Προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας του διαφωτισμού - Μέρος 8 - Ρυθμίσεις μενού

Σε αυτό το μέρος του οδηγού Διαφωτισμού, θα εξετάσουμε την προσαρμογή των ρυθμίσεων του μενού.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις μενού, κάντε αριστερό κλικ στην επιφάνεια εργασίας και όταν εμφανιστεί το μενού, επιλέξτε "Ρυθμίσεις -> Πίνακας ρυθμίσεων".

Όταν εμφανιστεί ο πίνακας ρυθμίσεων, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Μενού" στην πάνω σειρά και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Ρυθμίσεις μενού" κάνοντας κλικ στο εικονίδιο που εμφανίζεται.

Ο πίνακας ρυθμίσεων μενού έχει 4 καρτέλες αν και μόνο μία από τις καρτέλες αποδεικνύεται τελικά χρήσιμη.

Μενού

Η καρτέλα "Μενού" χωρίζεται σε 3 τμήματα:

Όταν κάνετε αριστερό κλικ με το ποντίκι σας στην επιφάνεια εργασίας, εμφανίζεται ένα μενού.

Αν ελέγξετε την επιλογή "αγαπημένα" κάτω από την ενότητα του κύριου μενού, τότε το μενού θα εμφανίσει τώρα το μενού αγαπημένων ως μέρος του κύριου μενού με τις αγαπημένες σας εφαρμογές σε αυτό. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο μενού αγαπημένων κάνοντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας.

Η άλλη επιλογή στο τμήμα "Κύριο μενού" είναι οι εφαρμογές. Τοποθετώντας μια επιταγή στην επιλογή εφαρμογών θα δείτε ένα μενού εφαρμογών όταν εμφανιστεί το κύριο μενού. Εάν δεν είναι επιλεγμένο, τότε το μενού εφαρμογών δεν θα εμφανιστεί και θα είναι πιο δύσκολο να βρείτε εφαρμογές που δεν εμφανίζονται σε πίνακα. Η συμβουλή μου είναι να αφήσετε πάντα αυτή την επιλογή επιλεγμένη.

Η ενότητα "Εμφάνιση εφαρμογών" καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι καταχωρίσεις μενού στο μενού εφαρμογών.

Υπάρχουν τρεις επιλογές:

Η επιλογή "Όνομα" εμφανίζει το φυσικό όνομα της εφαρμογής, όπως το Midori ή το Clementine. Η επιλογή "Γενική" εμφανίζει τον τύπο της εφαρμογής όπως "Πρόγραμμα περιήγησης στο Web" ή "Media Player". Η επιλογή "Σχόλια" εμφανίζει οποιαδήποτε πρόσθετα σχόλια.

Προσωπικά, αφήνω και τις τρεις αυτές επιλογές. Μήπως έχει σημασία πόσο καιρό είναι μια επιλογή μενού;

Η ενότητα "Gadgets" διαθέτει ένα πλαίσιο ελέγχου το οποίο διαβάζει απλώς "Εμφάνιση ρυθμίσεων gadget στο μενού ανώτατου επιπέδου". Αυτή η επιλογή φαίνεται να μην κάνει τίποτα ανεξάρτητα από το αν είναι ελεγμένο ή όχι.

Ο υπόλοιπος οδηγός έχει ενημερωτικό χαρακτήρα μόνο καθώς οι ρυθμίσεις δεν φαίνονται να το κάνουν τόσο πολύ, παρόλο που αναφέρονται.

Εφαρμογές

Υπάρχουν τρεις επιλογές που παρατίθενται στην καρτέλα Εφαρμογές:

Τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει, ανεξάρτητα από το τι επιλέγετε. Ο οδηγός Bodhi για τον Διαφωτισμό δείχνει ότι αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση στο Bodhi Linux.

Αυτόματη κύλιση

Η καρτέλα "Αυτόματη κύλιση" έχει δύο ρυθμιστικά ολίσθησης:

Προσπάθησα να αλλάξω τις ρυθμίσεις και στα δύο αυτά ρυθμιστικά, αλλά το auto scroll δεν φαίνεται να εμφανίζεται ποτέ μέσα στα μενού.

Διάφορα

Η καρτέλα "Διάφορα" έχει επιλογές που δεν ανήκουν σε κανένα άλλο σημείο.

Το πρώτο στοιχείο είναι ένα πλαίσιο ελέγχου με τον τίτλο "Απενεργοποίηση εικονιδίων". Όταν επιλεγεί, τα μενού εμφανίζονται χωρίς εικονίδια δίπλα στις επικεφαλίδες.

Τα άλλα στοιχεία ελέγχου αυτής της καρτέλας είναι συρόμενα ως εξής:

Έπαιξα με αυτά τα σκηνικά και εδώ είναι αυτό που έχω καταφέρει.

Με την τροποποίηση της ταχύτητας κύλισης, ο δείκτης του ποντικιού μπορεί να μετακινηθεί πάνω και κάτω από τα μενού πιο γρήγορα ή πιο αργά ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία μετακινήσατε το ρυθμιστικό.

Το όριο γρήγορης κίνησης του ποντικιού καθορίζει το όριο για το πόσο γρήγορα μπορεί να μετακινηθεί το ποντίκι.

Το χρονικό όριο "drag drag" καθορίζει το χρονικό διάστημα που εμφανίζεται το μενού πριν εξαφανιστεί όταν αφήνετε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού κάτω.

Εάν χάσατε τα άλλα μέρη αυτού του οδηγού, μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας κλικ σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους: