μετακινήσετε τα δάχτυλά σας οπουδήποτε στην οθόνη και θα λειτουργήσει ως ένα γιγαντιαίο trackpad.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κύλιση μέσω κειμένου μετακινώντας το δρομέα στην άκρη ή στο κάτω μέρος της οθόνης. Καθώς συνεχίζετε να μετακινείτε τα δάχτυλά σας προς αυτή την κατεύθυνση, το κείμενο θα μετακινηθεί μαζί σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κείμενο χρησιμοποιώντας το trackpad. Αυτός μπορεί να σας αποβάλει λίγο όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το εικονικό trackpad, αλλά μόλις εξοικειωθείτε με τη χρήση του, η επιλογή κειμένου με το trackpad γίνεται πραγματικό χρονικό διάστημα. Για να επιλέξετε κείμενο, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε με το trackpad "unboundaged". Θα χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλα για να το ενεργοποιήσετε κανονικά, αντί να μετακινήσετε τα δάχτυλά σας γύρω από την οθόνη, θα τα κρατήσετε ακόμα για ένα έως δύο δευτερόλεπτα. Ο δρομέας θα αλλάξει από κάθετη γραμμή σε κάθετη γραμμή με κύκλο σε κάθε άκρο του. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε λειτουργία επιλογής. Όταν μετακινείτε τα δάχτυλά σας, αντί να μετακινείτε απλώς τον κέρσορα, θα επιλέξει κείμενο ξεκινώντας από το σημείο όπου ήταν ο δρομέας όταν ήταν ενεργοποιημένος ο τρόπος επιλογής.

Συμβουλή: Δεν χρειάζεται να βάλετε τα δάχτυλά σας στο πληκτρολόγιο για να χρησιμοποιήσετε το Virtual Trackpad.

Ενώ η πρώτη μου οδηγία ήταν να βάλω δύο δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, δεν χρειάζεστε πραγματικά τα δάχτυλά σας για να αγγίξετε το πληκτρολόγιο οθόνης για να ενεργοποιήσετε το εικονικό πληκτρολόγιο. Είναι πιο εύκολο να διδάξετε την τεχνική αγγίζοντας το πληκτρολόγιο απλά επειδή το πληκτρολόγιο παραμένει κενό, προειδοποιώντας σας ότι το εικονικό trackpad είναι ενεργοποιημένο. Αλλά οπουδήποτε στην οθόνη μπορείτε να επεξεργαστείτε κείμενο, μπορείτε να αγγίξετε τα δύο δάχτυλά σας και να ενεργοποιήσετε το trackpad. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε κείμενο με αυτόν τον τρόπο.

Θυμηθείτε: Πρέπει να είναι μια περιοχή της οθόνης όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε κείμενο.

Γιατί δεν λειτουργεί το Trackpad στην εφαρμογή μου τρίτου μέρους;

Ενώ το εικονικό trackpad θα πρέπει να λειτουργεί στις περισσότερες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να πληκτρολογείτε κείμενο, δεν θα υποστηρίζεται σε κάθε εφαρμογή. Ορισμένες εφαρμογές τρίτου μέρους ενδέχεται να περιλαμβάνουν υποστήριξη σε trackpad σε μελλοντική έκδοση. Και αν η εφαρμογή δεν υποστηρίζει πραγματικά επεξεργασία κειμένου - όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προβάλλει μια τυποποιημένη ιστοσελίδα - το trackpad ενδέχεται να μην λειτουργεί.

Μην ξεχάσετε το κουμπί νέας ανάρτησης!

Η Apple έχει προσθέσει μερικά κουμπιά συγκεκριμένης εφαρμογής στο πληκτρολόγιο οθόνης. Στις περισσότερες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να επεξεργαστείτε κείμενο, θα έχετε ένα κουμπί αναίρεσης στα αριστερά των προτάσεων αυτόματης διόρθωσης. Αυτό το κουμπί συνήθως μοιάζει με ένα κουμπί που κάνει μια στροφή προς την αριστερή πλευρά της οθόνης. Θυμηθείτε ότι αυτό το κουμπί είναι συγκεκριμένο για ορισμένες εφαρμογές, οπότε δεν θα είναι πάντα εκεί. Αν όμως κάνετε λάθος με την επιλογή, αντιγραφή και επικόλληση κειμένου, αναζητήστε πάντα το κουμπί στο πληκτρολόγιο για να αναιρέσετε το λάθος σας. Μπορείτε επίσης να κουνήσετε το iPad για να αναιρέσετε το λάθος.