Προβλήματα φωτογραφικής μηχανής GE

Μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την κάμερα GE

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα κάμερας GE από καιρό σε καιρό, που δεν οδηγούν σε μηνύματα σφάλματος κάμερας GE ή σε άλλες εύκολες στην παρακολούθηση ενδείξεις ως προς το πρόβλημα. Όταν πρέπει να προσπαθήσετε να μαντέψετε το πρόβλημα με την κάμερα, η αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που μπορούν να καθοριστούν εύκολα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες να διορθώσετε τα προβλήματα της κάμερας GE.

Η κάμερα σβήνει Ξαφνικά

Τις περισσότερες φορές, αυτό το πρόβλημα σχετίζεται με μια εξαντλημένη ή χαμηλή μπαταρία . Σε αυτό το σημείο, θα σας εξυπηρετηθούν καλύτερα φορτώνοντας πλήρως τη μπαταρία πριν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την κάμερα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί επίσης να προκύψει εάν το περίβλημα του φακού της GE έχει κολλήσει ενώ προσπαθείτε να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Βεβαιωθείτε ότι το εξωτερικό περίβλημα του φακού είναι απαλλαγμένο από ακαθαρσίες και σωματίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εμπλοκή του.

Δεν είναι δυνατή η λήψη πολλών φωτογραφιών σε μια σειρά

Μια κάμερα GE δεν μπορεί να τραβήξει πρόσθετες φωτογραφίες ενώ το φλας επαναφορτίζεται ή όταν η κάμερα εγγράφει ένα αρχείο στην κάρτα μνήμης. Θα πρέπει να περιμένετε μια μικρή καθυστέρηση, ενώ αυτά συμβαίνουν. Αν η κάμερά σας έχει λειτουργία "έκρηξης", χρησιμοποιήστε την για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, καθώς η κάμερα περιμένει να αρχίσει να γράφει τα δεδομένα φωτογραφιών στην κάρτα μνήμης μέχρι να ληφθούν όλες οι φωτογραφίες έκρηξης.

Η κάμερα δεν θα ενεργοποιηθεί

Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και έχει τοποθετηθεί σωστά. Εάν η φωτογραφική μηχανή εξακολουθεί να μην ανάβει, αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα μνήμης από την κάμερα για τουλάχιστον 15 λεπτά, η οποία θα πρέπει να επαναφέρει την κάμερα. Επανατοποθετήστε την μπαταρία και την κάρτα μνήμης και προσπαθήστε να την ενεργοποιήσετε ξανά. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία μπορεί να έχει φθαρεί και μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Έχει πέσει η φωτογραφική μηχανή πρόσφατα; Αν ναι, και αν ακούσετε ένα περίεργο κροτάλισμα μέσα στην κάμερα, θα μπορούσατε να έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η φωτογραφία είναι θολή

Εάν το θέμα κινείται, θα χρειαστεί να φωτογραφίζετε με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου για να αποφύγετε μια θολή φωτογραφία. Χρησιμοποιήστε μια λειτουργία σπορ σκηνών με τη φωτογραφική σας μηχανή GE για να αυξήσετε αυτόματα την ταχύτητα κλείστρου. Αν η θολούρα οφείλεται σε κούνημα της μηχανής, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας της φωτογραφικής μηχανής για να σταθεροποιήσετε την κάμερα. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε την κάμερα όσο το δυνατόν πιο σταθερή. Εάν πραγματοποιείτε λήψη μιας κοντινής εικόνας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη λειτουργία "μακροεντολής", καθώς η κάμερα μπορεί να δυσκολεύεται να εστιάσει σε πραγματικά κοντά θέματα σε κανονική λειτουργία λήψης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο φακός είναι απαλλαγμένος από βρωμιά , καθώς το μουτζούρωμα στο φακό μπορεί να προκαλέσει μια θολή φωτογραφία.

Η φωτογραφία δεν θα αποθηκευτεί

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από μια σειρά καταστάσεων εύκολης επίλυσης. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η κάρτα μνήμης δεν είναι γεμάτη ή δεν λειτουργεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα μνήμης δεν είναι "προστατευμένη για εγγραφή". Ορισμένες κάρτες μνήμης θα έχουν ένα διακόπτη στο πλάι της κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διαγραφεί τυχαία τα αρχεία από την κάρτα ... δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορούν να αποθηκευτούν αρχεία στην κάρτα. Θα χρειαστεί να μετακινήσετε το διακόπτη για να βγάλετε την κάρτα μνήμης από την προστατευμένη λειτουργία. Εάν η κάμερά σας διαθέτει εσωτερική μνήμη, μπορεί να είναι πλήρης και ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε μια κάρτα μνήμης για να αποθηκεύσετε επιπλέον φωτογραφίες. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο επιλογέας "λειτουργίας" στην κορυφή της κάμερας βρίσκεται σε λειτουργία λήψης και όχι σε λειτουργία αναπαραγωγής.