Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αρχείων στο iPhone ή στο iPad σας

Οι ημέρες που λείπουν η δομή αρχείων ανοιχτού τύπου του φορητού υπολογιστή και των επιτραπέζιων υπολογιστών μας ενδέχεται να μην έρχονται ακριβώς στο τέλος, αλλά η νέα εφαρμογή "Αρχεία" για το iPhone και το iPad θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση κάποιου από αυτό το λαχτάρα για τις προηγούμενες ημέρες.

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα σχετικά με το λειτουργικό σύστημα iOS είναι η κλειστή φύση που δεν μας δίνει πρόσβαση σε πράγματα όπως η ελεύθερη εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του App Store χωρίς jailbreaking της συσκευής ή ένα εντελώς ανοιχτό σύστημα αρχείων. Αλλά αυτοί οι περιορισμοί βοηθούν επίσης να καταστήσει το iPad ευκολότερο στη χρήση και δύσκολο για κακόβουλο λογισμικό όπως οι ιοί να κερδίσουν έλξη . Με την εφαρμογή "Αρχεία", το πέπλο που κρύβει το σύστημα αρχείων αποσύρεται εν μέρει για να έχουμε πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στα αρχεία μας.

Ποια είναι ακριβώς η εφαρμογή των αρχείων στο iOS 11;

Η εφαρμογή "Αρχεία" μας παρέχει μια υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης για όλες τις επιλογές αποθήκευσης που βασίζονται σε σύννεφο, όπως το Dropbox, το Google Drive και το iCloud Drive μαζί με ένα υποσύνολο εγγράφων που δημιουργούνται από τις εφαρμογές μας και αποθηκεύονται στις συσκευές iOS. Επί του παρόντος, ο μόνος τρόπος για να φτάσετε σε αυτά τα τοπικά αρχεία είναι να συνδέσετε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας και να ξεκινήσετε το iTunes, αλλά με τα αρχεία, μπορείτε να αντιγράψετε αυτά τα έγγραφα σε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες λύσεις αποθήκευσης τόσο εύκολη όσο το drag-and-drop.

Πώς να μεταφέρετε έγγραφα σε αρχεία

Η νέα λειτουργία drag-and-drop στο iOS 11 είναι μπροστά και στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο χειριζόμαστε τα αρχεία στο iPad ή το iPhone μας. Ενώ είναι δυνατό να επιλέξετε χειροκίνητα και να μετακινήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας κουμπιά στην οθόνη, είναι πολύ πιο γρήγορα να τα παραλάβετε και να τα μετακινήσετε.

Πώς να μετακινήσετε έγγραφα χειροκίνητα

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε τα αρχεία "με το χέρι" χρησιμοποιώντας κουμπιά στην οθόνη. Αυτό απαιτεί λιγότερη γυμναστική δάχτυλων. Είναι υπέροχο εάν θέλετε να μετακινήσετε γρήγορα ένα μόνο αρχείο ή να βρείτε τη μέθοδο drag-and-drop να είναι υπερβολικά δυσκίνητη.

Τι είναι οι ετικέτες; Και πώς τους χρησιμοποιείτε;

Μπορείτε να σκεφτείτε τις ετικέτες ως έναν οργανωμένο τρόπο επισήμανσης μεμονωμένων εγγράφων ή φακέλων για γρήγορη πρόσβαση αργότερα. Η ενότητα "Ετικέτες" περιλαμβάνει ετικέτες με χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, μπλε κ.λπ.) και μερικές εξειδικευμένες ετικέτες (εργασία, σπίτι, σημαντικό). Μπορείτε να προσθέσετε μια ετικέτα σε ένα έγγραφο ή σε ένα ολόκληρο φάκελο χρησιμοποιώντας το drag-and-drop για να σύρετε ένα αρχείο ή μια στοίβα αρχείων σε μία από τις ετικέτες και να ρίξετε τη στοίβα στην ετικέτα. Ενώ η λειτουργία είναι νέα στο iOS, υπάρχουν ετικέτες στο Mac για κάποιο χρονικό διάστημα .

Η επισήμανση ενός αρχείου δεν μετακινεί το αρχείο. Μπορεί να έχει την ίδια διαδικασία με τη μετακίνηση ενός αρχείου, αλλά ένα αρχείο με ετικέτα παραμένει στην αρχική του θέση. Εάν επισημάνθηκε με ένα χρώμα, το χρώμα θα εμφανιστεί δίπλα στο αρχείο στον προορισμό αυτό.

Μπορείτε να πατήσετε μια μεμονωμένη ετικέτα για να εμφανίσετε όλα τα αρχεία και τους φακέλους με αυτήν την ετικέτα. Μπορείτε ακόμα να μεταφέρετε και να αποθέσετε από αυτό το φάκελο σε άλλη ετικέτα ή να μετακινήσετε τη στοίβα των επιλεγμένων εγγράφων και φακέλων σε διαφορετική θέση στα Αρχεία.

Μεταφορά και απόθεση εκτός εφαρμογής αρχείων

Η πραγματική ισχύς της εφαρμογής "Αρχεία" έγκειται στη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλες εφαρμογές. Όταν παίρνετε μια στοίβα από έγγραφα στα Αρχεία, δεν περιορίζεστε στην απλή απόθεση της στοίβας σε άλλη περιοχή της εφαρμογής Αρχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία multitasking για να εμφανίσετε μια άλλη εφαρμογή ως προορισμό ή απλά να κλείσετε την εφαρμογή "Αρχεία" κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αρχική σελίδα" πριν ξεκινήσετε τη νέα εφαρμογή.

Οι μόνες απαιτήσεις είναι (1) να κρατάτε το αρχικό δάκτυλο 'κρατώντας' τη στοίβα των αρχείων που πιέζονται προς την οθόνη και (2) ο προορισμός πρέπει να είναι σε θέση να δεχτεί αυτά τα αρχεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να σύρετε μια εικόνα στην εφαρμογή "Φωτογραφίες" και να την τοποθετήσετε σε ένα άλμπουμ, αλλά δεν μπορείτε να σύρετε ένα έγγραφο σελίδων σε Φωτογραφίες. Η εφαρμογή "Φωτογραφίες" δεν θα ξέρει τι να κάνει με το έγγραφο.

Η δυνατότητα χειρισμού αρχείων από διαφορετικές πηγές ( iCloud Drive , Local, Dropbox κλπ.) Και μεταφορά αρχείων από Αρχεία σε διαφορετικές εφαρμογές προσθέτει έναν τόνο ευελιξίας στο iPhone και το iPad.