Πώς να ασφαλίσετε γρήγορα το Mac σας

Ενεργοποιώντας τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Mac μόνο χρειάζονται λίγα λεπτά

Το Mac OS X είναι σε θέση να παρέχει ισχυρή ασφάλεια από το κουτί. Ωστόσο, ορισμένες από τις καλύτερες δυνατότητες ασφαλείας του OS X είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή, απαιτώντας από τον χρήστη να τις ρυθμίσει. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαμόρφωση των πιο σημαντικών ρυθμίσεων που χρειάζεστε για να κάνετε το Mac σας πιο ασφαλές.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ασφαλείας Mac OS X, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Προτιμήσεις συστήματος" από την βάση σύνδεσης Mac OS X στο κάτω μέρος της οθόνης.

Επιλέξτε το εικονίδιο "Ασφάλεια" από την περιοχή ρυθμίσεων "Προσωπικά".

Σημείωση: Εάν κάποια από τις επιλογές είναι γκρι, κάντε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου στο κάτω μέρος κάθε σελίδας ρυθμίσεων.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 5-10 λεπτά

Εδώ:

  1. Απαιτήστε έναν κωδικό πρόσβασης για την είσοδο και την απενεργοποίηση οθόνης. Αυτές οι ρυθμίσεις απαιτούν την εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης συστήματος πριν από τη χρήση του συστήματος ή όταν επιστρέφετε από την προφύλαξη οθόνης ή ξυπνάτε από κατάσταση αναστολής λειτουργίας.
    1. Από την καρτέλα "Γενικά", επιλέξτε τις ακόλουθες επιλογές:
      • Επιλέξτε το πλαίσιο για "Απαιτείται κωδικός πρόσβασης μετά την ύπνο ή Προστασία οθόνης αρχίζει" και επιλέξτε "Άμεσα" από το αναπτυσσόμενο μενού.
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο για "Απενεργοποίηση αυτόματης σύνδεσης".
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο "Χρήση ασφαλούς εικονικής μνήμης".
  4. Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση δεδομένων FileVault. Το FileVault εξασφαλίζει και κρυπτογραφεί τα περιεχόμενα του αρχικού φακέλου έτσι ώστε κανένας άλλος από τον ιδιοκτήτη να μην έχει πρόσβαση στα δεδομένα, ακόμη και αν ο σκληρός δίσκος αφαιρεθεί και συνδεθεί σε άλλο Mac ή PC.
    1. Από την καρτέλα "FileVault", επιλέξτε τα εξής:
      • Δημιουργήστε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ορισμός κύριου κωδικού πρόσβασης" κάτω από την καρτέλα μενού FileVault .
  5. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως κύριο κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο "Κύριο κωδικό πρόσβασης" και επιβεβαιώστε το στο πλαίσιο "Επαλήθευση".
  6. Προσθέστε μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης στο πλαίσιο "Συμβουλή".
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί "Άνοιγμα αρχείου καταγραφής θόλου".
  2. Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας Mac OS X. Το τείχος προστασίας του OS X μπορεί να αποκλείει επιλεκτικά τις εισερχόμενες και εξερχόμενες συνδέσεις και επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ποιες συνδέσεις επιτρέπονται ή απορρίπτονται. Ο χρήστης μπορεί να εγκρίνει ή να αρνηθεί συνδέσεις σε προσωρινή ή μόνιμη βάση.
    1. Από την καρτέλα "Τείχος προστασίας" του μενού ασφαλείας, επιλέξτε τα εξής:
      • Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη" για να ενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας.

Συμβουλές:

  1. Προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε το OS X να αποσυνδέει τον τρέχοντα χρήστη μετά από ένα καθορισμένο αριθμό αδράνειας, να απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας και να απενεργοποιήσει τον αισθητήρα υπερύθρων, ελέγχοντας τα κατάλληλα πλαίσια στην καρτέλα "Γενικά".
  2. Για να δυσκολευτείτε να βρείτε το Mac σας για τους Χάκερς, βρείτε το πλαίσιο "Ενεργοποίηση λειτουργίας μυστικότητας" στην καρτέλα Τείχος προστασίας. Αυτή η επιλογή θα αποτρέψει το Mac να ανταποκρίνεται σε αιτήματα Ping από κακόβουλο πρόγραμμα σάρωσης θύρας.
  3. Για να διατηρήσετε το τείχος προστασίας συνεχώς να ρωτάει αν μια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο, επιλέξτε το πλαίσιο "Αυτόματη ενεργοποίηση υπογεγραμμένου λογισμικού για λήψη εισερχόμενων συνδέσεων".
  4. Για να κλειδώσετε όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας, ώστε οι άλλοι χρήστες να μην μπορούν να τις αλλάξουν, κάντε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου στο κάτω μέρος κάθε σελίδας ρυθμίσεων.
  5. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης αυτών των ρυθμίσεων και άλλων λειτουργιών ασφαλείας Mac OS X, μπορείτε να δείτε τους Οδηγοί ρύθμισης ασφαλείας της In-depth OS X της Apple που είναι διαθέσιμοι στον ιστότοπό του υποστήριξης.