Πώς να Συγχρονισμός Βιβλίων στο iPad

Στείλτε βιβλία στο iPad σας για να τα διαβάσετε εν κινήσει

Το iPad είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάγνωση ebooks. Μετά από όλα, η κατοχή εκατοντάδων, ή ακόμα και χιλιάδων, περιοδικών, βιβλίων και κόμικς μαζί σας σε ένα πακέτο που ταιριάζει στο σακίδιο σας ή το πορτοφόλι σας είναι εκπληκτικό. Συνδυάστε το με την όμορφη οθόνη οθόνης αμφιβληστροειδούς και έχετε μια συσκευή ανάγνωσης δολοφόνων.

Είτε έχετε κατεβάσει δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία είτε έχετε αγοράσει από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πρέπει πρώτα να βάλετε τα βιβλία στο iPad σας για να τα απολαύσετε. Υπάρχουν τρεις τρόποι συγχρονισμού βιβλίων στο iPad και η μέθοδος που χρησιμοποιείτε εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την περίπτωσή σας-πώς συγχρονίζετε το iPad σας και πώς θέλετε να διαβάζετε βιβλία.

Σημείωση: Μόνο ορισμένες μορφές ebook υποστηρίζονται από το iPad. Εάν το βιβλίο σας συμβαίνει να είναι σε μορφή ασαφούς που δεν υποστηρίζεται από το iPad, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μετατροπή του σε διαφορετική μορφή αρχείου.

Χρησιμοποιώντας το iTunes

Πιθανώς ο πιο συνηθισμένος τρόπος για το συγχρονισμό βιβλίων στο iPad είναι η χρήση του iTunes. Όποιος συγχρονίζει περιεχόμενο από τον υπολογιστή του στο iPad μπορεί να το κάνει εύκολα.

  1. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, ανοίξτε το πρόγραμμα iBooks και σύρετε το ebook σε iBooks. Στα Windows, ανοίξτε το iTunes και σύρετε το ebook στο iTunes, με στόχο το εικονίδιο Books στο αριστερό δίσκο, θα σας κάνει καλά, αν και ολόκληρο το τμήμα θα λειτουργήσει επίσης. Αυτό θα προσθέσει αυτόματα το ebook στη βιβλιοθήκη του iTunes. Για να επιβεβαιώσετε, κάντε κλικ στο μενού Βιβλίο για να ελέγξετε ότι υπάρχει.
  2. Συγχρονίστε το iPad με το iTunes.

Τα παραπάνω βήματα για τα Windows είναι σχετικά με την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε το iTunes 11, συνεχίστε με τα εξής βήματα:

  1. Εάν προηγουμένως έχετε συγχρονίσει βιβλία, το νέο ebook θα προστεθεί αυτόματα στο iPad σας και μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα 5. Εάν δεν έχετε ποτέ συγχρονίσει βιβλία με το iTunes, μεταβείτε στην οθόνη διαχείρισης του iPad και κάντε κλικ στην επιλογή Books in the left- χέρι.
  2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Συγχρονισμός βιβλίων .
  3. Επιλέξτε εάν θέλετε να συγχρονίσετε Όλα τα βιβλία ή Επιλεγμένα βιβλία . Αν επιλέξατε το τελευταίο, επιλέξτε τα βιβλία που θέλετε να συγχρονίσετε, επιλέγοντας τα πλαίσια δίπλα τους.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Συγχρονισμός στην κάτω δεξιά γωνία για να προσθέσετε τα βιβλία στο iPad σας.

Μόλις το ebook συγχρονιστεί με το iPad σας, ανοίξτε την εφαρμογή iBooks για να το διαβάσετε. Τα βιβλία που αντιγράφετε στο iPad εμφανίζονται στην καρτέλα My Books της εφαρμογής.

Χρησιμοποιώντας το iCloud

Αν έχετε τα βιβλία σας από το iBooks Store , υπάρχει μια άλλη επιλογή. Κάθε αγορά iBooks αποθηκεύεται στον λογαριασμό iCloud και μπορεί να μεταφορτωθεί σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που χρησιμοποιεί το αναγνωριστικό της Apple που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την αγορά του βιβλίου.

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή iBooks για να την ανοίξετε. Το iBooks έρχεται προεγκατεστημένο σε πρόσφατες εκδόσεις του iOS, αλλά αν δεν το έχετε, μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store.
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο Τα βιβλία μου στο κάτω αριστερό μέρος. Αυτή η οθόνη περιλαμβάνει όλα τα βιβλία που έχετε αγοράσει από iBooks. Τα βιβλία που δεν βρίσκονται στη συσκευή, αλλά μπορούν να μεταφορτωθούν σε αυτό, έχουν το εικονίδιο iCloud σε αυτά (ένα σύννεφο με ένα κάτω βέλος σε αυτό).
  3. Για να κατεβάσετε ένα ebook στο iPad σας, πατήστε οποιοδήποτε βιβλίο με το βέλος iCloud σε αυτό.

Χρήση των εφαρμογών

Ενώ το iBooks είναι ένας τρόπος για να διαβάσετε τα ebooks και τα αρχεία PDF στο iPad, δεν είναι ο μόνος τρόπος. Υπάρχουν τόνοι των μεγάλων εφαρμογών ανάγνωσης ebook διαθέσιμων στο App Store που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαβάσετε τα περισσότερα ebooks. Γνωρίζετε, ωστόσο, ότι αντικείμενα που αγοράζονται από καταστήματα όπως το iBooks ή το Kindle απαιτούν αυτές τις εφαρμογές να διαβάζουν τα βιβλία.

  1. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στο iPad σας.
  2. Συνδέστε το iPad στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes.
  3. Επιλέξτε Κοινή χρήση αρχείων από την αριστερή ενότητα του iTunes.
  4. Κάντε κλικ στην εφαρμογή στην οποία θέλετε να συγχρονίσετε το ebook.
  5. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Προσθήκη αρχείου ... για να στείλετε ένα βιβλίο στο iPad μέσω αυτής της εφαρμογής. Στο πλαίσιο στα δεξιά βρίσκονται έγγραφα που έχουν ήδη συγχρονιστεί στο iPad σας μέσω αυτής της εφαρμογής. Αν είναι άδειο, σημαίνει απλώς ότι δεν υπάρχουν έγγραφα που αποθηκεύονται αυτή τη στιγμή σε αυτήν την εφαρμογή.
  6. Στο παράθυρο Προσθήκη που εμφανίζεται, εντοπίστε και επιλέξτε το βιβλίο από τη μονάδα σκληρού δίσκου που θέλετε να συγχρονίσετε στο iPad σας.
  7. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Άνοιγμα για να το εισαγάγετε στο iTunes και να το αποθηκεύσετε σε ουρά για συγχρονισμό με το tablet. Θα πρέπει να το δείτε στη δεξιά πλευρά της εφαρμογής δίπλα σε άλλα έγγραφα που υπάρχουν ήδη στον αναγνώστη ebook.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Συγχρονισμός, όταν έχετε προσθέσει όλα τα βιβλία που θέλετε να έχετε στο iPad σας.

Όταν ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, ανοίξτε την εφαρμογή στο iPad για να βρείτε τα συγχρονισμένα βιβλία.